Tabell som viser de forskjellige sporstoffer


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    



Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database



NavnJern(mg)Sink(mg)Selen(mcg)Kopper(mg)
Rabarbra fryst uten sukker0.290.1
Rabarbra, rå0.20.100.02
Rabarbrasyltetøy0.140.0700.02
Raclette0.13.980.06
Radicchio rosso0.30.210.04
Ramsløk1.9120.06
Ranchdressing0.450.762.20.11
Rapidsalat, norsk, rå0.50.600.03
Rapphøns1.150.970.07
Rapsolje0000
Rapsolje, kaldpresset, Odelia0000
Rapsolje, økologisk, Green Valley0000
Ravigottesaus0.420.161.620.02
Red Bull0.060.01
Red Bull sukkerfri0.0200.20
Reddik spirer, bladreddik0.860.560.60.12
Reddik, norsk, rå0.20.200.03
Regal fiberbakst2.5
Regal havrekli5
Regal Hele byggryn2.5
Regal Helkorn hvete3.8
Regal hvetekim8
Regal Kruskakli15
Regal Sammalt hvete fin3.8
Regal Sammalt spelt grov4.4
Regnbueørret0.71.0812.60.1
Reinsdyr4.64.1100.27
Reinsdyr fett30.4
Reinsdyr hjerte rå8.52.10.45
Reinsdyr kokt, stekt5.565.6100.36
Reinsdyr marg2.70.1
Reinsdyr tunge rå2.351.650.2
Reinsdyr, bog, stek, rå6.74.8250.24
Reinsdyr, kjøtt, røkt7.95.6300.28
Reinsdyr, kjøtt, rå, tørket17.312.4400.44
Reinsdyrkaker, hermetisk3390.15
Reinsdyrpølse2.5
Reinsdyrskav, rå, fryst2.84.8250.23
Reker01300.6
Reker, i lake, avrent00.6140.11
Reker, innbakt, forfritert, fryst0.50.8800.16
Reker, innbakt, forfritert, stekt i soyaolje0.50.8780.16
Reker, kokt med skall0.11300.6
Reker, kokt uten skall01300.6
Rema 1000 cashewnøtter salte5.54.8172
Remulade0.30.220.01
Remulade, lett1.20.61.6
Rettich, daikon, kinareddik0.40.150.11
Ribberull, skiver0.91.880.08
Ricotta0.50.80.02
Rips fryst uten sukker0.70.200.1
Rips, rå0.70.200.1
Ris01.300.14
Ris grøtris kokt1.460.47.50.07
Ris grøtris, 5-25 min koketid, tørr01.230.16
Ris hvit kortkornet4.231.115.10.2
Ris med biffkjøtt, sursøt saus, fryst, kjøpt0.30.340.05
Ris polert, Basmatiris, tørr0.41.5130.26
Ris polert, Jasminris, tørr01.600.12
Ris polert, langkornet, kokt00.400.05
Ris polert, langkornet, tørr01.300.14
Ris polert, parboiled, langkornet, kokt0.40.320.09
Ris upolert, naturris, langkornet, kokt0.40.750.09
Ris, arborio, risottoris, tørr0.21.450.2
Ris, Basmati, kokt0.10.550.09
Ris, grøtris, 1 times koketid, tørr0.21.100.16
Ris, hurtigris, 1% salt, kokt00.430.05
Ris, hurtigris, 1% salt, tørr01.4130.2
Ris, hurtigris, kokt0.10.200.06
Ris, hurtigris, tørr0.40.700.17
Ris, Jasmin, kokt00.500.04
Ris, polert, parboiled, langkornet, tørr1.30.870.27
Ris, upolert, naturris, langkornet, tørr1.32.1140.26
Risdrikk, økologisk, Naturli0.070.02
Risgrøt med helmelk fra oppskrift00.370.970.03
Risgrøt med laktoseredusert melk fra oppskrift00.370.970.03
Risgrøt med lettmelk fra oppskrift00.370.970.02
Risgrøt, med lettmelk0.10.510.03
Riskaker med salt, økologisk, Green Valley1.71.520.2
Riskaker uten salt, økologisk, Green Valley1.71.520.2
Riskaker, lettsaltet1.71.5230.2
Riskaker, usaltet1.71.5230.2
Riskrem hjemmelagd0.240.30.690.08
Rislunsj med jordbær, Piano0.20.410
Rismel brunt1.982.450.23
Rismel, risstivelse1.10.830.2
Risnudler kokte vermicelli0.140.254.50.03
