Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mange gode oppskrifter med kyllinglår

Oppdatertdato: 2014-11-05 Publisert: Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Astrid Hals Kilder: matprat.no


Mange foretrekker kyllinglår fremfor kyllingfilet fordi lårene inneholder mer fett, og dermed har en kraftigere smak. Kyllinglår finnes både som naturelle i frysedisken eller ferdig grillet i ferskvaredisken. Anvendelsesmulighetene er mange, og lårene kan serveres både til hverdag og fest. Bare se på alle de gode oppskriftene under!

Kylling tandoori

4 porsjoner

8 stk. kyllinglår naturell

Tandoorimarinade:

10 stk. hel nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 stk. hel kardemomme
2 stk. løk
4 båt hvitløk
2 ss revet frisk ingefær
2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
2 ts pepper
1 ½ ts gurkemeie
3 ½ dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft

Tomat- og agurksalat:

4 stk. tomat i små terninger
½ stk. finhakket slangeagurk
½ stk. finhakket løk
2 ts finhakket frisk koriander
saften fra 1 stk. lime
½ ts sukker
litt salt

Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.

Kyllinglår i kokosmelk med karri

4 porsjoner

6 stk. grillet kyllinglår
8 stk. mandelpotet i tynne skiver
2 stk. rødløk i skiver
3 stk. hakket vårløk
1 boks kokosmelk
1 boks hakkede, hermetiske tomater
½ dl soyasaus
ca. 3 ts grønn karripasta
ca. 3 ts sukker
ca. 3 ss peanøtter

Sett stekeovnen på 200 °C.

Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt. Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter.

Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over. Stek videre i ca 10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre. Pynt med frisk koriander, om du har.

Nanbrød smaker godt ved siden av.

Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

2 porsjoner

4 stk. gulrot
½ stk. kålrot
evt. 1 stk. persillerot
½ stk. knollselleri (sellerirot)
1 stk. grønn chili
4 stk. grillet kyllinglår
2 ss smør
2 ½ dl appelsinjuice
½ dl vann
½ dl soyasaus salt og kvernet pepper
ca. ¼ potte frisk timian eller kruspersille

Sett stekeovnen på 225 °C.

Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt smør. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter.

Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.

Tips:

Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.

Kyllinglår på varme grønnsaker

2 porsjoner

3 stk. grillet kyllinglår
1 stk. løk
¾ stk. grønn squash
1 stk. rød paprika
2 stk. tomat
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket kruspersille

Skjær løk i ringer, squash i skiver og paprika i strimler. Skjær tomatene i båter.

Fres først løken i smør til den er blank, ha i squash, paprika og tomatbåtene. La alt småsteke til det er mørt. Dryss på litt salt, pepper og persille.
Varm kyllinglårene i ovn eller grill dem og server dem på varme grønnsaker.

Italiensk kyllinggryte

3 porsjoner

6 stk. kyllinglår naturell
1 stk. løk
2 båt hvitløk
1 dl tørr hvitvin , evt. litt presset sitron
2 boks hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
50 g hermetisk kalkunskinke , evt. annen skinke
100 g frisk sjampinjong
10 stk. sorte oliven
3 ss parmesan eller annen ost

Del over kyllinglårene ved leddet og brun dem i en stekepanne.
Hakk løk og hvitløk og fres det i en gryte i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og la det koke noen minutter. Grovhakk hermetiske tomater og ha dem i gryten sammen med oregano. Legg i de ferdig brunede kyllingbitene i gryten og la dem trekke i ca. 30 minutter eller til de er gjennomkokt.

Del kalkunskinke i terninger og sjampinjong i båter. Ha skinke, sjampinjong og sorte olivener i gryten. Smak til med salt, pepper og evt. oregano. La det småkoke et par minutter til alt er varmt.

Server kyllinggryten med pasta eller på norsk manér med kokte poteter. Litt revet ost over er uansett godt.

Kyllinglår med urter


Prøv også Kyllinglår med urter.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 rå kyllinglår
friske krydderurter
6 båter hvitløk
olje til pensling
salt og nykvernet pepper

Potetsalat
600 g poteter
100 g bacon
1 bt. vårløk
6 soltørkede tomater i marinade
200 g fetaost
ca. 1/2 pk. ruccula
1 1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper



Fremgangsmåte

I stekeovn ved 180 °C

Hakk urter og hvitløk og ha det under skinnet på kyllinglårene. Legg dem i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek lårene ca. 40 minutter.

Potetsalat:
Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver. Stek bacon og del det i biter. Skjær vårløk i ringer og soltørkede tomater i to. Bland det sammen med resten av ingrediensene til potetsalaten. Hell over marinaden fra de soltørkede tomatene. Dryss over nykvernet pepper.

Server kyllinglårene med potetsalat og bakt tomat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet kylling med Waldorfsalat


Prøv også Grillet kylling med Waldorfsalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Beregn 1 1/2 grillet kylling eller 8 grillede kyllinglår

Waldorfsalat:
1 1/2 dl majones
1 dl lettrømme
4 epler
sitronsaft
1/2 bunt stilkselleri
1 liten boks ananas i ringer
100 g blå druer
litt salt og hvit pepper
1 knivsodd sukker
50 g valnøttkjerner


Fin i sommervarmen. Waldorfsalat kan og brukes som pålegg eller tilbehør til andre retter.


Fremgangsmåte

Del grillet kylling i serveringsstykker. Varm eventuelt kyllingen ved 180 °C i ca. 20 minutter. Anrett kyllingstykkene på fat.

Bland majones og lettrømme til dressingen. Skjær eplene i terninger og vend dem raskt inn i dressingen, slik at de ikke mørkner. Rens og finkutt selleri og del ananas i passe store biter. Smak til salaten med salt, pepper og sukker. Dryss grovhakkede valnøttkjerner over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Szechuan kylling


Prøv også Szechuan kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.03.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

350 g kyllinglår uten skinn og ben
1/4 ts salt
1/2 eggehvite, litt pisket
2 ts maizena rørt ut i vann
1 grønn paprika
4 ss vegetabilsk olje
3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann
1 vårløk, skåret i biter
2 små biter skrelt ingefær
1 ss Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus
1 ts Hot bean pasta
1 ss tørr sherry
125 g ristede cashewnøtter
noen dråper sesamolje


Enkel og god kyllingwok.


Fremgangsmåte

Del kyllingen i 1 cm store terninger. Bland kylling i en bolle med salt, eggehvite og maisennajevning. Skjær paprikaen i biter på størrelse med kyllingterningene.

Varm en wok og ha i oljen. Når den er varm tilsettes kyllingterningene. Fres dem under omrøring ca 1 minutt eller til fargen endres. Ta kjøttet opp av woken med hullsleiv og hold det varmt.

Tilsett grønn paprika, bløtlagt rød chili, vårløk og ingefær og fres under omrøring ca. 1 minutt.

Ha kjøttet tilbake i woken sammen med Sweet bean pasta eller hoi-sin-saus, Hot bean pasta og sherry. Bland godt og la det surre et minutt til. Rør til slutt inn cashewnøtter og sesamolje. Ha det over på et varmt serveringsfat og server omgående.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 254,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1193





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.