Oppskrifter med torsk, lange og brosme.


Fakta om produktet.

Torsken er en av de vanligste og økonomisk viktigste av våre saltvannsfisker. Fiskes mye her i Norge og finnes i sjøen langs hele kysten. Gyter i februar - april. Største kjente skrei er på over 48 kg, mens kysttorsken sjelden blir mer enn 15-20 kg. En hvit fisk som er nydelig i mange retter. Tradisjonsmat. 2 typer: Kysttorsk og vandrende torsk. Når den er gytemoden kalles den skrei.

Bruksområde.

Torsk regnes som en av våre beste matfisker. Den produseres tørket og som klippfisk. Stekes eller kokes. Eksporteres som tørrfisk. Hører hjemme i mine juletradisjoner.

Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Avkokt torsk.
Prøv også Torsk med dill og reker.
Prøv også Torskegryte med eple og stangselleri.
Prøv også Skrei med risotto.
Prøv også Portugisisk fiskegryte.
Prøv også Stekt skrei med serranoskinke, tomatsaus og pasta.
Prøv også Skrei med middelhavssmaker.
Prøv også Wraps med torsk.
Prøv også Stekt torsk til jul.
Prøv også Ovnsbakt torsk med eple og hodekål.
Prøv også Sursøt thaifiskesuppe.
Prøv også Fiskekraft.
Prøv også Lettsaltet torsk med varm gulrotsalat.
Prøv også Stekt torsk med bacon.
Prøv også Skrei med trøffelsmør.






De mest populære oppskriftene med torsk, lange og brosme

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Meksikansk fiskesuppe5.25.0666.13.23.60.52.1Oppskriften har bilde
Fiskegryte 45.28.1662.31.220.60.5Oppskriften har bilde
Torskerognkaviar59.69306.20.927.2016.9
Rognbollesuppe 150
Fiskegryte med karrismak54.0571.27.51.81.20.8Oppskriften har bilde
Ovnsbakt torsk med grønnsaker55.8574.24.43.50.90.6Oppskriften har bilde
Fiskemousse4.95.11165.70.915.60.24.8
Saltfiskball4.96.13129.98.46.60.80.1
Kaviar av torskerogn fra Kåfjord4.910.85228.41.616.800.5
Persetorsk4.99.3586.14.70.900.1
Stekte torsketunger 24.811.3168.63.512.40.27.1Oppskriften har bilde
Torskemølje4.811.16149.90901.4
Fersk torsk med lever4.88.8150.1011.501.8
God fiskesuppe 54.84.7345.51.22.20.51.2Oppskriften har bilde
Brosme på middelhavsvis4.88.99129.63.58.70.61.9Oppskriften har bilde
Lettsaltet torsk med potetstappe4.75.5988.57.72.40.71.4
Blodfersk grilltorsk4.76.156.92.91.31.50.6Oppskriften har bilde
Kokt torsk4.711.4381.60.11.100.1Oppskriften har bilde
Friterte torsketunger4.77.4898.75.851.80.8
Hot´n spicy tagliatelle med ovnsbakt torsk4.76.4289.49.11.81.30.2Oppskriften har bilde
Rød torskegryte4.76.1960.81.91.90.70
Ceviche4.78.0359.91.20.810.1
Kams fra Sogn4.75.24413.122.632.42.75.3
Tradisjonell prinsefisk4.76.52112.11.67.50.24.5Oppskriften har bilde
Sursøt thaifiskesuppe4.74.0140.33.10.60.40.1Oppskriften har bilde
Stekt skrei med chorizopølse og puré av mandelpotet4.74.8165.942.80.51.3Oppskriften har bilde
Tradisjonell boknafisk4.711.51148.42.34.60.32.1Oppskriften har bilde
Kaviar av torskerogn fra Nordreisa4.611.65108.31.82.600.5
Fiskegrateng 24.66.51129.35.26.90.23.7Oppskriften har bilde
Kokt torskerogn4.57.6694.371.60.70.3
Kokte torsketunger4.54.7221.500.400
Fransk fiskegryte4.56.479.134.91.42.7Oppskriften har bilde
Friterte torsketunger 24.51568.301.100
Torsk i tomatsaus4.58.4166.411.80.41
Torsk med purre og løk4.55.3548.11.81.21.20.5
Fisk & chips4.57.19200.35.514.90.70.4Oppskriften har bilde
Avkokt Gjevingtorsk4.512.1375.100.300
Lettsaltet torsk med tomatsaus4.54.7958.24.91.21.10.1Oppskriften har bilde
Rognpostei4.57.87116.40.27.404.1
Boknafisk med løksmør4.54.1364.514.10.32.5Oppskriften har bilde
Tysk Nordsjøsuppe4.55.782.81.74.60.12.5
Torskepanne4.58.0484.91.33.80.62
Festgryte4.59.65133.70.98.80.24.3
Pannestekt skrei med tomat og løk4.56.1196.73.95.50.82.7Oppskriften har bilde
Skreimølje a la Terje Ness4.511.23148.408.801.4Oppskriften har bilde
Prinsefisk 34.56.7119.34.78.70.44.5Oppskriften har bilde
Rømmegrøt over fisk4.50
Avkokt torsk med lever. rogn og Sandefjordsmør4.510.161300.27.504.3Oppskriften har bilde
Enkel fiskesuppe(A.B.AB.0)4.53.5230.20.410.30.1
Fin fiskeform4.55.78133.50.61100.9

