Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Førjuls pepperkaker

Oppdatertdato: 2017-11-30 Publisert: Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Ragge Strand og Knut Pettersen


Vi har allerede bakt pepperkaker til jula og selv om det er tidlig så forsvinner de fort i boksene her. I år har vi gjort ett skippertak med bakinga og er allerede ferdig med pepperkaker, sirupsnipper, kokosmakroner, havreflarn, julekake med gjær, sjokoladetopper, mandeltopper ++. Så nå kan vi bare hvile på laurbærene og nyte kakene. Jeg må innrømme at særlig julekaken ble vellykket og det er faktisk en god anledning til å bli kvitt diverse nøtte og tørkede frukt rester.
Men tilbake til pepperkaker.
Pepperkaker er noe alle forbinder med jul og da særlig førjulsfeiringen. Mange bruker tiden nå fremover til å bake disse kakene samt lage ett pepperkakehus som barna kan kose seg med frem mot jul.

Jeg har mange oppskrifter på pepperkaker og her er de beste, samt tips ved bygging av pepperkakehus. Først 2 pepperkakehus og så under følger de beste pepperkakeoppskriftene.

Forresten her er 2 tegninger til pepperkakehus fra Meny og Matprat

Tegning pepperkakehus fra Matprat

Tegning pepperkakehus fra Meny

Pepperkakehus

1 hus

1 dl lys sirup
180 g sukker
150 g meierismør
1 dl kremfløte
350 g hvetemel
½ ts malt nellik
½ ts malt ingefær
½ ts pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel , til utbaking

Ha sirup, sukker og smør i en kjele. Varm det opp, og rør til sukkeret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Ha i fløten og rør. Tilsett melet med krydder og bakepulver. Deigen blir fin hvis en spanderer på oss å sikte melet. Dekk til deigen og la den stå til neste dag.

Tegn mønster til huset i papp.
Bak deigen ut til 3-4 mm tykk leiv. Skal en ha store flater, lønner det seg å kjevle deigen på papirkledd plate og skjære den ut. Da forskyver ikke delene seg. Stek huset, kirken eller hva det måtte være. La delene ligge til neste dag.

Glaser huset og pynt det neste dag. Lim huset sammen med smeltet sukker. Pynt huset som du vil ha det, bruk melis med eggehvite til lim. Du kan gjerne pynte rundt med gjerde, dyr, kakemenn og stjerner.

I stekeovnen ved 175 grader i 10-12 minutter.

Pepperkakehus fra Egil Bratne

1 1/2 dl sirup,
80 g smør/margarin,
75 g sukker,
1 dl Viking Melk,
375 g hvetemel,
2 ts pomeransskall,
2 ts ingefær,
1/4 ts pepper,
2 ts natron

Steketemeratur: 180 C Steketid: 10 minutter

Kok opp sirup, margarin (smør), farin og Viking Melk. Avkjøl dette og tilsett siktet hvetemel blandet med krydder og natron. Dekk deigen godt til og la den stå kjølig et par timer. Imens, klipp ut eller tegn av mønsteret til huset. Kjevle ut deigen ca. 3 mm tykk og legg den direkte på stekeplaten. Legg mønsterdelene oppå leiven og skjær ut delene med en skarp kniv. Husk hull for dører og vinduer samt den utsnittede døren. Stek delene og legg dem på rist for avkjøling.

Lag glasur av 4 dl melis, ca. 1 eggehvite og noen sitrondråper. Hell glasuren i et kremmerhus av matpapir og klipp av spissen slik at det blir passe stor åpning. Pynt alle delene før huset settes sammen. Bruk din egen fantasi når du pynter huset. Pass på at glasuren er tørr før huset settes sammen.

Smelt ca. 1/2 dl farin i stekepannen så farinen blir lys brun. Dypp de enkelte delene av huset i den seltede farinen og sett dem nøyaktig sammen på et stødig underlag. Sprøyt litt glasur over skjøtene.

Resten av deigen er fin å lage figurer av. Bruk ferdige former eller tegn på stiv kartong og klipp ut. Dekorer med resten av melisglasuren - gjerne tilsatt konditorfarge eller bruk dekorasjonsgelè.


Pepperkaker


Prøv også Pepperkaker.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g smør
2,5 dl sukker
2 dl sirup
4 dl melk
2 dl vann
2 ss kanel
1 ss malt nellik
1 ss natron
13 dl hvetemel
skåldede halve mandler


En god oppskrift på pepperkaker som vi bruker.


