Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grillkurs del 6: Slik griller du fisk og skalldyr

Oppdatertdato: 2014-06-11 Publisert: Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Kulinarisk.no/Per Heimly


Kan du grille fisk? Hvorfor setter den seg alltid fast? Er det ikke vanskelig med fisk på grillen?
For det første: NEI, det trenger ikke å være vanskelig å grille fisk!

Dette er våre beste tips for å lykkes med fisk på grillen:

  • Bruk fisketyper som kveite, laks, steinbit, tunfisk og andre varianter som er «faste i fisken», og som tåler litt hard behandling.
  • Skjær fiskefileten i serveringsstykker og pensle stykkene med rapsolje før du legger dem på grillen. Da slipper de grillen lettere.
  • La fisken ligge til den har fått en fin grillskorpe før du snur den. Da slipper den grillristen lettere.
  • Fisketyper som f.eks laks og kveite kan gjerne grilles med skinnet på. Den griller du da på direkte varme på skinnsiden til den er ferdig.
  • Du kan også bruke steketermometer på fisk hvis du føler deg usikker. Laks skal f.eks ha en kjernetemperatur på 55 grader når den er perfekt!
  • Hvis du har lyst til å grille fisketyper som f.eks torskefilet, så lag pakker av aluminuimsfolie som du fyller med grønnsaker og fisk før du legger dem på grillen! Enkelt, smakfult og godt!
  • Skalldyr er perfekt på grillen, men da er det viktig at du bruker høy direkte varme i kort tid! Pass på at skalldyrene ikke ligger for lenge på grillen, for da blir de fort tørre og kjedelige!

Grillet laksefilet med couscoussalat

Oppskrift (4 personer)

800 g laksefilet
2 ss rapsolje
Salt og pepper

Pensle laksefileten med olje og krydre med salt og pepper. Legg laksefileten på direkte varme med skinnsiden ned og grill til laksen har en kjernetemperatur på 55 grader. Dette tar 8-15 minutter, avhengig av hvor høy varme og hvor tykk laksen er.

Couscoussalat

3 dl couscous
3 dl vann
1 klype safran
Salt og pepper
2 ss olivenolje
1 granateple
Sitronsaft

Kok opp vann med safran og ha i couscousen. Hell i olivenolje og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Anrett laksen på couscousen og dryss granateplekjerner over. Enkelt, sunt og godt!
*Her kan du også velge og ha grillede grønnsaker i couscousen.

Dampede blåskjell med grillet sitron

Oppskrift (4 personer)

2 nett blåskjell
1 dl hvitvin
1 finhakkede urter (basilikum, timian, dill)
1 ss rapsolje
1 ts revet fersk ingefær
1/2 finhakket løk
1 sitron

Best resultat får du hvis du bruker en wok på grillen. Fres ingefær og løk i oljen på høy varme i 2 minutter. Ha i blåskjellene og fres dem i 1 minutt før du har over hvitvinen. Sett lokket på grillen og la det koke til skjellene åpner seg. Del sitronen i to og grill på direkte varme i 2-3 minutter. Server blåskjellene og la gjestene presse sitron over selv!

Jan Ivar og Marius, tre ganger Norgesmestere i grilling

Jan Ivar og Marius er tre ganger Norgesmestere i grilling med grillaget Team BarbieQ, og er for tiden aktuelle som deltagere i konkurransen «Norges Grillmester» som går på Tv2 hver mandag kl. 20.00. Der konkurrerer de også om å bli landets beste grillere på tv! I ukene fremover vil Jan Ivar og Marius gi deg sine beste grilltips for at du skal bli en bedre griller! Husk: alt som kan lages inne på kjøkkenet kan også tilberedes ute på grillen!


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2914

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.