Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Steking av fisk

Oppdatertdato: 2018-01-19 Publisert: Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Knut Pettersen


Hvordan steke fisk? Ikke så vrient som mange tror selv om det er lett for at fisken deler seg opp eller svir fast under steking. Vi steker mye fisk hjemme og nå på nyåret er jo fisken ofte av høy kvalitet og derfor virkelig å anbefale. Vi bruker mest sei, lange, laks og større flyndrer (piggvar og slettvar), dette siden vi har tilgang på fersk fisk gjennom en aktiv hobbyfisker i familien.
Men det er noen ekstra tips om stekingen som kan være gode å ha på veien.

Fisk deles inn i fet og mager fisk. Fete fisker er feks makrell, laks, ørret osv. Magre er torsk, lange, kolje, flyndre osv. Mager fisk har en tendens til løse seg opp i stekepannen.

Generelle råd til steking av fisk


Først en del råd angående steking
  • All fisk renses godt for blod og innvoller.
  • Små fisk under 30 cm stekes lettest hele.
  • Større fileteres og evt deles i skiver. Bruk ikke så sterk varme ved steking av fisk. Fisken brunes raskt, men forsiktig før den etterstekes på svak varme.
  • Fisk kan og med fordel etterstekes i stekeovn. Den holder lettere fasongen da. For ett vanlig porsjonsstykke beregnes det ca 10 minutter ved ca 180c . Prøv deg gjerne frem her med å pirke litt i fisken for å se om den er ferdig.
  • Fisk kan med fordel legges i marinade en tid før stekingen.
  • Fisk bør/kan paneres før steking. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Tørk fisken og vend den i dette før den legges i pannen. Her kan og fisken evt dyppes i eggehvite etterpå melet og så i griljermel til slutt, såkalt dobbelpanering.
  • Når fisk helstekes bør man lage små skråsnitt i siden på den. Da blir den lettere stekt gjennom + at den ikke krøller seg så lett.
  • Enkel god saus kan lages ved at en koker ut pannen med rømme eller fløte, + urter/krydder etter smak.
  • Ved mager fisk vær forsiktig når den snues. Små fisk kan surres med bomullstråd før steking for å holde sammen.
  • Ved steking av hel fisk kan det med fordel legges persille og andre urter/krydder + evt salt smør i buken før steking. Da kan det være lurt å surre med bomullstråd.
  • Prøv bernaise saus til fisk, det er kjempegodt.
  • En metode som bør prøves ved steking Varm opp litt 25/75 rapsolje/meierismør til det bruser litt, men ikke for varmt. Legg i fiskefileter og stek dem på svak varme på begge sider til de er gyldne. Tar lenger tid men dette er en god metode med særlig fet fisk.

Her er først noen marinader og sauser til fisk

Marinade til fisk fra Marokko

3/4 dl presset sitron
1 knust hvitløkfedd
1/2 ts spisskarvefrø
1/2 ts paprikapulver
En håndfull knuste koriander- eller fennikelblader, friske
salt

Bland sammen og la fisken trekke en time før steking.

Orientalsk marinade til fisk

1 dl yoghurt naturell
3 ss olje
2 ss støtt karve
2 ss hakket mynte
2 ss persille
2 ss hakkede korianderblad
2 ss hakket asiatisk basilikum
3 strå finhakket sitrongress
1 bit hot paprika eller chilipepper, etter smak
2 ts salt

Skjær fisk i passe munnfuller og la bitene ligge i marinaden noen timer eller natten over.
Plukk opp med gaffel eller hullsleiv så det meste av marinaden renner av. Stek i varm olje.
Rør i resten av marinaden når fisken begynner å se ferdig ut. Fisken bør ikke være for lenge i pannen.
Hvis sausen blir for tynn, kan man jevne med litt maisennajevning eller hvetemel for å få den tykkere.

