Tabell som viser de forskjellige vitamin ADE


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    

Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database


NavnRetinol(mcg)Beta karoten(mcg)A vitaminVitamin D(mcg)Vitamin E(mg)
Lakris, søt00000
Lakriskonfekt00000
Laks, filet, gravet3003012.52.2
Laks, filet, ovnsstekt2802810.91.5
Laks, filet, stekt i panne3003011.81.6
Laks, oppdrett, rå26026101.4
Laks, oppdrett, skiver, kokt3103111.91.7
Laks, oppdrett, skiver, stekt i fett60136111.82.4
Laks, røkt (røkelaks)9077.53
Laks, vill, kokt0009.51.6
Laks, vill, rå00081.3
Laksepålegg, 70 % laks, i beger, type Stabbur-Laks220228.42
Lam30300
Lam nyrer rå9595
Lam, bogstek, rå1101100.5
Lam, fett fra lammekjøtt, rå240240.41.4
Lam, flatbiff, rå30300.5
Lam, fårikålkjøtt, rå100100.10.3
Lam, grytekjøtt, rå70700.4
Lam, indrefilet, rå40400.3
Lam, kotelett og sadel, kjøtt med fettrand80800.7
Lam, kotelett og sadel, kjøtt uten fettrand, rå40400.7
Lam, kotelett, stekt90900.3
Lam, lår med mørbrad, rå70700.5
Lam, lår, stek, rå60600.5
Lam, lårsteik med mørbrad, ovnsstekt9090.8
Lam, ribbe, side med ben, rå180180.10.3
Lam, sadel, rå70700.2
Lam, ytrefilet, rå10100.4
Lammefrikassé14463520.10.7
Lammerull90900.3
Lammeskank60600.5
Landbrød, halvstekt type, stekt03000.5
Lange, rå2023.40.3
Languster2602604.3
Lapper grunnoppskrift1574.951641.791.92
Larios Gin00000
Lasagne med kjøttdeig76119860.30.8
Lasagne med kjøttdeig, fryst, kjøpt13360430.40.9
Laurbærblad, tørket037103090
Lefse potet00000
Lemon curd2.18230.232.061.45
Leskedrikk, kunstig søtet, drikkeferdig00000
Lettmelk, 0,7 % fett, D-vitamin beriket6660.40
Lettmelk, 1,0 % fett1471500
Lettmelk, 1,2 % fett10101100
Lettmelk, 1,2 % fett, laktosefri1313140.40
Lettmelk, ekstra lett, med vit D, 0,5 % fett6660.40
Lettmelk, ekstra lett, med vit D, uspesifisert6660.40
Lettmelk, laktoseredusert, 1,2 % fett1313140.40
Lettmelk, langtidsholdbar, 1,5 % fett13131400
Lettmelk, uspesifisert11101200
Lettrømme, 20 % fett1600.10.5
Lettøl, lett, 2,5 vol-% alkohol00000
Lever, kylling, rå93712197020.20.6
Lever, lam, rå327600327600.51.5
Lever, rein, rå200000200000.10.8
Lever, storfe, rå232200232201.11.3
Lever, svin, rå235800235801.11.5
Lever, torsk, kokt1198801198811122.2
Lever, torsk, rå47940479489.75.2
Leverpostei7334173340.30.6
Leverpostei, 3 % fett43000430001.3
Leverpostei, hermetisk1480014800.10.1
Leverpostei, med mindre fett7893278930.40.6
Leverpølse av svin8302
Licor 4300000
Likør 21%0000
Likør, 17 vol-% alkohol, fløtebasert1738317900.5
Likør, 35 vol-% alkohol00000
Likør, søt, 21 vol-% alkohol00000
Lillehammer Stabbursmat Fenalår6060.030
Lillehammer Stabbursmat Fårikålkjøtt1001000.3
Lillehammer Stabbursmat Kalv (hel skrott ca 100 kg)10100
Lillehammer Stabbursmat Lam (ca 20 kg)70700.4
Lillehammer Stabbursmat Pinnekjøtt1701700
Lillehammer Stabbursmat Ribbe1201201
Lillehammer Stabbursmat Spekeskinker40400
Lillehammer Stabbursmat Utegående gris (helskrott ca 80 kg)40400
Lillehammer Stabbursmat Økologisk lam (ca 18 kg)70700.4
Lime Juice Hermetisk10.12
Lime skall50
Lime, rå030200.2
Linfrø knuste00000.7
Linfrø, hele00000.3
Linfrø, økologisk, Green Valley00000.7
Linfrøolje061506.7
Linguine fersk00000
Linguine tørr00000
Linser, grønne og brune, kokte med salt023200.1
Linser, grønne og brune, tørre060500.3
Linser, grønne, hermetiske011100.3
Linser, røde, hermetiske010100.3
Litchi, rå00000.1
Lo Salt00000
Loff, hvitt brød, formstekt, kjøpt00000.5
Loff, hvitt brød, halvstekt type, stekt02000.5
Loff, hvitt brød, kjøpt0000.10.8
Loff, hvitt brød, sk melk2510260.31.1
Loff, hvitt brød, spiral, kjøpt00000.6
Loff, hvitt brød, vann2410250.31.1
Loganbær02420
Lollo salat09417800
Lompe, potetlefse, potetlompe, kjøpt00000.4
Lomre, rå00000.5
London Dry Gin00000
London Gin00000
Loquat, Japansk Mispel153
Lungemos, kjøpt44400.2
Lutefisk, kokt100101.70.6
Lutefisk, tørr vare, rå7071.20.4
Lynum Entrecote okse50500
Lynum Flatbiff okse23200
Lynum Kjøttdeig621700
Lynum Ribbe1201201
Lynum Skinkesteik, nettet40400
Lynum Spekeskinke40400
Lynum Ytrefilet okse35300
Lyr, rå2022.20.7
Lys lapskaus, storfekjøtt 10% fett33603300.2
Løk, kokt06000.2
Løk, norsk, rå00000.2
Løk, tørket111
Løpstikke05534600


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Beta Karoten (mcg) Innhold i mikrogram
  2. D.Vitamin. Få matvarer har et naturlig innhold av vitamin D. Nødvendig for at kroppen skal kunne utnytte kalsium Finnes i sollys, tran, fet fisk, fiskelever, margarin og smør.
  3. E.Vitamin Vitamin E er samlenavn for flere tokoferoler og tokotrienoler med vitamin E-aktivitet. Den mest aktive og dominerende formen i de fleste matvarer er Vitamin_E. Viktig for celler og vev. Finnes i grønnsaker, kornvarer og olje.
  4. Retinol Retinol er preformert vitamin A og finnes bare i animalske matvarer. Vitamin A er viktig for øyets funksjon.
  5. A vitamin. Retinolekvivalenter. Retinol + 1/12 beta-karoten


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!