Se alle oppskriftene




Aktuelle artikler.

Nordmenn omfavner torsken

Nordmenn omfavner torsken

Hver nordmann handler hvert år 19,70 kilo sjømat for å spise hjemme. Torsken fortsetter sin suksess på norske middagsbord, og for første gang på ti år spiser vi mer fersk enn fryst fisk.....

Les mer om denne saken...
Server symbolsk mat på valentinsdagen

Server symbolsk mat på valentinsdagen

Den er Barentshavets ridder og Lofotens casanova. Få om noen strekker seg så langt for kjærligheten som skreien gjør.
Hvis du vil fortelle din kjære noe med middagen du lager på valentinsdagen den 14. februar, skal du velge skrei. Dette er torsken som akkurat har lagt bak seg mer enn 1 000 ki....

Les mer om denne saken...
Skreien, det norske underet

Skreien, det norske underet

En gang i året skjer et under i Nordishavet. Mellom januar og mars er norskekysten åstedet for en av naturens mest storslagne begivenheter. Fra de enorme, næringsrike beiteområdene i Barentshavet i nord kommer torsk i milliontall på vandring inn til gyteplassene langs den vinterlige kysten av Norge ....

Les mer om denne saken...
Skreisesongen: Nok et rekordår på gang

Skreisesongen: Nok et rekordår på gang

Skreieventyret er i gang. Akkurat nå er milliarder av gyteklar skrei på vei fra Barentshavet mot kysten av Nord-Norge. Havforskningsinstituttet melder om usedvanlig store forekomster i år, noe som betyr at torskeelskere vil få høy kvalitet til en lavere pris enn man er vant til.....

Les mer om denne saken...
Fersk nykommer går i flesket på usunn grillmat – og får støtte av Bocuse d´Or-vinner

Fersk nykommer går i flesket på usunn grillmat – og får støtte av Bocuse d´Or-vinner

Årets grillsesong er godt i gang. Baconpølser, spareribs og usunn mat promoteres i alle salgskanaler. - Jeg undres over enkelte aktørers ekstreme fokus på kolesterolbomber til grillen, sier adm. direktør i norske Codfarmers.
Codfarmers er største selskap innen torskeoppdrett og produserer merk....

Les mer om denne saken...
Forfør med torsk

Forfør med torsk

Mat er kultur og skaper relasjoner mellom mennesker, og torsk er spesielt velegnet til å skape nære relasjoner. Kanskje har du sett filmen Tatt av kvinnen? I filmen blir torsken et symbol for samhørighet og kjærlighet. Her kan du få tips til en romantisk middag for to med torsk i birollen.....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!