Enkel marinade til fisk

1 dl matolje
0,3 dl sitronsaft
Salt og pepper etter smak.
Finhakkede urter etter smak, som: Persille, dill, purre, mm

Alt blandes og fisken legges i denne 2 timer før steking.

Og så ett par gode sauser til fisk

Fiskesaus fra California

4 ss smør
1/2 dl hvetemel
salt
1/2 dl lysebrunt sukker
1 1/4 dl vann
saften av 2 sitroner
60 g sultanarosiner
sitronskive

Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Rør i omtrent 3 minutter over svak varme, uten at melet blir brunt. Tilsett salt og brunt sukker.
Varm vann og sitronsaft i en annen kjele, rør det inn i jevningen. Pisk godt sammen og la sausen koke ved middels sterk varme i 5-6 minutter, eller til den tykner.
Tilsett rosinene. La sausen småkoke videre over svak varme til rosinene er gjennomvarme. Hell sausen over i et forvarmet sausnebb. Pynt med en sitronskive og server sausen til grillede eller stekte, hvite fiskefileter.
Blir ca 2,5 dl

Fiskesaus med tomat og purre

1 liten purre
2 tomater
1 dl kremfløte
2 ss margarin eller smør
1 ts paprikapulver
1 1/2 ss hvetemel
3 dl fiskekraft eller 3 dl vann + 1 fiskebuljongterning
salt

Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær tomatene i terninger. Visp fløten.
Fres purren i fettet i et kokekar. Dryss over paprikapulver og mel og rør om. Tilsett fiskekraft eller vann og buljongterning og kok opp under omrøring. Kok sausen i 3-5 minutter.
Rør i tomatene og den vispede fløten. Smak til, eventuelt med salt.

Til kokte eller stekte fiskeretter.

Fiskesaus

2 ss finhakket løk eller sjalottløk
2 ss olje/smør
4 dl fiskekraft
1 dl kremfløte
1 ts maizenamel
2-3 ts krydder etter smak

Surr løken myk i olje/smør. Hvis du ønsker en helt "ren" saus varmes kun olje/smør. Tilsett fiske-kraft, krydder og kok inn til 3 dl. Tilsett kremfløte og smak til med mer krydder alternativt nykvernet salt og pepper.

John Olav`s fiskesaus


Prøv også John Olav`s fiskesaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.02.2014
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er John Olav Kaasa
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 fiskebuljongterninger
2ss smør
3 dl fløte
3 dl creme fraiche
1/4 finhakket paprika
1/2 sitron
Salt og pepper


Enkel og god saus. Vi brukte den til griljert fisk


Fremgangsmåte

Smelt smør og fiskebuljongterninger. Tilsett fløte og ha i paprika.
Ha i creme fraiche. La sausen koke i 15 min. Skvis sitron i sausen, og smak til med salt og pepper.
Passer utmerket til kveite, ørret, røye og laks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 347,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Stekt peppersei og rømmesaus


Prøv også Stekt peppersei og rømmesaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.10.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

800 g seifilet i 4-8 biter
litt hvetemel
hele pepperkorn gjerne sorte og røde
4 ss rapsolje
4 ss usaltet smør
salt etter smak

Rømmesaus
4 dl lys kraft / buljong
3 ss hvetemel
3 dl seterrømme
salt
pepper
småhakket gulrot
tørkede urter


Her tok vi en spansk en på sausen og lagde en hjemmelagd bernaisesaus med hakkede gulrøtter istedenfor. Litt morsomt men faktisk godt.
Ellers er jo sei en av våre favorittfisker og anbefales for alle. Med mye mer smak en de fleste andre fisker.


