Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Prisnedgang på matråvarer i mars

Oppdatertdato: 2013-04-21 Publisert: Tema: Kjøtt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: matprat.no



Indeksen for matråvarer frå Det internasjonale pengefondet (IMF) har dei siste 12 månadene auka med 3,2 prosent, men gjekk ned med 1,0 prosent i mars. Hovdårsaka til nedgangen i mars er ei nedgang i prisen på svinekjøt.
Prisen på kjøtråvarer gjekk ned med 3,5 prosent samla sett i mars 2013. Det skuldast hovudsakleg svinekjøt, som hadde ei prisnedgang på 11,7 prosent.
Prisindeksane frå IMF er baserte på prisutvikling på handelsvarer (import og eksport) og ikkje pris til forbrukar.

Les heile saka hos Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF)

Om NILF

Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) er eit frittståande og uavhengig statleg forskningsinstitutt med tilknytning til Landbruks- og matdepartementet.







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2652





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.