Martes lefser (Martelefse) inneholder
257 Kalorier,
27 g Karbo,
4 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Martes lefser (Martelefse) har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Martes lefser (Martelefse) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7669 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Martes lefser (Martelefse) med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 257.47 | 10 144.32 | 253.61 | Kcal |
Protein | 4.47 | 176.12 | 4.40 | gram |
Karbohydrat | 27.05 | 1 065.77 | 26.64 | gram |
Kostfiber | 2.38 | 93.77 | 2.34 | gram |
Fett | 14.07 | 554.36 | 13.86 | gram |
Mettet fett | 8.71 | 343.17 | 8.58 | gram |
Salt | 0.09 | 3.50 | 0.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.02 | Kr 118.99 | Kr 2.97 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 940 totalt | 3 940 pr porsj | 99 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,02 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 40
lefser
Kok, skrell og mal potetene 2 ganger. Rør inn smøret.
Rør så inn rømmen og la det stå over natten.
Elt inn mel til passe konsistens neste dag. Lag ca 40 runde emner og oppbevar de kaldt.
Kjevle ut emnene raskt med så lite mel som mulig. Stekes på takke på begge sider og dekkes til når de er ferdige.
Server med smør og sukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 2860)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-12-26
Oppdatert dato:2002-12-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift