Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Maker’s Mark gjør comeback

Oppdatertdato: 2008-09-15 Publisert: Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.noDen verdenskjente amerikanske whiskyen Maker’s Mark er tilbake i Norge for første gang på to år.

- Dette er en svært eksklusiv bourbon, og vi har ikke hatt den inne på to år fordi produksjonen er lav og det er stor rift om flaskene, forklarer Anne Sletmoe hos importør Maxxium Norge.

Fra 1840

Maker’s Marks historie startet i 1840 da familien Samuels bygde sitt første destilleri i Kentucky. De produserte whisky med stor suksess frem til forbudstiden i USA på 1920-tallet.

Etter forbudstiden gjenopptok Bill Samuels Sr produksjonen, og i 1951 bestemte han seg for å myke opp den 170 år gamle oppskriften. Han valgte å satse på produksjon av en moderne, myk og karakteristisk bourbon laget på mais, korn og vinterhvete. Dette skjedde faktisk ikke i destilleriet, men på kjøkkenet hjemme da han eksperimenterte med forskjellige kornsorter når han lagde brød.

Håndverk

Året etter ble også form og design fornyet, og det var Bills kone, Marge Samuels, som designet flasken som brukes den dag i dag. Hun ga også whiskyen navnet ”Maker’s Mark”. Alle flaskene forsegles for hånd med rød voks slik at kundene vet at de får original vare.

I år er det nøyaktig 50 år siden den første flasken ble lagt ut for salg, og den røde vokstoppen en fortsatt en verdenskjent signatur for Makers Mark.

Varenummer Vinmonopolet: 43986 (bestillingsutvalg)
Pris Vinmonopolet: 449,90 kroner


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1401

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.