Strimlet svinekjøtt. lett og godt

Oppdatertdato: 2004-01-13 Publisert: Tema: Svin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Studio Dreyer Hensley og Alf Børjesson




Få produkter har gjort større suksess på middagsbordet de to siste årene enn renskåret svinekjøtt. At det er magert, enkelt å tilberede og gir et smakfullt måltid er selve grunnlaget for suksessen.

En trend
Gryteklare produkter er vinneren i dagligvarebutikkene når hverdagsmaten skal handles inn. Strimlet svinekjøtt er et produkt etter forbrukerens ønske, noe som bekreftes av salgsøkningen de tre, fire siste årene. Gilde og Spis kan rapportere om en salgsøkning på ca 5% også for 2003. Andre mindre leverandører gjør det samme.

Moderne, mørt og magert
Svinekjøtt tar lett til seg smak, og er egnet for både østens- og andre kryddersmaker. Renskåret svinekjøtt blir saftig og smakfullt når det stekes ved ikke for sterk varme. Og myten om at svinekjøtt må være gjennomstekt og nesten tørrstekt er og blir en myte. Nesten gjennomstekt, med en kjernetemperatur på 68-70° C ved bruk av steketermometer i større stykker gir et perfekt resultat.
Renskåret svinekjøtt er magert, 2-4% fett og tilfredsstiller alle krav til sunt kosthold i hverdagen.

Middag på1-2-3
Tidsklemma er en utfordring for mange, spesielt småbarnsfamiliene. Også dette kravet til hverdagsmat blir tilfredsstilt gjennom retter med renskåret svinekjøtt.
En pakke strimlet svinekjøtt, en pose wok-blanding og et glass wok-saus i en gryte og middagen er ferdig. Eller: en pakke strimlet svinekjøtt og en suppepose, en saks, en gryte, en øse og 15 minutter til rådighet så er det klart for servering.

Nudelsuppe med svinekjøtt

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
8 dl vann
1 ps. wokgrønnsaker
1 pk. nudler

Slik gjør du:
1. Kok opp vannet.
2. Tilsett nudelkrydderet og legg i kjøttet, kok opp og la det trekke i ca. 2 minutter.
3. Tilsett nudler og grønnsaker og la det småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres med brød.

Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

2 porsjoner

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss soyaolje
1 stk. rød paprika
½ stk. løk
2 stk. gulrot
1 stk. purre
1 stk. rød chili
2 ss sitronsaft
2 ss eplemos
2 pk. nudler

Slik gjør du:
1. Strimle grønnsakene og chili. Dynk dem i sitronsaft.
2. Varm olje i en wok/stekepanne og tilsett strimlet svinekjøtt og la det brunes.
3. Kok opp vann til nudlene og la nudlene koke ca. 3 minutter.
4. Tilsett eplemos i pannen og la det trekke med svinekjøttet.
5. Tilsett grønnsaker og chili i woken. La kjøtt og grønnsaker godgjøre seg i 2-3 min.
6. Sil av nudlene og tilsett dem sammen med grønnsakene og kjøttet.

Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

2 porsjoner

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 stk. sjalottløk
½ stk. grønn chili
1 båt. hvitløk
1 ts finhakket frisk ingefær
1 bt. vårløk
1 stk. appelsin
1 ½ dl vann
2 ss maisennamel
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du:
1. Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side.
2. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter. Fres dette ca. 1 minutt.
3. Rør ut maisenna i vann og tilsett jevningen mens du rører. Press i saften av en appelsin. Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.

Strimlet surprise


Prøv også Strimlet surprise.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.11.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g strimlet svinekjøtt
ca. 2 ss chiliolje
ca. 5 poteter
1 boks mais eller korn fra 2 rå mais
1 rød paprika
3 ss crème fraiche
5 ts paprikapulver
7 ts chilipulver
1/2 ts salt



Fremgangsmåte

1. Stek svinekjøttet raskt på middels sterk varme med litt chiliolje. Strø på litt salt. Ta ut kjøttet av pannen.

2. Skjær poteter i små terninger - stek terningene sammen med mais. La det surre i pannen i ca. 15 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen når potetene er møre.

3. Rør inn chilipulver, paprikapulver og salt. Tilsett crème fraiche server med ytterligere creme fraiche og lange paprikastrimler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt


Prøv også Avokadosalat med strimlet svinekjøtt.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 01.01.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Studio Dreyer Hensley

Ingredienser

600 g skinkebiff
2 ss rapsolje til steking
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 stk hode rødkål
1 pk ruccula
1 stk rødløk i tynne skiver
1 stk gulrot i tynne båter
2 stk avokado
saften av 2 stk klementin
4 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 båt hvitløk
1 ts sukker
1 ts salt
1 dl ristede pinjekjerner


En rask, sunn og passende salat for en rask middag. Avokado i selskap med stekt kjøtt passer fint sammen med løk her. Her kan det og brukes rester etter julematen
Svinekjøtt ­ enten det er kokt skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon ­ passer til både fruktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgodt i salater.


Fremgangsmåte

Skjær kjøtt i tynne skiver. Varm en stekepanne med
olje og stek kjøttet i til det får fin farge. Krydre med salt og pepper.
Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og kutt rødkål i så tynne strimler som mulig. Kutt rødløk i tynne båter. Riv eller høvle gulrot i fine strimler. Del avokado og ta den ut av skallet. Skjær den i biter eller tynne skiver. Ha alt i en bolle.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne. Avkjøl og dryss dem over salaten. Bland sammen klementinsaft, olivenolje, oregano og hvitløk. Smak til med salt og pepper og hell dressingen over salaten.

TIPS
Bruk gjerne ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.



Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grønnsakssuppe med strimlet svinekjøtt


Prøv også Grønnsakssuppe med strimlet svinekjøtt.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

150 g strimlet svinekjøtt
1 bunt brokkoli, eller 1 pk. frossen
2 ss olje
2 poteter
1 løk
1 l vann + 1 terning kjøttbuljong
2 dl matfløte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper



Fremgangsmåte

1. Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk og del i terninger.
2. Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. 10 minutter til alt er mørt.
3. Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen.
4. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper.
5. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen sammen med brokkolibitene.

TIPS
Har du dårlig tid, kan du bruke en blomkål- og brokkolisuppe og tilsette stekte strimler av svinekjøtt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 49,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:125





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.