Fremgangsmåte

Saus: Ha kraft i en kjele sammen med mel og rømme. Kok til sausen med hakket gulrot tykner, og smak godt til. Tilsett urter. Knus raust med pepperkorn. Gi fiskestykkene et lett meldryss og vend dem i knust pepper. Varm opp stekepannen.
Tilsett smør/olje. La det frese godt før du legger i fisk. Skru ned til middels varme. Snu fisken når den er gyllen, og stek ferdig på andre siden. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken, 6–10 minutter totalt. Litt salt kanskje?
Serveres med en salat, kokte grønnsaker (etter valg) og gode poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 135,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Laks i karri


Prøv også Laks i karri.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.01.2015
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

600 g skinn- og benfri fiskefilet
1 grønn paprika
1 rød paprika
1/2 løk
1/2 grønt eple
2 ss smør
2 ts karri
4 dl kremfløte
1 hakket tomat
2 ts mango chutney eller 2 ringer ananas
1/4 hode kinakål
salt


En rask laksepanne som ikke tar lang tid, men som samtidig har eksotiske smaker.


Fremgangsmåte

Skjær fisken i terninger på ca 20 g. Grovhakk paprika, epler og løk.

Fres paprika, epler og løk i smør. Tilsett karri. Slå over fløten og la alt koke i 5 minutter. Tilsett chutney eller ananas i terninger. Vær klar over at retten får en skarpere smak av chutney. Legg i fiskestykker og tomat. Skjær kinakålen i strimler og legg denne på toppen. Legg over lokk og la retten trekke i 5 minutter.

Server med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Seibiff med løk.

Seibiff med løk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.12.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

800 g seifilet
2 store løk
2 dl vann
hvit pepper
salt


Seibiff er vanlig hverdagsmat, og er godt for både hjertet og vekten. Den er ofte rimelig og lett tilgjengelig, og så smaker den så godt
Er en av mine favorittfisker.


Fremgangsmåte

Fiskefiletene skjæres i 4-5 cm brede skiver. Dyppes først i lettpisket egg før de rulles i brødsmuler. Ha på hvit pepper og salt. Brunes på svak varme i teflonpanne. Løken skrelles og deles i to. Skjæres så i tynne skiver.

Løken stekes til den har begynt å få litt farve. Tilsett vann og kok den mør. Hell løken over den stekte fisken, eller server den ved siden av. Serveres med kokte poteter og råkostsalat, gjerne med litt tomat som vi hadde.
Vi har løken + litt stekt sopp som tilbehør ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panert flyndre med kaviarfyll.

Panert flyndre med kaviarfyll


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 rødspettefileter
1 egg
brødrasp
salt
pepper
2 ss olje
2 ss margarin

Fyll:
3 ss kaviar
2 ss klippet dill
1 ss rømme
noen reker
sitronbåter og dill til pynt



Fremgangsmåte

Tin dypfryste rødspettefileter så mye at de er lette og behandle.

Dypp skinnsiden av filetene i sammenpisket egg og brødrasp.

Bland kaviar med dill, reker og rømme. Fordel blandingen på halvparten av fiskefiletene. Legg de andre filetene over fyllet. Trykk godt sammen.

Stek de fylte fiskefiletene gylne og sprø i en blanding av olje og margarin, ca 6 min på hver side.

Husk på at fisk som er panert ikke må stekes ved for sterk varme. Da vil paneringen bli brunbrent før fisken er gjennomstekt.

Serveres nystekt og sprø, evt pyntet med sitronskiver og dill. Kokte/stekte poteter og en salat smaker godt til

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 156,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laks i red curry og kokosmelk.

Laks i red curry og kokosmelk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.02.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

600 g laksefilet
2 ss soyaolje
1 finhakket sjalottløk
3 ts Thai red curry paste (bruk 1 ts hvis du ikke ønsker den så sterk)
4 dl kokosmelk
1 ½ ts soyasaus
1 rød chili, i strimler (fjern steinene!)
½ ts fish sauce (kan sløyfes)
2,5 dl fiskekraft-/buljong
1 ts sukker
2 vårløk, i tynne skiver
4 limeblad, i fine strimler (ta bort stilken!)
2 ss frisk koriander



Fremgangsmåte

Skjær laksefileten i store terninger. Varm soyaoljen i en panne og brun lakseterningene på begge sider. Legg lakseterningene på et fat.
Surr sjalottløk i pannen i ca. 2 minutter. Tilsett Thai red curry og kokosmelk. Rør ofte. Ha i soyasaus, rød chili, fish sauce, fiskekraft-/buljong og sukker.