Fremgangsmåte

Smelt smøret sammen med sirupen i en kjele. Mål opp sukkeret og hell det i en stor bakebolle sammen med alle krydderne. Hell over det smeltede smøret med sirupen og bland godt. Hell i vannet og bland igjen. La blandingen avkjøles noen minutter slik at den får romtemperatur.

Bland melet godt med natronen og ha det oppi deigen, som blir ganske løs. Arbeid sammen deigen med en tregaffel eller lignende.

La nå deigen hvile i kjøleskapet i 1-2 døgn før den kjevles ut. Legg den enten godt tildekket i bakebollen eller i en stor plastpose. I hviletiden får melet tid til å svelle slik at deigen blir meget lett å kjevle. Deigen kan også eltes litt før den kjevles ut.

Smør stekebrettet med litt margarin, eller bruk bakepapir. Kjevle ut litt deig om gangen, og stikk ut kakene med pepperkakeformer. Stek kakene midt i ovnen ved 200-225 C i 4-6 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 300,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Julens fineste pepperkaker


Prøv også Julens fineste pepperkaker.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.11.2011
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 dl lys sirup
1 dl sukker
200 g meierismør
1 stk egg
1 ts malt anis
1 ts malt kardemomme
½ ts pepper
½ ts malt nellik
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
ca. 300 g hvetemel


Pepperkaker er enkelt å lage og er hyggelig å lage sammen, enten det er med venner eller barna.


Fremgangsmåte

Smelt sirup, sukker og smør over svak varme. Avkjøl. Rør inn de øvrige ingrediensene. La deigen stå kjølig til neste dag.

Kjevle ut tynn leiv og stikk ut kakene. Stek kakene og avkjøl på rist. Oppbevar kakene i tett boks.

I stekeovnen ved 200 °C i 7-8 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 429,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Glutenfrie Pepperkaker med jyttemel


Prøv også Glutenfrie Pepperkaker med jyttemel.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.11.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Holmen Crisp
Bildet er tatt av Holmen Crisp

Ingredienser

1/2 kg sirup
250 g farin
130 g smør
2 1/2 dl fløte
Ca. 1 kg Jyttemjøl Original
3 ts natron eller Bakepulver
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/ts kanel


Pepperkaker er veldig godt og MÅ til for å få ordentelig julestemning!


Fremgangsmåte

Kok opp sirup, sukker, fløte og smør. Avkjøl. Rør inn Jyttemjøl, natron og krydder. Deigen bør stå kjølig noen timer.
Lag pepperkaker, pepperkakehus eller sirupsnipper. Stekes ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Vi håper dere får en hyggelig samling i familien med baking av Pepperkaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 349,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 58,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pepperkaker 2.

Pepperkaker 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

150 g meieriesmør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
ca. 450 g hvetemel


Hjemmelagde pepperkaker skaper fin julestemning og smaker utrolig godt i en mørk førjulstid.


Fremgangsmåte

1. Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet.
2. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
3. Rør inn fløte.
4. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.
5. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk.
6. Stikk ut forskjellige figurkaker, legg dem på bakepapirkledd stekebrett og stek dem på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.
7. Avkjøl kakene på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 408,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 59,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sunnere pepperkaker.

Sunnere pepperkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.05.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

150 g smør
1 dl FiberSirup Gold
150 g Sukrin Gold
1 dl kremfløte
5 dl hvetemel (300 g)
1 dl FiberFin (60 g)
½-1 ts nellik
½-1 ts ingefær
½-1 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking


Endelig går det an å lage litt sunnere pepperkaker som smaker like godt som du er vant til.


Fremgangsmåte

Bland FiberSirup, Sukrin Gold og smør i en kjele, og varm opp til Sukrinen er helt oppløst. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn fløte først, så hvetemel, FiberFin, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå i romtemperatur til du skal bake ut pepperkakene.

Kna deigen og kjevle ut leiven til 3 mm tykkelse. Stikk ut figurer. Stek på plate med bakepapir på 175°C i 8-10 minutter. Avkjøl pepperkakene på rist.

Merk:
Når disse pepperkakene er nystekte, er de litt mykere enn vanlige pepperkaker.
Oppbevarer man de i en kakeboks i et par dager, blir de like sprøe og gode som du er vant til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 314,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gaffelpepperkaker.

Gaffelpepperkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.11.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

200 g smør eller margarin
2 dl Sukker
2 ss Lys Sirup
2 ss rømme
2 ts kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts ingefær
1 ts malt nellik
6 dl hvetemel
2 ts natron

Pynt
ca. 60 skåldede mandler uten skall



Fremgangsmåte

Svært lettlagde pepperkaker. Deigen skal ikke hvile. Den skal heller ikke kjevles eller skjæres.

1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Rør smør, sukker og sirup sammen til en jevn og smidig blanding. Rør i rømme og krydder.
3. Bland mel og natron og rør det deretter inn i blandingen. Arbeid sammen til en deig.
4. Rull kuler, ca. 2 cm i diameter, og legg på bakepapirkledd plate. Trykk til hver kule med en gaffel. Legg en mandel på hver kake.
5. Stekes midt i ovnen i ca. 18 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 463,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie gode pepperkaker.

Glutenfrie gode pepperkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Pepperkakegalleriet
Bildet er tatt av Katrine Lunke

Ingredienser

1,5 dl mørk sirup
1,5 dl sukker
150 g Melange i folie
300 g rismel
80 g potetmel
50 g bokhvetemel
1 egg
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
1 ts bakepulver


Også de som ikke tåler gluten må kunne kose seg med pepperkakebaking til jul. Her finner du oppskrift på glutenfrie pepperkaker.
Om du bruker melange uten melk blir de og laktosefrie


Fremgangsmåte

Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp.
Ta kjelen av platen og tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring.
La blandingen avkjøles og tilsett deretter egg.
Bland krydder og natron i melet og rør dette sammen med øvrige ingredienser til deig.
Dekk med plastfolie og la stå på kjøl i 12 timer.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir og lag en haug med sprø pepperkaker.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 389,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 63,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julens fineste pepperkaker.

Julens fineste pepperkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.11.2011
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 dl lys sirup
1 dl sukker
200 g meierismør
1 stk egg
1 ts malt anis
1 ts malt kardemomme
½ ts pepper
½ ts malt nellik
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
ca. 300 g hvetemel


Pepperkaker er enkelt å lage og er hyggelig å lage sammen, enten det er med venner eller barna.


Fremgangsmåte

Smelt sirup, sukker og smør over svak varme. Avkjøl. Rør inn de øvrige ingrediensene. La deigen stå kjølig til neste dag.

Kjevle ut tynn leiv og stikk ut kakene. Stek kakene og avkjøl på rist. Oppbevar kakene i tett boks.

I stekeovnen ved 200 °C i 7-8 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 429,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepperkaker med ingefær og lime.

Pepperkaker med ingefær og lime


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Geir Brekke
Bildet er tatt av Katrine Lunke

Ingredienser

1,5 dl lys sirup (ca. 210g)
1,5 dl sukker (ca. 160g)
150 g Melange i folie
8 dl hvetemel (ca. 420g)
1 egg, lett pisket
2 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
Revet skall fra 3 lime
2 ts natron


For mange blir det ingen jul uten pepperkaker. Men selv om pepperkakebaking er en veletablert førjulstradisjon i mange norske hjem, kan det likevel være gøy å prøve noe nytt. Hva med pepperkaker med smaken av ingefær & lime.


Fremgangsmåte

Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp. Ta kjelen av platen.
Tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring. La blandingen avkjøles noe, og rør deretter inn egget.
Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst tolv timer i kjøleskapet.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Ta så mann- og koneformer og lag mann- og konekaker. Eller andre SPRØ pepperkakeformer.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 373,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepperkaker Xmas cookies.

Pepperkaker Xmas cookies


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Geir Brekke
Bildet er tatt av Katrine Lunke

Ingredienser

1,5 dl lys sirup (ca. 210g)
1,5 dl sukker (ca. 160g)
150 g Melange i folie
8 dl hvetemel (ca. 420g)
1 egg, lett pisket
1 vaniljestang
1 ts malt Muskatnøtt
1 ts malt Kardemomme
1 ts malt Koriander
1 ts Kanel
2 ts natron


For mange blir det ingen jul uten pepperkaker.
Men selv om pepperkakebaking er en veletablert førjulstradisjon i mange norske hjem, kan det likevel være gøy å prøve noe nytt.
Hva med pepperkaker med smaken av kardemomme, eller muskatt, koriander & vanilje?


