5 enkle grilloppskrifter med pølser

Oppdatertdato: 2018-07-04 Publisert: Tema: Pølser Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




Nå er det sommer og grillpølser er en slager hos de fleste. Hva en griller er alt etter smak og pris, men pølser er nok på de fleste sine griller, både som hovedrett eller som snacks før man griller noe annet. Her er 5 gode og enkle pølseoppskrifter.

Fylte grillpølser


Prøv også Fylte grillpølser.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon


En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.


Fremgangsmåte

Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.

En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 249,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Cheesy mexican


Prøv også Cheesy mexican.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.06.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

4 stk plommetomater
2 ss olivenolje
0,5 stk grønn chili
2 stk sjalottløk, finhakket
1 ss sitron
salt
pepper
8 stk jacobs utvalgte ostepølse
8 pølsebrød
100 g cheddarost, revet
16 stk nachos chips


Ostepølse med Pico de gallo, revet cheddar og toppet med Cheddar- & Jalapenosaus og nachochips. Dette er et godt alternativ til fredagstacoen og passer for hele familien.


Fremgangsmåte

Kutt plommetomatene i terninger og bland med olivenolje, chili, sjalottløk, sitron, salt og pepper. Dette blir en frisk tomatsalsa kalt Pico de gallo.
Grill ostepølsene til de er gjennomvarme og gyldne. Varm pølsebrødene på grillen.
Server pølsene i brødene toppet Pico de gallo, nachochips og Cheddar- jalapenosaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 189,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ventepølser med hjemmelagd coleslaw


Prøv også Ventepølser med hjemmelagd coleslaw.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.06.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 stk krydderpølser
4 potetlefser eller pølsebrød ol

Coleslaw
100 gr finstrimlet hvitkål
0,5 liten revet gulrot
Litt purreløk og persille
1 lite grønt eple grovraspet eller strimlet

Dressing
1/2 ss fransk sennep
1 ss eplesidereddik
0,5 ts salt
0,5 ts sukker
1 dash hvitpepper
1 dl créme fraiche
0,5 dl majones

Pynt:
Litt løkringer
persilledryss
og noen sitronskiver.


Ventepølser er pølser man legger på grillen for å spise mens man venter på at annen grillmat skal bli ferdig. Vi pleier alltid å legge på noen av disse og her har vi brukt snadderpølser og hjemmelagd coleslaw. Denne coleslawen kan du og bruke som pålegg på brød eller som tilbehør til annen grillmat om det blir noe igjen

Husk at flere butikker har slike tilbud på 3 pakker grillpølser for prisen av 2. Og da kan man prøve seg på chili, italienske, basilianske, bratwurst, frankfurter, ostepølser osv.


Fremgangsmåte

Pølser slenges på grillen når den begynner å bli varm sammen med evt større stykker, men før den skikkelige varmen. Se etter dem så ikke de blir svarte.
Når de er ferdige spises de i lompe med coleslaw. På bildet har vi lagt dem lit utover for at det skal se fint ut, men de kan faktisk spises på denne måten da det ofte blir fullt i lompene. Vi har pyntet med løkringer, persille og sitronskiver.

Coleslaw:
Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle

Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 204,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pølsespyd med pastasalat.

Pølsespyd med pastasalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.07.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk grillpølse
4 stk paprika
1 stk hermetiske maiskolber delt i 4 skiver
4 stk rød cherrytomat
4 stk grillspyd

Pastasalat:
4 dl pastaskruer
2 dl grønne erter
1 stk rød paprika
4 ss majones
4 ss yoghurt naturell
4 båt hakket hvitløk
½ ts salt
¼ ts pepper


Pølser er alles favoritt. Noen ganger ønsker man å gjøre litt mer ut av måltidet, og da er grillspyd tingen. La gjerne barn og voksne lage sine egne varianter.


Fremgangsmåte

1. Kok erter og pasta etter anvisning på pakken. Skyll med kaldt vann og la det renne godt a. Kutt opp paprika og bland inn.

2. Lag dressing av majones, yoghurt og hvitløk, smak til med salt og pepper. Bland inn i pastasalaten.

3. Kutt opp pølse i 3 eller 4 biter. Tre på pølsebit, paprika, pølse, mais på spydene og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen. Stek på grillen i 2-4 minutter.

Tips
Dersom du bruker grillspyd av tre, legg dem i vann ca. 15 minutter før bruk, så vil de ikke ta fyr under grilling.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølsegrillspyd.

Pølsegrillspyd


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g pølser, gjerne med ost, chili, løk
1 paprika
4 småløk evt. løk i båter
4 skiver bacon


Denne kan varieres og vi lagde grønnsaksspyd ved siden av og brukte lettkokte poteter sammen med pølsebitene.
Vi surret bacon rundt pølsene og det er virkelig godt. Og bruk slike krydderpølser eller for eksempel ost og chilipølse.


Fremgangsmåte

Skrell og del poteter i små firkanter. Kok dem til de er litt møre, men skal fortsatt være harde. Del pølser og grønnsaker opp i passe biter og træ pølser og grønnsaker vekselvis på spydet, evt sammen med poteter. Surr gjerne baconskiver rundt pølsebitene eller grønnsakene eller rull dem sammen og tre på spydene. Pensle evt. med grillolje.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3137





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.