Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk





Masi Passo Doble 2007 BiB


Vnr polet: 58909
Dato innlagt: 06.11.2009
Sortiment: Testutvalg
Pris: Kr 399.30 for 3 liter -- pr 06.11.2009
Vintype: Rødvin
Druetype: 70% Malbec og 30% Corvina
Produsent: Masi Agr
Kosevin: Ja

Anbefalt av:

Knut Pettersen

Beskrivelse:

Vinen er fremstilt etter «double fermentation»-metoden (tidl. «Ripasso»), som Masi har gjort kjent gjennom sin Campofiorin. For Passo Doble innebærer det først 16 dagers gjæring med skallkontakt, etterfulgt av annen gangs gjæring i 15 dager på bunnfallet, tilsatt en andel lett tørkede Corvina-druer. Vinen lagres 9 måneder på franske eikefat for deretter å bli overført en periode til ståltanker før tapping. Dette gir vinen en rik aroma og god struktur. Elegante og myke tanniner gir en vin med potensial. I flaske gir dette en vin som kan lagres, mens 3 liters dunk bør drikkes nå.

Området hvor vinen lages er det kjente vinområdet Mendoza i vest Argentina. Vinmarkene ligger rundt 1000 meter over havet og grunnen er steinete, sandete og kalkrik med en god blanding av organisk materiale og mineraler.

Masi Passo Doble 2007 BiB
--Passer til følgende retter

Forrett
Gryterett
Ovnsrett
Smårett
Stekepanne

--Med følgende hovedråvarer

Elg
Hare
Svinekjøtt
Ost
Hjort
Reinsdyr
Rype


Kommenter gjennom Facebook







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.