Juleribbe



Juleribbe oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Juleribbe inneholder 368 Kalorier, 0 g Karbo, 14 g Protein og 35 g Fett pr 100 gr
Juleribbe har ingen allergener
Juleribbe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 69 lesere
Lesere: 86432 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgribbe, Ca. 500 g ribbe per person
Ca 2,5tssalt
0,5tspepper




Næringsdeklarasjon for Juleribbe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier367.861 856.54Kcal
Protein13.6869.04gram
Karbohydrat0.020.10gram
Kostfiber0.020.10gram
Fett34.78175.53gram
Mettet fett13.0866.01gram
Salt0.964.85gram
Pris på oppskriftenKr 6.50Kr 32.80Kroner
Hele oppskriften veier2 019 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo0,02 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Se etter at bena er saget helt over.

2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.
5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie.
Nå er alt klart for damping og steking.

6. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.
7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200 °C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).

8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Ribba severes med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær mm.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967891)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-13
Oppdatert dato:2013-12-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Foliebakt indrefilet.Foliebakt indrefilet.
Denne retten har 67,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam 4.Fylt svinekam 4.
Denne retten har 127,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgratinert juleskinke 2.Sennepsgratinert juleskinke 2.
Denne retten har 222,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtekrydret svinefilet - lavkalori.Urtekrydret svinefilet - lavkalori.
Denne retten har 219,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk ribbe med hot kålsalat.Asiatisk ribbe med hot kålsalat.
Denne retten har 217,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med bakte rødløk.Ribbe med bakte rødløk.
Denne retten har 321,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnskokt ribbe.Ovnskokt ribbe.
Denne retten har 187,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelade.Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelad.
Denne retten har 111,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.
Denne retten har 151,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Braiseret svinefilet.Braiseret svinefilet.
Denne retten har 62,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinesteik med surkål og poteter.Svinesteik med surkål og poteter.
Denne retten har 105,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert juleskinke.Gratinert juleskinke.
Denne retten har 272,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt svinefilet med urtekrem.Innbakt svinefilet med urtekrem.
Denne retten har 143,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtekrydret ribbe.Urtekrydret ribbe.
Denne retten har 324,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte svineschnitzler.Fylte svineschnitzler.
Denne retten har 95,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.