Fremgangsmåte

Åpne vaniljestangen og skrap innholdet ut. Gni dette inn i sukkeret. Bland sirup og sukker i en kjele, tilsett vaniljestang. La blandingen koke opp. Ta kjelen av platen. Tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring. La blandingen avkjøles noe, ta ut vaniljestangen og rør deretter inn egget.
Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst tolv timer i kjøleskapet.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Ta så mann- og koneformer og lag mann- og konekaker. Eller andre SPRØ pepperkakeformer.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 387,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 60,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie pepperkaker med semper.

Glutenfrie pepperkaker med semper


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.12.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Semper
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

150 g smør 1 dl sukker 0,8 dl mørk sirup 1 ss kanel 1 ss malt ingefær 1,5 ts malt kryddernellik 1 ts kardemomme malt 2 stk egg 7 dl semper mix


Peppekaker hører julen til og er en tradisjonsrik julekake. Dette er en oppskrift uten hvetemel!


Fremgangsmåte

Smelt smør, sukker, sirup, krydder og avkjøl blandingen. Rør i egg og 6 dl miks (Semper Fin Miks eller Semper Lavprotein Miks.) 1 dl brukes til utbaking.

La deigen hvile i kjøleskapet over natten. Kjevle ut og lag kaker med pepperkakeformer. Stekes ved 200 °C i ca 5 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 390,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 54,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hellstrøms Pepperkaker.

Hellstrøms Pepperkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Eivind Hellstrøm
Bildet er tatt av Moestue Grape Selections

Ingredienser

1 dl sukker
1 dl sirup
150 g smør
1 ts kardemomme
2 ts nellik
2 ts kanel
ca. 1 ts ingefær
6 dl hvetemel
½ ts bakepulver


Hellstrøm ringer julen inn:
I anledning den nært forestående høytiden kommer mesterkokkens gløgg og juleakevitt i splitter nye utgaver. Og i sammenheng med dette blir det og sendt ut en del gode juleoppskrifter til media. Jeg har og fått disse og publiserer dem, men i tillegg har jeg kalkulert og beregnet dem for både pris, næringsinnhold og allergener. Her er pepperkakene.


Fremgangsmåte

Ha sukker, sirup, smør og krydder i en kjele. Varm opp under omrøring til alt er smeltet. Avkjøl før du blander inn hvetemel og bakepulver.
Elt deigen godt sammen, pakk den inn i plastfolie og la den stå kaldt natten over.
Kjevl ut til hus, hjerter eller stjerner i forskjellige størrelser og legg dem på et stekebrett.
Stek pepperkakene i stekeovnen på 180 grader i ca. 10-12 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 426,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 59,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepperkaker med chili og appelsin.

Pepperkaker med chili og appelsin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Tomas E. Karlsen
Bildet er tatt av Mills

Ingredienser

210 g lys sirup
150 g demararasukker (rårørsukker)
150 g Melange i folie
4 g chili, tørket, malt/knust
2 appelsin, skallet av disse (zest)
420 g hvetemel
1 egg, lett pisket
4 g ingefær, malt
4 g nellik, malt
4 g kanel, malt/raspet
16 g natron
8 g vaniljesukker


Pepperkakebaking er for mange synonymt med jul. En ny undersøkelse YouGov har gjennomført for Melange viser at nær én av tre nordmenn planlegger juleverksted med pepperkakebaking i år.

I undersøkelsen kommer det fram at deigen er nesten like viktig som den ferdige pepperkaken. Mer enn syv av ti «smugspiser» nemlig pepperkakedeig mens de baker pepperkaker. Da er det bokstavelig talt godt å gjøre en ny vri på de tradisjonelle pepperkakene. Piff opp deigen med knuste tyrkisk pepper-drops eller tilsett dine favorittsmaker.

Husk å lage dobbel porsjon når du skal ha pepperkakeverksted, for pepperkaker med smak er helt uimotståelig godt!


Fremgangsmåte

Riv skallet fra en appelsin i tynne strimler, unngå å få med det hvite i skallet. Lys sirup, demararasukker, chili og appelsinskall varmes til sukkeret har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.

Bland sammen mel, natron, vaniljesukker og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer.

Kjevles ca. 3 mm tykt, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader. Kakene er ferdige når de er lysebrune. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 317,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:966





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.