Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Innfører merking av pizza uten palmeolje

Oppdatertdato: 2015-07-02 Publisert: Tema: Pizza Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Orkla Kilder: PRM: Orkla


Orkla Foods Norge innfører nå tydelig palmeolje-merking på fronten av emballasjen til Grandiosa og BigOne.
I desember i fjor ble det innført nye merkeregler hvor matprodusenter må oppgi i deklarasjonen hva slags type olje produktet inneholder. Orkla Foods Norge har nå valgt å gå lenger.

- Stadig flere nordmenn sier nei til produkter med palmeolje. Vi ønsket derfor å informere enda tydeligere om at du unngår palmeolje om du velger Grandiosa eller BigOne, sier Paul Jordahl, administrerende direktør i Orkla Foods Norge.
Orkla Foods Norge har hatt en langsiktig strategi for å fjerne palmeolje fra sine produkter. I BigOne ble palmeolje fjernet i 2011 mens Grandiosa aldri har inneholdt palmeolje.

- Vi jobber hele tiden med å gjøre produktene våre bedre og sunnere. Derfor reduserer vi hele tiden bruken av salt, sukker og mettet fett, sier Jordahl.
Palmeolje er hverken bra ut i fra ernærings- eller et miljøperspektiv. Den har en stor andel mettet fett samtidig som produksjon av palmeolje er knyttet til rovdrift på regnskogen.
Grandiosa har fått et kvalitetsstempel som ikke bare viser at pizzaen er uten palmeolje, men også forteller forbruker at Grandiosa kun bruker norsk ost og kjøtt.

- 7 av 10 forbrukere* foretrekker norske produkter, og av den grunn er det viktig å vise forbrukerne at de kan stole på at man får norsk ost og norsk kjøtt når du kjøper en Grandiosa, sier Jordahl.

(*Kilde: Matmerk, http://www.matmerk.no/no/nytnorge/hva-er-nyt-norge/matmerk-nyhetsarkiv-og-pressekontakt)

I fjor økte det totale pizzasalget i Norge. Totalt ble det solgt 43 millioner fryste pizzaer hvor Grandiosa og Big One er de største merkene med henholdsvis 20,6 og 7,5 millioner enheter.

Enkel pizza


Prøv også Enkel pizza.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.06.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Martin
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Bunn:
4 dl hvetemel
3 dl samalt hvete grov
3 dl vann
50 gr gjær
50 gr margarin
1/2 ts salt

Saus:
1/2 dl rapsolje
4 dl hakkede tomater (1 boks)
2 ss tomatpure (1/2 boks)
1 ss hvitløk
1 dl løk (1 hel)
2 ss pizzakrydder
1 ss sukker

Fyll:
3 dl hvitost
1 dl paprika
2 dl skinke
1 dl sopp



Fremgangsmåte

Bland det varme vannet med gjæren og saltet. Tilsett smeltet margarin og mel. legg et forkle over deigen og vent i 30 minutter.
finhakk løken og hvitløken og stek i oljen.tilsett resten av ingrediensene i sausen og kok i 10 minutter.
legg alt fyllet på pizzaen og stek den i 20 minutter på 225 °C.

Velbekomme!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 172,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Calzone 1


Prøv også Calzone 1.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.11.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er HAUKET.NET
Bildet er tatt av Pixabay

Ingredienser

ca. 200 g hvetemel
1/2 pakke gjær
2 ss olivenolje
1 1/2 dl lunkent vann
1/2 ts salt
500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk
4 stilker selleri
1 gulrot
60 g bacon
ca. 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
2 ss tomatpuré
3 dl buljong eller kjøttkraft
1 boks hermetiske tomater
2 dl revet hvit oster



Fremgangsmåte

1. Løs gjæren opp i vannet tilsatt olje. Ha i salt og mel til passe fast deig. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

2. Lag bolognese:
Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger.
Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme.
Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

3. Del deigen opp i 4 og kjevle ut rundinger. Fordel fyllet på de fire deigene, kun på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.

4. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen endene slik at deigen blir tett.

5. Pensle Calzonene med sammenvispet egg. Gni utover ca. 1 ts tomatpuré og dryss over litt oregano og revet ost. Stekes på 225° C i ca. 20-25 minutter.
Server gjerne Calzone med tomatsalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 120,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gulrotpizza


Prøv også Gulrotpizza.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 12.01.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

4 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g smør eller olje
2 dl melk

Fyll:
4 gulrøtter
1 løk
2 hvitløkfedd
2 ss olje
1 boks knuste tomater, 400 g
1/2 ts salt
pepper
1/2 ts paprikapulver
1 laurbærblad
1 ts sukker
1/2 ss oregano
3-4 dl revet ost


Vegetarpizza som og kan tilsettes kjøtt for de som ønsker det.


Fremgangsmåte

Begynn med fyllet. Skrell gulrøtter og riv dem grovt. Skrell løk og hvitløk og hakk dem.

Fres gulrøtter, løk og hvitløk i olje ca 4 minutter.

Tilsett innholdet i tomatboksen, salt, pepper, paprikapulver, laurbærblad og sukker. La det få putre ca 15 minutter under lokk. Avkjøles.

Still stekeovnen på 225 C. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle.

Fordel smøret med fingertuppene til en grynete masse. Tilsett melk og rør deigen raskt sammen.

Kjevle deigen ut til en stor pizza, ca 30 cm i diameter. Bre grønnsakfyllet over pizzaen. Dryss på oregano og revet ost. Stek pizzaen midt i ovnen 15-20 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 156,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2999





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.