Oppskrifter med urter.


Fakta om produktet.

Persille omfatter flere arter, men vanligst i Norge er kruspersille med sine krusete blader. I andre land er bladpersille, med sine flate og glatte blader mer vanlig. Både stengel og blad er rike på den eteriske oljen apiol, som gir persillen sin karakteristiske smak. Persille brukes bl.a. til fiskeretter, sauser, grønnsaksretter, til å strø over kokte poteter og til å pynte med. Persille er et velkjent middel mot hvitløkslukt fra munnen. Man kan både fryse og tørke persille. Både kruspersille og bladpersille selges avskåret i bunt og i potter. Det finnes norsk produksjon og import er hovedsakelig fra Italia, Belgia og Spania.

Bruksområde.

Til kjøtt, fisk og grønnsakretter, og som dryss. Mye brukt i Norge. Sauser, supper og dressinger.Den er en viktig ingrediens i urtebuketter og er hovedingrediensen i tabbouleh (sammen med bulgur, olivenolje, tomat, løk, hvitløk, sitronsaft og mynte).

Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Ramsløkaïoli.
Prøv også Ramsløkpesto.
Prøv også Kjørvelsuppe til 4.
Prøv også Urtedressing og skarp eggedressing.
Prøv også Thai rød karripasta.
Prøv også Johannesurtlikør.
Prøv også Tortellini med hjemmelaget pesto.
Prøv også Urtemarinade.
Prøv også Linguine med pesto.
Prøv også Neslesuppe med smilende egg.






De mest populære oppskriftene med urter

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Hylleblomstsaft (Svensk)5.40.73137.434.200.20
Ingefærte5.41.5517.23.80.10.20
Perikum (johannesurt) dram5.237.31244.22.200.20
Løvetannsirup5.20.92191.847.800.10
Mjødurtsaft5.21.02220.45500.10
Ringblomstkake53.44399.838.924.10.814.4Oppskriften har bilde
Treak 14.80
Karvekålsuppe 24.80.4827.82.21.80.10.4
Neslesuppe4.73.7146.42.13.50.62.2Oppskriften har bilde
Ingefærte med kardemomme4.73.2823.73.10.520.1
Mynte og anislikør4.620.98312.147.30.10.30
Tartarsaus4.54.28528.51.556.50.50.7
Neslesuppe fra Rogaland4.51.8942.11.93.40.32.1
Herbs de Provence krydder mix4.566.71278.523.17.240.91.1Oppskriften har bilde
Tabouleh 24.53.980.56.25.21.60.7
Rense te4.50
Løvetannlikør 14.522.59253.629.8000
Mjødurt-drikke4.50.9193.848.400.10
Urtelikør4.532.14266.916.3000
Likør av røsslyng4.537.97233.80000
Anis te4.50.712.12.50.10.10
Nesleburger4.50
Likør av sitronverbena4.525.81272.130.80.10.60
Myntegele4.54.7184.745.40.10.60
Vårmuffins med nesler eller skvallerkål4.54.65231.727.69.62.72.1
Thai Massaman karripasta4.512.24160.78.610.43.23
Treak 24.45.9540449.920.2013.2
Myntete med honning4.34.46162.80.110
Meldestokk-grateng4.32.0380.27.430.21.2
Fransk syresuppe:4.32.67463.13.30.42.1
Samekonas syresuppe4.31.726.80.42.601.6
Basilikum pesto4.326.6362.61.735.72.35.9
Brenneslesuppe4.11.1828.22.21.80.20.4Oppskriften har bilde
Johannesurtlikør433.11256.113.4000Oppskriften har bilde
Einebærøl 241.79346.886.400.20
Øl fra Tufsingdalen40.1314.63.6000
Avslapnings te40
Urtemarinade til hvitt kjøtt47.61588.83.263.10.90.1Oppskriften har bilde
Barkebrød40
Einerøl fra Folldal40
Te på skogtur40
Bjørkete40
Mjødurtblomst-té40
Vår/sommersalat412.55423.92.345.40.86.4
Gremolata3.89.57302.90.43.50
Øl m/maltekstrakt3.85.72354.285.800.20
Saft av bjørkeblader3.70.8520050000
Skånsk sennep3.77.41212.610.815.53.40
Neslesuppe fra Holtan gård3.71.3158.81.74.70.12.5
Einerbærøl (øl av bruselåg) fra Brandval3.70.1220.95.2000

Se alle oppskriftene




Aktuelle artikler.

Krydderurter gir gode smaker og kan redusere saltet i maten

Krydderurter gir gode smaker og kan redusere saltet i maten

Her er gode ideer til erstatninger for salt i den pågående diskusjonen om at vi spiser for mye salt. Dvs bruk mer krydderurter, som vi bla gjør hjemme.....

Les mer om denne saken...
Sett urtene i kjøleskapet

Sett urtene i kjøleskapet

Visner urtene bare dager etter at du kjøpte dem? Her er tipsene som gir tre av de vanligste urtene et lengre liv.....

Les mer om denne saken...
Ta vare på gamle nytteplanter

Ta vare på gamle nytteplanter

Nytteplanter som har overlevd i flere hundre år uten stell kalles gjerne kulturreliktplanter. De er levende fortidsminner og kulturhistorie, og de kan ha genressurser som kan komme til nytte i fremtiden. Du finner dem gjerne i gjengrodde hager og ved bygningsruiner.....

Les mer om denne saken...
Spis opp ugraset !

Spis opp ugraset !

Vi kjemper for at kulturplantene våre skal få gode voksevilkår og at ugraset ikke skal ta overhånd. Plantevernmidler, ugrashakke, spade og varmebehandling er noen av kampmidlene, men du kan faktisk også spise opp noen av dem. Men da må du kjenne plantene.....

Les mer om denne saken...
Dyrk dine favoritturter under kjøkkenbenken

Dyrk dine favoritturter under kjøkkenbenken

Lei av friske urter som tar opp plass på kjøkkenbenken, og som henger med «hodet» etter to dager borte fra hjemmet?....

Les mer om denne saken...
Tid for urter i vinduskarmen.

Tid for urter i vinduskarmen.

Når varmen nå kommmer er det alltid morsomt å prøve seg som urtedyrker hjemme i vinduskarmen. Det kommer nå ferdige krydderurter rundt omkring på hagesentere og andre butikker....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!