
Lag egne konfekter til jul! Av ferdig kransekakemasse, pisket sjokoladekrem og smeltet sjokolade får du herlige Sarah Bernard-kaker som smelter på tunga.
Nøttebunnene er svært raske og greie å lage. Valnøttrøra lages i matprosessor og bunnen er ferdig stekt på 20 minutter. Etter avkjøling legges bunnene dobbelt med sjokoladekrem i mellom.
Sjokoladekonfekter er omtrent det samme som gammeldagse issjokolader. Mmm...! Alle konfektetene kan legges i tette bokser i fryseren og tas opp igjen etter behov.
Sarah Bernard
Bunner:
ca. 500 g ferdig kransekakemasse
Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
150 g kokesjokolade
Sjokoladeglasur:
100 g smeltet kokesjokolade
4 ss kokosfett (delfiafett)
Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
Kjevle ut kransekakemassen til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem på en bakeplate. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl
Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smørekniv og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kjølig.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.
Nøttekonfekter (langpanne)
400 g valnøttkjerner
200 g kokesjokolade
400 g melis
8 stk. egg
Sjokoladefyll:
100 g kokesjokolade
50 g smør
1 stk. eggeplomme
Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en matprosessor. Ha i melis og bland alt sammen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør i en kjele over forholdsvis svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Avkjøl litt og rør inn en sammenvispet eggeplomme for å få fyllet litt mykere. Del over kaken på midten og legg bunnene sammen med fyllet i midten. Skjær opp kaken i små konfekter og oppbevar i en tett boks.
Vil du lage en dobbel porsjon? Stek to bunner uten å dele dem og lag dobbel porsjon sjokoladefyll som du brer over den ene bunnen og legger den andre bunnen på toppen.
Sjokoladekonfekter
250 g kokesjokolade
250 g kokosfett (delfiafett)
ca. 3 ss sukker
4 stk. egg
ca. 100 g hasselnøtter til pynt
Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en kjele sammen med kaffe. Sett kjelen på en kokeplate over svak varme. La sjokoladen bli helt myk før du røren den sammen med kaffen, ellers kan den lett klumpe seg.
Skjær kokosfettet (delfiafettet) i terninger og ha det i den smeltede sjokoladen. Rør det inn til alt fettet har smeltet. Visp sammen sukker og egg og rør det godt inn i sjokoladeblandingen. Fyll blandingen i små papirformer. La konfekten stivne noe før pynten legges på.
Hvite hasselnøtter er dekorative å pynte med. Legg nøttene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til skallet begynner å flasse. La nøttene bli noe avkjølt og gni enkelt av skallet.
Baileys konfektkuler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2010Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Ukjent kildeIngredienser
400 g marsipan
50 g mandler- med eller uten skall
5 ss Baileys Karamell
200 g sjokolade- mørk eller lys
100 g kakao- mørk eller lys
Fremgangsmåte
Grovhakk mandlene,
og rist disse i en varm stekepanne.
Elt så sammen marsipan
og Baileys og tilsett mandlene.
Bland godt til du får en jevn masse.
Sett blandingen 30 minutter i kjøleskap.
Rull runde kuler i passende størrelse,
og legg de på et brett dekket med bakepapir.
Sett kulene tilbake i kjøleskap.
Smelt sjokoladen i vannbad,
og gjør klart et brett dekket med kakao.
Dypp så en og en kule i sjokoladen
og rull de på brettet med kakao.
La sjokoladen stivne og rist av kakao.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
484,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kransekakekonfekter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
125 g mandler
125 g melis
1 stk eggehvite
50 g kokesjokolade
1 ss kaffe
Kransekakestenger er lettvinte å lage, og passer utmerket som en liten konfekt til kaffekoppen.Fremgangsmåte
1. Mal mandlene og sikt inn melis. Gni inn eggehviten, og elt deigen godt sammen.
2. Trill deigen ut til lillefingertykke pølser og kutt dem i 5 cm lange pølser. Stek kakene ved 200 °C i 6-7 minutter. Avkjøl.
3. Smelt sjokoladen i kaffe over svak varme og dypp endene i sjokoladeglasuren. Som en variasjon kan man først dyppe hele kransekakestangen i smeltet sjokolade og deretter i hakkede nøtter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
428,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokosbiter 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
50 g smør
1 dl Sukker
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse
Trekk
200 g lys sjokolade
25 g kokosfett
Fremgangsmåte
Bland smør, sukker og fløte i en gryte og kok i 5 minutter. Tilsett kokosmasse. Hell massen ut på bakepapir og sett den kaldt.
Skjær ut små biter.
Smelt sjokolade og olje i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Dypp kokosbitene i sjokoladen og la dem stivne på et nytt ark bakepapir.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
532,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
43,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1237