Mye nytt på nettsidene samt en del viktig informasjon. 2010

Oppdatertdato: 2010-03-09 Publisert: Tema: Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




I den siste tiden har det skjedd mye nytt på nettsidene, nye tjenester og funksjoner er lagt til, samt at bruken av nettsidene har nådd nye høyder. Det er flere ting som trenger nærmere forklaring og det skal jeg forklare her.
Jeg kommer inn på næringsinnholdsystemet, webTV, reklame, Facebook, etikk osv.

Næringsinnhold på oppskrifter

I skrivende stund er det utregnet næringsinnhold på 20.142 oppskrifter. Det er potensiale for å regne ut ca 5000 oppskrifter til og det vil bli gjort dette året.
Flere nye funksjoner vil og bli aktivert her og følg med utover året.
For nærmere forklaring av dette systemet, les denne forklaringen.

WebTV

Jeg har akkurat lagt ut WebTV i samarbeid med Opplysningskontoret for meieriprodukter. Dette kan sees her.

Dette systemet vil i løpet av året bli aktivert på alle oppskrifter, slik at heretter vil man kunne se video av fremgangsmåten for de oppskrifter som har dette. Her er det enorme muligheter og jeg begynner i det små i løpet av året.

Blogg og facebook

Jeg har en stund hatt egen blogg. Denne blir ikke lenger oppdatert, men all virksomhet flyttes til facebook siden for matoppskrift: Matoppskrift på facebook
Det ble for mye arbeid å oppdatere blogg i tillegg til alt det andre som skjer. Men det er veldig positivt at så mange allerede har blitt fans av siden og dette håper jeg at utvikler seg videre.

Vintester

Som så mange har lagt merke til så begynte vi sist sommer med egne vintester, men på en helt annen måte enn mange andre medier. Dette er populært og jeg har foreløpig satt dette på planen frem til sommeren, så ser jeg etterpå hva som skjer. En ny test kommer ca hver 7-14 dag. Kan bli litt kjelkete da jeg pga sykdom og medisiner nesten ikke kan røre alkohol.

Vi har satt noen regler for oss med denne testingen:
Om vårt testpanel
Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.

Fakta
 • Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte anledninger.
 • Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
 • Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
 • Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
 • Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
 • Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
 • Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
 • De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
 • Vi kjøper vanligvis vinene selv.
 • Vi spytter ikke ut vinene
 • Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.

Reklame på nettsiden

Av og til kommer det klager og sure kommentarer på reklamen, og dette har jeg nevnt før og er rettet spesielt mot dere som ikke vil ha reklame på nettsider.
Da har jeg ett spørsmål:

Hvordan skal jeg og mange andre nettsider finansiere drift av siden?

Ett Internet uten reklame vil bli dominert av offentlig opplysning, betalingsstjenester, produsentsider og store mediekonsern som har råd til å drive nettsider uten inntekt.
Er det slik vi ønsker det?
Tenk på dette neste gang du klager på reklame, eller installerer programmer som ikke viser reklamen. Ett internet uten reklame er døden for mine sider og størstedelen av de andre og.

Etiske regler for reklamen

Jeg har lagd en del regler som jeg følger når det gjelder det av reklame som legges ut. Det hender noen glipper gjennom, men jeg tror ikke det er mange.

Følgende reklamer unngår jeg
 • Alt nettspill som poker ol. Norsk Tipping slipper gjennom.
 • All sexrelatert reklame, uten unntak.
 • All reklame for forbrukslån fra banker. Noe slipper av og til igjennom her.
 • En del tvilsomme reklamer for SMS tjenester ol.

Andre regler for nettsiden

Jeg har lagt meg på en linje for nettsiden som er helt nøytral, og dvs følgende:
 • Siden tar ikke stilling i religiøse spørsmål. Jeg har mange lesere fra flere forskjellige religioner og alle får samme behandling.
 • Siden er nøytral politisk.
 • Siden er nøytral i forhold til alkohol, usunn mat som vil si at ingen pekefinger kommer fra meg.

Kommentarer fra dere

Oppskrifter, artikler, produkter, produsenter, linker mm har mulighet for å legge ut kommentarer. Disse vises direkte og modereres av meg ved jevne mellomrom. Det meste som ikke har med saken å gjøre blir slettet uten varsel. Dette fungerer greit foreløpig, men om det blir for mye uryddigheter her vil disse funksjonene slås av.

Støtt ett godt formål

Jeg vil bare få minne om den tjenesten jeg har på nettsidene, hvor dere kan opprette deres egen hjemmeside gjennom 123 hjemmesider. Min fortjeneste av dette er 50% av det som dere betaler om dere velger å fortsette utover gratisperioden. Alt det jeg tjener på dette blir gitt bort, og nå i januar gikk disse pengene til Frelsesarmeen her i Norge til arbeid for vanskeligstilte barn og familier.
Meld dere på her: 123 hjemmesider og støtt en god sak.

Til slutt

Til alle lesere!

Telefon og mail
Jeg får veldig mange henvendelser på både telefon og mail. Jeg prøver å svare alt, men det kan ta tid. Husk at det er bare meg som svarer. Jeg har og ett nytt telefonnummer som nå ligger på nettsidene med noe begrenset telefontid: 47 26 09 97. Og dere som kan mitt privatnummer, vær så snill å ikke bruk dette ved henvendelser ang nettsidene. Det er ikke alltid like gøy med telefoner på kvelds og nattestid.

Mitt firma
Det er ikke noe stort mediekonsern eller investorer bak meg. Jeg driver disse nettsidene av interesse og lidenskap for dette, samt den gleden jeg få av å kunne formidle dette til alle dere lesere.

Oss bak
I tillegg til meg selv, har jeg hjelp av annonseselgere på full tid, programmerer når jeg trenger det, samt andre når det trengs. Og de som lurer på hvordan jeg ser ut, så er det bilde her i artikkelen

Hva dere kan gjøre?
Det enkleste er rett og slett å bruke sidene. Prøv ut de funksjoner jeg har, anbefal meg til venner og legg inn kommentarer på oppskrifter og artikler. Husk at alt er gratis i bruk siden hele nettsiden er reklamefinansiert. Det er heller ingen loggin ol.

Jeg er og glad for tips til forbedringer av nettsidene. Jeg har ofte muligheten til å legge til funksjoner ganske fort da jeg selv har direkte kontroll over serveren hvor nettsidene ligger.

MVH
Knut Pettersen
Daglig Leder og eier
www.matoppskrift.no og www.matvareguiden.no






Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1800





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.