Tilsett lakseterningene, vårløk, limeblad og la det hele småkoke i 2-3 minutter. Dryss over frisk koriander og server med jasminris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 175,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskesaus med paprika.

Fiskesaus med paprika


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.04.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 stk liten purre
1 stk liten rød paprika
1 dl kremfløte
2 ss smør
1 ts paprikapulver
1 ½ ss hvetemel
3 dl fiskekraft eller ferdigblandet fond/buljong
nykvernet salt og hvit pepper


Fiskesaus med paprika er nydelig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin. Da erstatter du bare fiskekraft med lys kjøttkraft.


Fremgangsmåte

Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger. Visp fløten.
Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet purre. Stek purren under omrøring ved svak varme i 6–8 minutter til den er blitt myk. Tilsett melet i blandingen og rør det raskt inn.
Trekk kjelen av varmen og tilsett gradvis fiskekraft/buljong under stadig omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett paprikaterningene og la sausen småkoke i 5–10 minutter. Rør av og til.
Tilsett den vispede fløten og smak til med salt og pepper. Sausen passer til kokte eller stekte fiskeretter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 135,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt breiflabb i sitrussaus.

Stekt breiflabb i sitrussaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Ingredienser

1 kg breiflabbkoteletter
salt
peppermix

Sitrussaus
300 g klementin
1,5 dl fiskekraft
1,5 dl kremfløte
2 ss Grand Marnier likør
60 g smør

Tilbehør
2 stk sjalottløk
1 stk hjertesalat
smør


Breiflabb, også kalt marulk, er ofte å finne på menyen hos restauranter. Stekt breiflabb kan serveres med mange gode sauser og passer utmerket når du skal invitere gjester.


Fremgangsmåte

250 g klementin og fiskekraft kokes til en mos. Kok blandingen inn til det halve.
Tilsett fløte og Grand marnier. Kok inn til det halve. Rør inn smør litt om litt. Tilsett hele klementinbåter og strimler av kokt revet skall av to klementiner rett før servering.
Surr sjalottløk i smør til den blir myk.
Tilsett salaten og vend den inn så den faller sammen.
Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje. Bruk god varme og la de ettersteke noen minutter på svakere varme. Dryss salt og pepperblanding over.
Server med kokte poteter, gjerne mandelpoteter.
Tips: Andre typer sitrusfrukt kan brukes.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tandoorimarinade til fisk.

Tandoorimarinade til fisk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.07.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Studio Dreyer Hensley

Ingredienser

2 ss koriander, frisk 1 ts gurkemeie 2 ts tandoori masala 2 dl yoghurt, naturell


Denne marinaden komplimenterer breiflabb og steinbit, med spennende smaker av tandoori, gurkemeie og koriander. La fisken marinere i kjøleskap i 1 time før bruk.


Fremgangsmåte

Finhakk koriander.
Bland koriander, gurkemeie og tandoori masala i yoghurten.
Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst en time i kjøleskap.
Ta ut fisken av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk, og pensle med olje før du legger den på grillen.

Tips:
Hvis du ikke har grill kan du også steke fisken i en stekepanne, gjerne grillpanne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 80,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laks i fløte.

Laks i fløte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.02.2014
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 gr laks(skinn og beinfri)
3 dl kremfløte
sitronpepper
dill


Veldig enkel lakserett som har en god smak. Ser ikke så fin ut men, men. Kan serveres med pasta eller ris. Evt litt salat. Virkelig hverdagsmat.


