Tabell som viser de forskjellige vitamin ADE


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    

Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database


NavnRetinol(mcg)Beta karoten(mcg)A vitaminVitamin D(mcg)Vitamin E(mg)
Rabarbra fryst uten sukker500.27
Rabarbra, rå061500.3
Rabarbrasyltetøy0423.4400.21
Raclette2551002630.20.7
Radicchio rosso00002.3
Ramsløk00000
Ranchdressing326921180.040.86
Rapidsalat, norsk, rå0206017200.7
Rapphøns53053
Rapsolje000028.3
Rapsolje, kaldpresset, Odelia000018
Rapsolje, økologisk, Green Valley000028.3
Ravigottesaus1451900.255.44
Red Bull00
Red Bull sukkerfri000
Reddik spirer, bladreddik20
Reddik, norsk, rå08100.1
Reinsdyr, bog, stek, rå8080.30.8
Reinsdyr, kjøtt, røkt9090.40.8
Reinsdyr, kjøtt, rå, tørket210210.70.8
Reinsdyrkaker, hermetisk6460.10.4
Reinsdyrpølse0000
Reinsdyrskav, rå, fryst8080.30.8
Reker2023.55.3
Reker, i lake, avrent00004
Reker, innbakt, forfritert, fryst1011.81.1
Reker, innbakt, forfritert, stekt i soyaolje1011.83.3
Reker, kokt med skall2023.55.3
Reker, kokt uten skall2023.55.3
Rema 1000 cashewnøtter salte07001.1
Remulade2011210.519
Remulade, lett541.027.5
Remy Martin VS Grand Cru00000
Remy Martin VSOP00000
Remy Martin XO Excellence00000
Ribberull, skiver5050.20.8
Ricotta8735900.10
Rips fryst uten sukker025201
Rips, rå018101
Ris00000
Ris grøtris kokt00
Ris grøtris, 5-25 min koketid, tørr00000
Ris med biffkjøtt, sursøt saus, fryst, kjøpt01901600.6
Ris polert, Basmatiris, tørr00000
Ris polert, Jasminris, tørr00000
Ris polert, langkornet, kokt00000
Ris polert, langkornet, tørr00000
Ris polert, parboiled, langkornet, kokt00000
Ris upolert, naturris, langkornet, kokt00000
Ris, arborio, risottoris, tørr00000
Ris, Basmati, kokt00000
Ris, grøtris, 1 times koketid, tørr00000
Ris, hurtigris, 1% salt, kokt00000
Ris, hurtigris, 1% salt, tørr00000
Ris, hurtigris, kokt00000
Ris, hurtigris, tørr00000
Ris, Jasmin, kokt00000
Ris, polert, parboiled, langkornet, tørr00000
Ris, upolert, naturris, langkornet, tørr00000
Risgrøt med helmelk fra oppskrift20.1913.8821.4500
Risgrøt med laktoseredusert melk fra oppskrift8.28.28.830.250
Risgrøt med lettmelk fra oppskrift6.316.317.5700
Risgrøt, med lettmelk1161100
Riskaker med salt, økologisk, Green Valley010001
Riskaker uten salt, økologisk, Green Valley010001
Riskaker, lettsaltet00001
Riskaker, usaltet00001
Riskrem hjemmelagd126651310.051.3
Rislunsj med jordbær, Piano65326800.1
Rismel, risstivelse00000
Risnudler kokte vermicelli00
Risnudler tørre vermicelli00000.1
Risotto4.420.45
Roastbiff, skiver46400.2
Rogn90907
Rogn, torsk, hermetisk, stekt i fett1623716518.48.2
Rogn, torsk, kokt00013.411.1
Rogn, torsk, presset, hermetisk79079186.2
Rogn, torsk, rå00012.110
Rognebær031301.2
Rognleverpostei, Svolvær-/Lofotpostei24000240039.19.3
Rom00000
Romersalat, romanosalat010909100
Romkrem, Piano50585500.2
Ronrico White Rum00000
Roquefort295583000.70.6
Rosenkål, fryst02001700.5
Rosenkål, norsk, rå02201800.3
Rosiner00000.1
Rosiner, Californiske, økologisk, Green Valley06000.2
Rosmarin frisk017521460
Rosmarin tørket018721560
Royal Blue, ost39725841801.1
Ruccola0142411800
Ruccolasalat, rå0142411900.4
Rug02001
Rugbrød, fint, kjøpt00000.4
Rugbrød, grovt, kjøpt0100.10.8
Rugmel, sammalt02001
Rugmel, siktet00000.2
Rullekake, med smørkrem av margarin252682583.53.7
Rullekake, med smørkrem, kjøpt5505502.4
Rullekake, med syltetøy693691.22
Rumple Minze00000
Rundstykke fint, halvstekt type, stekt00000.3
Rundstykke fint, kjøpt0000.31
Rundstykke fint, sk melk3213330.31.3
Rundstykke fint, vann3213330.31.3
Rundstykke grovt, halvstekt type, stekt00001.3
Rundstykke grovt, vann3214330.31.3
Rundstykke mellomgrovt, vann3214330.31.3
Rundstykke, baguette, finbakstmel0200.20.8
Rundstykke, grovt, kjøpt0000.51.2
Rundstykke, mellomgrovt, sk melk3214330.31.3
Rundstykker grovt, sk melk3214330.31.3
Rye Whisky00000
Rype4904900.7
Rype, bryst uten skinn, ovnstekt6106100.9
Rype, bryst, uten skinn, rå4904900.7
Rød kepaløk, rødløk00000
Rød saus av saft7.730.970.19
Rød vodka00000
Rødbete, norsk, rå00000.1
Rødbeter kokte2120.04
Rødbeter, syltede00000
Rødbetesalat49.3429.12510.020.96
Rødkål, rå03000
Rødspette filet, kavringpanert, stekt i fett106281085.13.2
Rødspette filet, kokt160167.81.6
Rødspette filet, melpanert, stekt i fett4413457.22.2
Rødspette, filet, kavringpanert, rå472474.71.7
Rødspette, fylt, forfritert, fryst31144.10.6
Rødspette, panert, forfritert, fylt, ovnstekt uten fett31244.30.6
Rødspette, panert, forfritert, fylt, stekt i fett5232554.51.8
Rødspette, rå1201261.2
Rødvin00000
Rødvin, uspesifisert00000
Røkt Jarlsberg270
Rømme45322047100.8
Rømmedressing med urter1291311400.20.3
Rømmegrøt189941970.10.4
Rørosmeieriet Tjukkmjølk17
Rørsukker, økologisk, Green Valley00000
Røye, melpanert, stekt i fett6513668.32.3
Røye, rå300306.91.3
Røye, stekt uten fett/grillet350358.11.5
Rådyr8080.40.8
Råmelk36253800
Råsukker00000
Tine Rømmekolle12500.2


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Beta Karoten (mcg) Innhold i mikrogram
  2. D.Vitamin. Få matvarer har et naturlig innhold av vitamin D. Nødvendig for at kroppen skal kunne utnytte kalsium Finnes i sollys, tran, fet fisk, fiskelever, margarin og smør.
  3. E.Vitamin Vitamin E er samlenavn for flere tokoferoler og tokotrienoler med vitamin E-aktivitet. Den mest aktive og dominerende formen i de fleste matvarer er Vitamin_E. Viktig for celler og vev. Finnes i grønnsaker, kornvarer og olje.
  4. Retinol Retinol er preformert vitamin A og finnes bare i animalske matvarer. Vitamin A er viktig for øyets funksjon.
  5. A vitamin. Retinolekvivalenter. Retinol + 1/12 beta-karoten


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!