Tabell som viser de forskjellige sporstoffer


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    



Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database



NavnJern(mg)Sink(mg)Selen(mcg)Kopper(mg)
Vafler0.540.573.220.05
Vafler med egg, helmelk0.80.750.06
Vafler med egg, lettmelk0.80.750.06
Vafler med egg, lettmelk, uten fett0.90.850.07
Vafler med egg, sk melk0.80.750.06
Vafler med fløte/rømme, uten egg0.50.420.05
Vafler, grove1.10.945.030.09
Vafler, grove1.31.170.09
Vaktelgården Vaktelegg3.651.47320.06
Vaktelgården Vaktler3.972.4216.60.5
Vaktler3.972.4216.60.5
Valmue_frø9.87.9131.63
Valnøtter2.92.731.34
Valnøttkjerner, økologisk, Green Valley2.92.7191.34
Valnøttolje0000
Vanilje ekstrakt0.120.110.07
Vaniljekjeks0.410.411.40.07
Vaniljekrem, med helmelk0.10.410.01
Vaniljekrem, Piano0.10.510.1
Vaniljesaus, av pulver, tilberedt00.410.01
Vaniljesaus, Piano0.10.310.1
Vaniljestang0.120.110.07
Vaniljesukker0000
Vann, drikkevann, kranvann0000
Vann, med kullsyre0000
Vann, mineralvann, kildevann, lite salt (Na), med/uten kullsyre0000
Vannbakkels, uten fyll1.51110.07
Vannkastanje0.70.410.1
Vannkastanje rå0.7
Vannkringler1.060.873.720.17
Vat 690.020.010.02
Vegetabilsk postei, Tartex4.22.110.13
Vegetabilsk_olje0000
Veloutésaus1.20.63.820.27
Vermicelli1.814.24271.91
Vermouth søt0.340.020.070.02
Vermouth tørr0.340.020.070.02
Villris2630.52
Villris kokt0.72.110.18
Villsvin, kjøtt, rå1.82.713
Viltsaus, av pulver0.10.310.01
Vin, alkoholfri0.6000
Vin, alkoholsvak0000
Vin, dessertvin, ekstra søt, musserende0.6000.05
Vin, hvitvin, halvsøt/søt, inkl musserende0.6000.05
Vin, hvitvin, halvtørr, 10 vol-% alkohol0.8000
Vin, hvitvin, tørr, 12 vol-% alkohol0.5000.01
Vin, rødvin, 12 vol-% alkohol0.90.100.06
Vin, rødvin, tørr0.90.100.06
Vinbergsnegle3.5
Vineddik0.450.030.01
Violet tunfiskbiter i olje101220.06
Violet tunfiskbiter i vann1.40.9420.04
Vita Hjertego fersk leverpostei i duobeger6
Vita hjertego flytende0000
Vita hjertego lettmargarin0000
Vita hjertego leverpostei på boks5
Vita hjertego Leverpostei på tube5
Vita hjertego margarin0000
Vita hjertego ovnsbakt leverpostei5
Vita hjertego Proaktiv margarin0000
Vita Hjertego´ olje0000
Vodka000
Voksbønner1.10.40.07
Vørterkake1130.14
Vørterøl0000.01
Vårløk1.20.300.08


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Jern Jern (Fe) forekommer både som hemjern og ikke-hemjern i matvarene. Hemjern finnes bare i animalske matvarer, mens ikke-hemjern finnes både i animalske og vegetabilske matvarer. I denne tabellen er det ikke skilt mellom de to formene.Er en del av de røde blodlegemene som fører oksygen til cellene. Finnes i brød og korn, kjøtt og innmat, brunost og poteter.
  2. Kopper (mg) Innhold i milligram.
  3. Selen (mcg) Innhold i mikrogram
  4. Sink (mg) Innhold i milligram.


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!