Fremgangsmåte

Skjær laks opp i terninger, stek på middels varme til det er nesten gjennomstekt.
Tilsett kremfløte, og la det putre i 4 min. smak godt til med sitronpepper og masse dill..
Server med pasta..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 275,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris.

Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

700 g langefilet, uten skinn og bein
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 ss karri
2 ts chilisaus
salt og pepper
olivenolje

Salsa
1 stk chili, rød
1 stk lime
1 bunt koriander, frisk
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje

Tilbehør
2 fedd hvitløk
1 stk brokkoli
2 ss olivenolje
2 dl hønsebuljong
0,5 ss maisennamel
salt og pepper
persille, frisk
ris, fullkorn


Her har du en oppskrift som setter smaksløkene i høyspenn. Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris er eksotisk, smakfullt og enklere enn du tror!


Fremgangsmåte

Skjær lange i serveringsstykker.
Finhakk hvitløk og bland det sammen med olivenolje, karri og chilisaus.
Mariner fisken i blandingen i minimum 30 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olivenolje på middels sterk varme, i 3 minutter på hver side.

Salsa
Fjern stilk og frø fra chili, og press saften av lime.
Kjør alle ingrediensene i en blender eller med en stavmikser, og sett til side.

Tilbehør
Finhakk hvitløk og del brokkoli i buketter.
Fres det i olivenolje i en kasserolle til brokkolien så vidt er blitt mør.
Tilsett hønsebuljong og gi det et oppkok.
Smak til kraften med salt og pepper, og la det koke i 1 minutt.
Bland maisennamel i kaldt vann og rør det inn i kraften.
Dryss persille over før servering.
Server lange med koriandersalsa, grønnsaker og fullkornsris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronmarinade til fisk.

Sitronmarinade til fisk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.07.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Studio Dreyer Hensley

Ingredienser

1 stk sjalottløk 0,5 stk sitron 1 dl olivenolje 1 ts salt 1 ts pepper, grovmalt 0,25 ts kajennepepper


Marinader spicer opp fisken og denne friske marinaden med sitron egner seg særlig godt til fet fisk som laks eller ørret. Fisken bør få ligge i marinaden i 1 time.


Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløk, og press saften og riv skallet av sitron.
Bland sammen sjalottløk, sitronsaft, sitronskall, olivenolje, salt, pepper og kajennepepper.
Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst en time i kjøleskap.
Ta ut fisken av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk.

Tips:
Du kan både grille og steke fisken. Bruk gjerne en grillpanne hvis du velger å steke den.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 456,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 49,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannestekt piggvar med råstekte nypoteter.

Pannestekt piggvar med råstekte nypoteter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.07.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

800 gram piggvarfilet
1 ss olje
1 dash salt og pepper
2 s hvetemel

500 gram nypoteter delt i 4
Salt og pepper
1 ss hakket dill
1 ss smør
1 ss solsikkeolje

1 pose med ferdig fiskesaus

250 gr frosne grønne erter
1 liten brokkoli
2 ss smør


Her kan man selvfølgelig bruke annen fast fisk som brosme, lange, andre flyndrer, kveite ol.
Råstekte nypoteter med dill er faktisk ganske godt og enkelt. Men om potetene er store så del de opp i flere båter.


Fremgangsmåte

Kutt fileten opp i passende biter. Bland sammen salt, pepper og mel. Rull fisken i dette og stek dem pent brune i stekepannen.
Vask og børst nye poteter. Del de i 4 eller mer om de er store. Varm olje og stek dem gyldne i stekepannen. Dryss med salt, pepepr og dill. Når de er brune kan de godt stå litt i pannen og bli litt myke.
Lag sausen etter anvisning på posen
Kutt opp brokkoli og kok opp litt vann med salt og smør. Ha i brokkoli og erter. La de småkoke i noen minutter.

Server

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:401





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.