Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær



Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Flatbiffen av rein er en mør og smakfull stykningsdel der kjøttet er nærmest krydret fra naturen sin side. Prøv den med bakte persillerøtter, rotfruktrösti og en fløyelsmyk tyttebærkrem.

Oppskriften inneholder 130 Kalorier, 5 g Karbo, 12 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grflatbiff av reinsdyr
2sssmør til steking
1tssalt
0,5tspepper

ROTFRUKTRÖSTI:

2stkstor kokefast potet
2stkpersillerot
50grbacon , i små biter
1ssfinhakket bladpersille
0,5tssalt
0,25tspepper

TYTTEBÆRKREM:

125grsnøfrisk naturell
Ca 2ssrørt tyttebær
2ssmelk , eventuelt rømme
Ca 10stkrosenkål
2tsolivenolje
0,25grsalt
0,25tspepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier130.45536.46Kcal
Protein12.2050.17gram
Karbohydrat4.6419.08gram
Kostfiber1.084.44gram
Fett6.7727.84gram
Mettet fett3.3513.78gram
Salt0.984.01gram
Pris på oppskriftenKr 20.61Kr 84.76Kroner
Hele oppskriften veier1 645 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skrell potet og kok dem i en kjele med vann til de er så vidt møre, 10-15 minutter. Skrell persillerot, og legg dem i kjelen med poteter de siste 5 minuttene av koketiden. Grønnsakene skal ha en litt hard kjerne. Avkjøl noe, og riv potet og persillerot på er rivjern. Sprøstek bacon og ha det i blandingen sammen med finhakket persille, smak til med salt og pepper. Smør passende ringer/former med litt smør, og fordel massen i ringene/formene. Sett ringene/formene i stekeovn på 125 °C, i ca 20-30 minutter.
Har du ingen passende ringer/former, kan du også steke röstien ferdig i en stekepanne.

2. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Brun fileten i smør i en varm stekepanne til den får en gyllen farge, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La fileten hvile noen minutter før du skjærer i kjøttet.

Fileten er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 65 ºC, 70 ºC for medium stekt og 76 ºC for gjennomstekt.
3. Bland sammen snøfrisk, melk og rørte tyttebær. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Sett blandingen kjølig til servering.
4. Rens rosenkål, og plukk forsiktig bladene fra hverandre. Kok bladene noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl raskt i kaldt vann, da beholder de den fine grønnfargen. Dryss litt olivenolje, salt og pepper over bladene rett før servering.
5. Skrell persillerot, og del dem i staver på langs. Legg stavene i en ildfast form, dryss over litt olje, salt og pepper og sett dem inn i stekeovn mens kjøttet hviler. Skru opp temperaturen til 180 °C, og stek til persillerøttene er møre og har fått en gylden fin farge.
6. Riv eventuelt litt parmesan og gratiner rotfruktröstien mot slutten av steketiden.
Server saftig flatbiff av rein i skiver med bakte persillerøtter, rosenkålblader, rotfruktrösti og tyttebærkrem.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30841)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2013-12-16
Oppdatert dato:2013-12-16
Lesere: 7437 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lasagne med rein og syltede kantareller.Lasagne med rein og syltede kantareller.
Denne retten har 122,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med rødbetpure.Reinsdyrfilet med rødbetpure.
Denne retten har 105,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.
Denne retten har 108,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 4.Reinsdyrstek 4.
Denne retten har 111,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 5.Reinsdyrstek 5.
Denne retten har 83,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp.Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp.
Denne retten har 77,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek i gryte.Reinsdyrstek i gryte.
Denne retten har 118,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær.Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti o.
Denne retten har 130,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med tyttebærsaus.Reinsdyrstek med tyttebærsaus.
Denne retten har 98,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med portvinsaus.Reinsdyrfilet med portvinsaus.
Denne retten har 58,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 2.Reinsdyrstek 2.
Denne retten har 68,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker.Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker.
Denne retten har 85,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk reinsdyrstek.Klassisk reinsdyrstek.
Denne retten har 84,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem, sellerirot, steinsoppragu og potetchips..Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem, selleri.
Denne retten har 163,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré.Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persiller.
Denne retten har 71,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.