Risnudler tørre vermicelli2.20.480.08
Risotto0.460.474.420.12
Roastbiff, skiver2.54.980.04
Rogn0.6140.30.1
Rogn, torsk, hermetisk, stekt i fett13.4190.23
Rogn, torsk, kokt0.40.8100.03
Rogn, torsk, presset, hermetisk13.5200.24
Rogn, torsk, rå0.40.790.03
Rognebær0.90.30
Rognleverpostei, Svolvær-/Lofotpostei0.71.9600.21
Rom0.040.020.07
Romersalat, romanosalat0.50.30.03
Romkrem, Piano0.10.310.1
Ronrico White Rum0.040.020.07
Roquefort0.43.760.12
Rosenkål, fryst0.50.300.06
Rosenkål, norsk, rå1.30.300.06
Rosiner1.10.200.32
Rosiner, Californiske, økologisk, Green Valley3.80.710.39
Rosmarin frisk6.60.90.3
Rosmarin tørket29.23.250.55
Royal Blue, ost0.12.380.02
Ruccola1000
Ruccolasalat, rå1.50.500.08
Rug2250.27
Rugbrød, fint, kjøpt10.950.13
Rugbrød, grovt, kjøpt1.71.540.16
Rugmel, sammalt2.82.260.27
Rugmel, siktet1.41.320.15
Rullekake, med smørkrem av margarin1.10.780.05
Rullekake, med smørkrem, kjøpt10.400.12
Rullekake, med syltetøy10.770.07
Rundstykke fint, halvstekt type, stekt1.10.940.14
Rundstykke fint, kjøpt1.1140.11
Rundstykke fint, sk melk11.140.1
Rundstykke fint, vann1130.1
Rundstykke grovt, halvstekt type, stekt11.130.12
Rundstykke grovt, vann1.81.550.16
Rundstykke mellomgrovt, vann1.41.240.13
Rundstykke, baguette, finbakstmel0.70.740.11
Rundstykke, grovt, kjøpt1.30.940.13
Rundstykke, mellomgrovt, sk melk1.41.450.13
Rundstykker grovt, sk melk1.91.760.17
Rye Whisky0.020.010.02
Rype3.9050.29
Rype, bryst uten skinn, ovnstekt4.90.660.36
Rype, bryst, uten skinn, rå7.51.513
Rød kepaløk, rødløk0.40.200.05
Rød saus av saft0.210.010.02
Rød vodka000
Rødbete, norsk, rå0.90.400.07
Rødbeter kokte0.790.350.70.07
Rødbeter, syltede0.30.300.05
Rødbetesalat0.320.180.340.07
Rødkål, rå0.30.210.02
Rødspette filet, kavringpanert, stekt i fett0.70.8220.05
Rødspette filet, kokt0.30.6390.03
Rødspette filet, melpanert, stekt i fett0.30.6350.03
Rødspette, filet, kavringpanert, rå0.80.8240.06
Rødspette, fylt, forfritert, fryst0.30.5180.08
Rødspette, panert, forfritert, fylt, ovnstekt uten fett0.30.5190.08
Rødspette, panert, forfritert, fylt, stekt i fett0.30.5180.08
Rødspette, rå0.20.5300.02
Rødvin0.90.100.06
Rødvin, uspesifisert0.90.100.06
Rødvinseddik0.450.030.01
Rømme00.210
Rømmedressing med urter00.310
Rømmegrøt0.20.420.03
Rørsukker, økologisk, Green Valley0000.01
Røye, melpanert, stekt i fett0.30.5350.09
Røye, rå0.20.4300.07
Røye, stekt uten fett/grillet0.20.5350.08
Rådyr34.840.2
Råmelk00.600.02
Råsukker0000
Tine Rømmekolle00.310.01


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Jern Jern (Fe) forekommer både som hemjern og ikke-hemjern i matvarene. Hemjern finnes bare i animalske matvarer, mens ikke-hemjern finnes både i animalske og vegetabilske matvarer. I denne tabellen er det ikke skilt mellom de to formene.Er en del av de røde blodlegemene som fører oksygen til cellene. Finnes i brød og korn, kjøtt og innmat, brunost og poteter.
  2. Kopper (mg) Innhold i milligram.
  3. Selen (mcg) Innhold i mikrogram
  4. Sink (mg) Innhold i milligram.


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!