Nyhetsbrev fra ABC Matoppskrifter, med ukens oppskriftsforslag
Kan du ikke lese nyhetsbrevet, klikk her:
Web versjonen av Nyhetsbrevet.

Vil du melde deg av nyhetsbrevet? Bare returner det med "melde av" i emnelinjen.
Men husk å gi beskjed fra den samme mailen som du meldte deg inn med. Mange returnerer fra en annen mail og jeg har ikke mulighet til å finne den rette mailen i min liste her,

Neste nyhetsbrev kommer
Mandag 23.01.2017

Nyhetsbrev fra www.matoppskrift.no

Enda en kald og mørk Januaruke

På den tredje uka i 2017 er det igjen en variert meny vi har lagd. Og med vegetarsuhi fra Niru Kumra, fritert fiskefilet, enkel stroganoff, tomatsalat så ender vi opp på lørdagen med en utrolig god kake med baileyssmak.

Og selvfølgelig om du ikke er fornøyd med ukemenyen, ta en titt her: Ekstra menyforslag

Eller bruk en av disse 2 spesialsidene med 20 og 40 minutters middagsretter.

20 minutters oppskrifter
40 minutters oppskrifter

Nytt

Det vil nå komme flere nyheter fremover vinteren og våren, og en som gjøres ferdig i disse dager er ett helt nytt kalorisøk. Hvor man kan søke etter oppskrifter innenfor ett valgt kaloriområde. For eksempel pastaretter med kcal mellom 50 og 100 kcal pr 100 gram.
Og når nå alle oppskriftene har fargekodede kcal nivå på oppskriften, vil dette forenkle arbeidet med å finne de beste rettene for slankekuren.

Slankemat og kalorisøk

Denne tjenesten vil gjøres ferdig de neste dagene og er en begynnelse til mange liknende tjenester hvor jeg bruker de dataene jeg har og lager bedre metoder for dere å finne de rette oppskriftene.

Fritering
En liten notis om friterte oppskrifter. Etter å ha studert og undersøkt nøye, har jeg kommet fram til at en ingrediens som blir fritert tar opp i snitt 10% av vekten i olje. Dette vil nå bli lagt inn på oppskriftene for fritert mat og gjør dermed fettinnholdet mer riktig.

Litt fra meg

Jeg vil fremover legge ut flere slike nye tjenester som den over. Dette er ting som kanskje ikke ser så imponerende ut men om en tar de i litt nærmere øyesyn så skjønner man at dette er unikt og nytt. Jeg er ikke typen til å stå frem i media, tv, aviser, blader ol. Og derfor får jeg ikke noe blest om slikt, men om dere som liker disse tjenestene deler dem med venner og gjerne bruker dem aktivt, så blir dette fanget opp av andre.
En annen ting er at mine nettsider feirer 15 år i år. Og jeg vil senere i forbindelse med det komme med en gjennomgang av disse årene.

Ha en god uke til dere alle.

mvh Knut Pettersen

Oppskriftsforslag for uke nr 3 -- 2017

Mandag: Fullkornpasta med tomat og tunfisksaus


Dagens oppskrift er Fullkornpasta med tomat og tunfisksaus.
“Spaghetti alla puttanesca” er en moderne italiensk pastarett med tomater, olivenolje, hvitløk og kapers. Du kan også bruke pastarør, -skruer eller andre typer, men velg helst fullkornsvarianter.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

162,95 kcal.
11,89 g protein.
19,21 g karbo.
3,39 g kostfiber.
3,53 g fett.
0,96 g mettet fett.
0,48 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Tirsdag: Biff stroganoff 4


Dagens oppskrift er Biff stroganoff 4.
Gryterett som er rask å lage. Vår versjon er med rester fra fryseren, dvs diverse rester av julepølse, medisterkaker i tillegg til kjøttet. Vi brukte og en kvart gul og grønn paprika oppi. + litt rød
Om en vil så kan man jo bruke hermetiske sjampinjonger.
Som fløte brukte vi kremfløte som var blitt sur + litt creme fraiche.


