Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalorifattig januarkylling

Oppdatertdato: 2015-01-19 Publisert: Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Astrid Hals


Så var den der igjen da, denne januar måned. Den som hvert år ubønnhørlig følger etter jule- og nyttårsfeiring. Farvel presanger, julemat og latmannsliv. Velkommen vekkerklokke og ondskapsfulle nyttårsforsetter. Kanskje ikke like enkelt å forsone seg med akkurat dette - i hvertfall ikke for oss i det mer matglade segmentet av samfunnet.

Men fortvil ikke; selv om man stapper i seg mengder med god mat i romjula er det ikke dermed sagt at man ikke kan spise god mat utover i januar/nyåret. For eksempel er det fullt mulig å kose seg med god mat som i tillegg er mager og sunn. Kyllingkjøtt inneholder lite fett og passer til nær sagt alt av tilbehør. Perfekt når man ønsker å spise litt magrere men likevel godt.
Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt gir deg her noen enkle men velsmakende og magre oppskrifter, der kylling utgjør hovedingrediensen. Flere oppskrifter finner du på http://www.matprat.no

Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

2-3 porsjoner

4 grillede kyllinglår
1/2 kålrot
3-4 gulrøtter
1/2 sellerirot
evt. litt persillerot
2 1/2 dl appelsinjus
1/2 dl vann
1/2 dl soyasaus
2 ss smør
salt og pepper
hakket timian eller persille

I stekeovn ved 225 °C

Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt smør. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og krydderurter. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.

Tips: Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.

Kyllingfilet med eple og spekeskinke

3 porsjoner

4 kyllingfileter
1 ss olje
2 båter hakket hvitløk
2 ss sennep
1/2 pepper
1 eple
1 ss brunt sukker
4 skiver spekeskinke

I stekeovn ved 180 °C

Bland olje, hvitløk, sennep og pepper til en marinade. Legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. La det stå et par timer.

Del eplet i skiver, dryss over sukker og legg skivene i en smurt ildfast form. Surr spekeskinke rundt kyllingfiletene og legg dem over epleskivene. Stekes ca. 20 minutter. Serveres med kokt ris.

Kyllinglår med urter

3 porsjoner

6 rå kyllinglår
friske krydderurter
6 båter hvitløk
olje til pensling
salt og nykvernet pepper

I stekeovn ved 180 °C

Hakk urter og hvitløk og ha det under skinnet på kyllinglårene. Legg dem i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek lårene ca. 40 minutter.

Potetsalat:
400 g poteter
3 skiver sprøstekt spekeskinke
1 bt. vårløk
6 soltørkede tomater
60 g fetaost
ca. 1/2 pk. ruccula
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper

Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver. Skjær vårløk i ringer og soltørkede tomater i to. Bland det sammen med resten av ingrediensene til potetsalaten. Dryss over salt og nykvernet pepper.

Server kyllinglårene med potetsalat og bakt tomat.

Varmt kyllingsmørbrød

1 porsjon

1 kyllingfilet
½ sellerirot
salt og pepper
1 skive rugbrød
½ tomat i skiver
2 ss grønne erter (frossen)
3 ringer rødløk
2 skiver magerost
1 ts pesto
et dryss med oregano

Stek kyllingfileten og selleriroten på middels varme. Dryss over salt og pepper og legg dem over på en skive rugbrød. Fordel tomatskiver, erter og løk over og legg på ost. Dryss over oregano og gratiner i ovn på 250 °C eller mikro til osten har smeltet. Lag en frisk salat ved siden av.

Søt avslutning

Lett is
1 porsjon

200 g frosne bringebær evt. annen frukt
1 egg
ca. 1,5 ss melis (etter smak)

Ha frosne bær eller frukt og melis i en matprosessor og kjør til frukten er knust. Ha i egg mens maskinen går. Kjør til en kremet konsistens på iskremen. Isen må spises med det samme.

Chicken Nirvana


Prøv også Chicken Nirvana.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 rødløk
1 rød eller gul paprika
1/2 squash
2 søtpoteter
2 tomater i biter
2 hvitløkbåter, finhakket
2 kyllingfileter i biter
1 glass Uncle Bens Sweet and Sour
1 ss tørkede urter (f. eks timian og rosmarin)
salt og kvernet pepper


Ovnsbakt kyllingfilet og grønnsaker


Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skjær alle grønnsakene i biter og legg dem sammen med kyllingbitene i en ildfast form (eller i stekepannen). Hell Sweet and Sour-sausen over og bland godt.
Dryss over urter, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter til kyllingbitene er gjennomstekt. Server med brød eller ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gresk kylling


Prøv også Gresk kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matsiden
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

En stor rå kylling
2 - 3 ss olivenolje
halv sitron
3-4 ts oregano
2 ts salt
2-3 ts grovkvernet pepper
5-6 poteter skåret i kvarte båter
1 boks tomat
1 liten løk
1-2 fedd hvitløk



Fremgangsmåte

Del kyllingen i 6 (vinger, lår, bryst) legg den i en form smurt med olivenolje.

Pensle litt olje på kyllingen.
Legg potetbåter og løk skåret i båter rundt.
Hell over en boks tomat (hakkede eller hele tomater etter smak) Dryss oregano, finskåret hvitløk og salt/pepper over.
Skvis sitron over til slutt (eller server sitronbåter ved siden av under servering)

La stå i 200 grader med aluminiumsfolie over 30 min. deretter ca. 30-45 min uten. midt i ovnen.
Denne retten trenger du bare servere brød til, f.eks. hvitløksbrød eller loff du baker selv med oregano og parmesan i deigen (ta en vanlig loffoppskrift og legg til krydder, formes som pariserloff og brytes ved bordet)..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 88,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kyllinglår i kokosmelk med karri


Prøv også Kyllinglår i kokosmelk med karri.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 grillede kyllinglår
6-8 poteter (gjerne mandelpoteter) i tynne skiver
2 rødløk i skiver
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/2 dl soyasaus
2-3 ts grønn karripasta
1 klype sukker
peanøtter


Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!


Fremgangsmåte

I stekeovn ved 200 °C

Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt.
Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter. Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over.
Stek videre 5-10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1012





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.