Tabell som viser de forskjellige vitamin ADE


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    

Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database


NavnRetinol(mcg)Beta karoten(mcg)A vitaminVitamin D(mcg)Vitamin E(mg)
Vafler8.3989.230.670.62
Vafler med egg, helmelk120411231.31.7
Vafler med egg, lettmelk8524871.12.1
Vafler med egg, lettmelk, uten fett405400.61.1
Vafler med egg, sk melk77197812.1
Vafler med fløte/rømme, uten egg201982090.10.6
Vafler, grove119.4113.52125.391.061.15
Vafler, grove9720991.52.5
Vaktelgården Vaktelegg1551561.08
Vaktelgården Vaktler7373
Vaktler7373
Valmue_frø00001.8
Valnøtter00000.7
Valnøttkjerner, økologisk, Green Valley00001
Valnøttolje00000.4
Vaniljekjeks114.016.6121.920.770.34
Vaniljekrem, med helmelk36213800.1
Vaniljekrem, Piano56496000.2
Vaniljesaus, av pulver, tilberedt1411150.10
Vaniljesaus, Piano54475800.2
Vaniljesukker00000
Vann, drikkevann, kranvann00000
Vann, med kullsyre00000
Vann, mineralvann, kildevann, lite salt (Na), med/uten kullsyre00000
Vannbakkels, uten fyll39812440855.6
Vannkastanje00000.5
Vannkastanje rå0000
Vannkringler54.33654.670.440.76
Vat 6900000
Vegetabilsk postei, Tartex00000
Vegetabilsk_olje000015.4
Vellagret Norvegia310
Veloutésaus1101310.810.45
Vermouth søt00000
Vermouth tørr00000
Villris011100.8
Villris kokt04000.3
Villsvin, kjøtt, rå20200.6
Viltsaus, av pulver5131530.10.2
Vin, alkoholfri00000
Vin, alkoholsvak00000
Vin, dessertvin, ekstra søt, musserende00000
Vin, hvitvin, halvsøt/søt, inkl musserende00000
Vin, hvitvin, halvtørr, 10 vol-% alkohol00000
Vin, hvitvin, tørr, 12 vol-% alkohol00000
Vin, rødvin, 12 vol-% alkohol00000
Vin, rødvin, tørr00000
Violet tunfiskbiter i olje00001
Violet tunfiskbiter i vann00000
Vita hjertego flytende870350900828
Vita hjertego lettmargarin8703509001014
Vita hjertego margarin870350900821
Vita hjertego Proaktiv margarin8703509001011
Vita Hjertego´ olje0009.950
Vitaminbjørner, 2,1 g/stk, type Collett9524238.1285.7
Vitaplex vitamineral kosttilskudd145454909.12181.8
Vodka00000
Voksbønner0554.5800.45
Vørterkake2914300.30.6
Vørterøl00000
Vårløk0138011501.2


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Beta Karoten (mcg) Innhold i mikrogram
  2. D.Vitamin. Få matvarer har et naturlig innhold av vitamin D. Nødvendig for at kroppen skal kunne utnytte kalsium Finnes i sollys, tran, fet fisk, fiskelever, margarin og smør.
  3. E.Vitamin Vitamin E er samlenavn for flere tokoferoler og tokotrienoler med vitamin E-aktivitet. Den mest aktive og dominerende formen i de fleste matvarer er Vitamin_E. Viktig for celler og vev. Finnes i grønnsaker, kornvarer og olje.
  4. Retinol Retinol er preformert vitamin A og finnes bare i animalske matvarer. Vitamin A er viktig for øyets funksjon.
  5. A vitamin. Retinolekvivalenter. Retinol + 1/12 beta-karoten


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!