Oppskriften gir 2 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

136,66 kcal.
10,95 g protein.
17,89 g karbo.
0,48 g kostfiber.
2,26 g fett.
0,78 g mettet fett.
0,10 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 8,4.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Onsdag: Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak


Dagens oppskrift er Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak.
Her er det valgfritt med fisk, men vi bruke noen pene og litt tykke torskefileter.
Og jeg serverte med pommesfrites og litt raske pannestekte grønnsaker.


Oppskriften gir 4 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

228,65 kcal.
7,8 g protein.
19,56 g karbo.
2,23 g kostfiber.
12,75 g fett.
4,12 g mettet fett.
0,38 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Torsdag: Tomatsalat 2


Dagens oppskrift er Tomatsalat 2.
En enkel tomatsalat som vi faktisk severte ved siden av stroganoffgryte. Passet ikke så veldig bra, men men. I dressingen hadde vi sellerisalt.
Fersk mozzarella er godt og her i den i stykker. Men det skulle vel og gå an å bruke den fra glass i terninger og olje. Da trenger man mindre olje og dressing.


Oppskriften gir 2 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

161,62 kcal.
8,11 g protein.
2,91 g karbo.
0,99 g kostfiber.
12,84 g fett.
5,1 g mettet fett.
0,43 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 6,14.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Fredag: Vegetar makisushi med aubergin og koriander


Dagens oppskrift er Vegetar makisushi med aubergin og koriander.
Sushi i India er for så vidt et nytt fenomen og spådommene var mørke da de første japanske restaurantene fant veien til Mumbai. Indisk mat er godt kokt og rå fisk frister ikke i indisk klima. Det sies i artikler på nett at sushi er stor hit i India, men jeg har verken blitt servert eller sett noen i min krets spise rå fisk i India.

Det var via vår tidligere nabo at minstejenta fikk smaken på sushi før noen andre i familien, og det i en alder av 8 år! Jeg var veldig skeptisk til rå fisk og det var omtrent i 2008 at jeg smakte sushi for første gang, vegetar vel og merke.
Merkelig nok likte jeg smaken med en gang, enda den egentlig er ganske smakløs.
Siden den gang har jeg laget sushi flere ganger. En gang vi var ute og reiste så vi på en take-away sushimeny med aubergine.
Dessverre var kjøkkenet stengt og jeg bestemte meg for å prøve det en gang, det har gått ganske lang tid i mellom og jeg husker ikke engang hvor det var.

I alle fall, her er min nye smaksinvensjon. Jeg hadde en forestilling om at dette bør smake godt, og det gjorde jammen det! Mengde paste kan selvfølgelig reduseres, men jeg synes både koriander og aubergine passet ypperlig her.


Oppskriften gir 2 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

84,8 kcal.
1,57 g protein.
10,3 g karbo.
1,65 g kostfiber.
3,78 g fett.
0,62 g mettet fett.
0,92 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Lørdag: BaileysBrownies


Dagens oppskrift er BaileysBrownies.
Her er det baileys i deigen og det smaker man etterpå. En nydelig aroma som fyller smaksløkene. På bildet har vi lagt 2 stykker oppå hverandre og pyntet med sjokoladetopping med litt av den hvite sjokoladen + nøtter.

Oppskriften gir 1 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

451,1 kcal.
5,78 g protein.
44,52 g karbo.
1,65 g kostfiber.
26,14 g fett.
12,77 g mettet fett.
0,07 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 10,05.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...


Søndag: Kyllinggryte med kikerter


Dagens oppskrift er Kyllinggryte med kikerter.
Lag en mettende og god kyllinggryte som er ferdig på få minutter.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Denne retten inneholder pr 100 g.

70,35 kcal.
11,47 g protein.
1,35 g karbo.
0,49 g kostfiber.
2,01 g fett.
0,14 g mettet fett.
0,30 g salt.

Beregnet pris for oppskriften er pr 100 gram:

Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.

....Se hele oppskriften...