Nyhetsbrev fra ABC Matoppskrifter, med ukens oppskriftsforslag
Kan du ikke lese nyhetsbrevet, klikk her:
Web versjonen av Nyhetsbrevet.

Vil du melde deg av nyhetsbrevet? Bare returner det med "melde av" i emnelinjen.
Men husk å gi beskjed fra den samme mailen som du meldte deg inn med. Mange returnerer fra en annen mail og jeg har ikke mulighet til å finne den rette mailen i min liste her,

Neste nyhetsbrev kommer
Mandag 03.10.2016

Nyhetsbrev fra www.matoppskrift.no

Ukens menyforslag

En uke med flere tradisjonsretter og bruk av norske grønnsaker. Fårikål til Torsdag selvfølgelig og en grateng med rotgrønnsaker på Onsdagen. Vi har og prøvd ut en skikkelig god suppe med selleri og epler + brukt selleri i en gulrotstuing. Selleri er en av våre favorittgrønnsaker og setter god smak på det meste.
Ellers en måte på å bruke bjørnebær på sammen med blåbær + en solid lammeskank fra meny.

Og selvfølgelig om du ikke er fornøyd med ukemenyen, ta en titt her: Ekstra menyforslag

Eller som her med hverdagsmat på 20 minutter: Hverdagsmat på 20 minutter

Flere nye sider er lagd

I det siste har jeg utvidet menyen en del og samtidig forbedret søkemulighetene på siden. Dette fortsetter jeg med og særlig ingredienssystemet tas nå fremover.

Ha en god uke til dere alle.

mvh Knut Pettersen

Oppskriftsforslag for uke nr 39 -- 2016

Mandag: Kremet sellerisuppe med epler og sprø spekeskinke


Dagens oppskrift er Kremet sellerisuppe med epler og sprø spekeskinke.
En virkelig god suppe nå på høsten. Her kan man og gjerne blande inn litt persillerot, pastinakk eller gulrøtter. Slik får man flere smaker og farger å velge mellom.
En litt rar ting her er at vi syns spekeskinke blir veldig mye saltere når det har vært i stekeovnen, kanskje en ide å bruke en som ikke er så salt.
Oppskriften er fra ett av coop medlem sine hefter. Lettere modifisert.


Oppskriften gir 4 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

104,1 kcal.
4,06 g protein.
4,93 g karbo.
1,67 g kostfiber.
7,2 g fett.
4,14 g mettet fett.
0,69 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Tirsdag: Pastasalat med karrikylling


Dagens oppskrift er Pastasalat med karrikylling.
Pastasalat med karrikylling er en ordentlig smaksbombe. Mettende og god er den også.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

162,58 kcal.
13,27 g protein.
16,86 g karbo.
1,95 g kostfiber.
4,24 g fett.
1,84 g mettet fett.
0,60 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Onsdag: Rotgrønnsaksgrateng


Dagens oppskrift er Rotgrønnsaksgrateng.
Et godt alternativ til potetgratengen og passer til det aller meste, men kanskje aller best til vilt.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

99,22 kcal.
2,97 g protein.
7,07 g karbo.
1,99 g kostfiber.
6,12 g fett.
3,72 g mettet fett.
0,17 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 4,58.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Torsdag: God gammeldags norsk fårikål


Dagens oppskrift er God gammeldags norsk fårikål.
Fårikål er norges nasjonalrett, både ved avstemming i 1972 og nå i 2014. Her er en gammel oppskrift på fårikål.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

100,49 kcal.
6,35 g protein.
5,79 g karbo.
1,44 g kostfiber.
5,45 g fett.
2,31 g mettet fett.
0,46 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Fredag: Selleri og gulrotstuing


Dagens oppskrift er Selleri og gulrotstuing.
Vi lager av og til gulrotstuing, men her har vi og tatt med selleri som ett forsøk. Og slettes ikke så verst. Nå er jo tiden for ferske norske rotgrønnsaker som og vår meny bærer preg av.
Her serverte vi med både stekt kyllingfilet og karbonader, en utenkelig kombinasjon for mange, men det er gøy å forsøke noe nytt og det smaker bra.


Oppskriften gir 2 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

117,46 kcal.
6,48 g protein.
4,76 g karbo.
1,15 g kostfiber.
7,8 g fett.
4,41 g mettet fett.
0,66 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 4,55.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Lørdag: Blåbær og bjørnebær smoothie


Dagens oppskrift er Blåbær og bjørnebær smoothie.
En smoothie som har en flott farge og nok er full av alle mulige sunne stoffer:)
Vi brukte bare frosne råvarer, men selvfølgelig kan det brukes friske bær.
Og som alle andre smoothier, kan denne og varieres mht bær og mengdeforhold.

PS: Det finnes slike ferdige skogsbærblandinger for smoothier. Denne kan evt brukes her.


Oppskriften gir 2 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

57,02 kcal.
0,81 g protein.
11,24 g karbo.
2,61 g kostfiber.
0,4 g fett.
0 g mettet fett.
0,00 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 9,19.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Søndag: Bresert lammeskank


Dagens oppskrift er Bresert lammeskank.
Skal du ha gjester? Server deilige, møre lammeskanker. Som tilbehør kan du for eksempel lage mandelpotetpuré og ovnsbakte rotgrønnsaker, og kraften gir en ypperlig base til saus.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

128,05 kcal.
14,1 g protein.
0,96 g karbo.
0,47 g kostfiber.
6,66 g fett.
2,84 g mettet fett.
0,12 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 11,19.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...