Thai curry. en krydret innføring

Oppdatertdato: 2017-12-08 Publisert: Tema: Utland Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Knut Pettersen




Etter å ha vært flere ganger i Thailand, er Thailandsk curry en av de mer smakfulle retter. Vi lager dette nå hjemme og i tillegg har vi prøvd mange av disse på restaurant i Thailand. På alle Thai restaurant menyer er det en eller annen slag curry, og her er styrken veldig varierende. Hjemme lager vi både grønne og røde curry, og helst ikke så sterkt, særlig ikke for undertegnede. Men det er ikke alltid man merker styrken før litt ute i måltidet, da svetten begynner å komme på toppen:) Men her er en innføring i curry og spesielt Thai curry. Hva det er, typer og flere gode oppskrifter.

Og en advarsel
Er du litt følsom for sterk mat vær forsiktig. Kanskje man er ute med venner og har drukket en del, og da skal vise seg litt. Særlig de litt tørre røde curryene kan være utrolig sterke og jeg har bommet solid på dette. Jeg spiste opp nesten alt med masse ris og Singha, men ble så skikkelig dårlig i 2 dager.

Men hva er curry?

Thai curry er en favoritt rett i mange thai restauranter over hele verden. Den er basert på curry paste(karripasta) som noen av oss kjenner fra butikkene hjemme som rød og grønn. Men currypastaen kan varieres i det uendelige. Og currypaste kan man lage selv eller kjøpe ferdig.
Selve currypastaene kommer fra India, Pakistan og er brakt til Thailand gjennom innvandrere fra disse landene gjennom mange hundre år.
Den Thailandske versjonen er mer lik suppe enn opprinnelsen, men selv i Thailand får man den tørre typen også, og som oftest er sterkere. Den suppelignende versjonen bruker vann eller kokosmelk, og særlig kokosmelk gjør den mildere i smaken og tar vekk noe av styrken. I tillegg brukes det kjøtt og i noen tilfeller fisk i retten.
Curry er blitt en dagligdags rett i Thailand, som mange spiser som hverdagsmat hjemme. Og den vanlige thaier bruker ofte lokale ingredienser eller det de har i hagen, og ikke så mye kjøtt. Retten er næringsrik og sammen med ris utgjør den ett fullverdig måltid.
Det er utallige versjoner her i Thailand med variasjoner av currypastaen, kjøtt, kokosmelk eller vann, frukt og grønnsakstilbehør.

Hvilke typer finnes?

I Thailand kan curry deles inn etter hva de er basert på, vann eller kokosmelk, eller man kan dele inn etter farge.
De sterkeste er ofte vannbasert, mens kokosmelk gjør de mer milde i smaken. Vannbaserte kan være: Gaeng sohm plah som en bruker fisk i, Gaeng pah, som kan lages med eller uten kjøtt.

Av de som er kokosbasert kan jeg nevne: Rød, grønn, gul, panang and masamam curry. Jeg har smakt på 2 typer grønn curry + masamam og tørr rød curry.
Det er rød og grønn curry som er mest populære. Og den grønne Thailandske curryen er basert på frisk chili i motsetning til den røde som bruker tørkede.
For meg falt den grønne og masamam curry i smak, mens den røde og tørre var for sterk, selv om jeg fikk medium versjon. Da er det en fordel at mange retter her blir servert med agurkskiver som man kan kjøle ned munnen med, samt masse singha øl.

Og så noen oppskrifter på karripasta + flere komplette retter helt nederst med bilder.

Grønn og rød karripasta

Grønn karripasta

Ca 5,5 stk vårløk (el. Sjalottløk),
Ca 3,5 stk sitrongress,
Ca 2,5 fedd hvitløk
1 stk ingefær (middels stor),
1 stk lime, skallet av
3 stk lime, saften
Ca 4,5 stk chili,
1 håndfull(er) limeblader
Ca 3,5 håndfull(er) frisk koriander,
2 håndfull(er) frisk basilikum,
1,5 ss korianderfrø
salt og og pepper
Ca 2,5 ss olje

Skjær bunnen og toppen av vårløkene og fjern det ytterste laget. Kutt av endene på sitrongresset og fjern de ytterste bladene. Skjær sitrongresset på langs og snitt det i fire stykker. Skrell hvitløkfeddene. Skrell ingefæren. Skjær skallet av limen. Kutt toppen af chiliene og skjær dem gjennom på langs. Skrap ut kjernene. Ta stilken av limebladene og rull dem sammen som en liten sigar. Deretter snittes bladene. Riv stilkene av basilikumen.

Korianderfrøene knuses i en morter. Bland hvitløk, ingefær, vårløk, sitrongress og limeskall så fint som mulig i foodprosessoren. Tilsett salt og pepper. Deretter tilsettes koriander og korianderfrø. Press saften av limene i foodprosessoren og tilsett resten av urtene sammen med oljen. La prosessoren gå et par minutter.

Rød karripasta

8 stk røde chilier, tørkede, bløtlagt i varmt vann 15 min
3 stk kaffirlimeblader, tørkede, bløtlagt i varmt vann 15 min
1 ss korianderfrø
0,5 ts karvefrø
1 ts rekepasta
1 stk sitrongressrot, hakket
1 stk løk, finhakket
4 fedd hvitløk
1 stk thai ingefær (kha) ca 2 cm eller 1 ss laos pulver

La chiliene renne av seg og skjær dem opp. Skrap ut frøene. La limebladene renne av seg.
Rist korianderfrøene, karvefrøene og rekepastaen i en tørr wok eller i en teflonbelagt stekepanne til de har blitt veldig aromatiske. Kjør dem i en hurtigmikser eller støt dem i en morter med sitrongress, løk, hvitløk og ingefær. Tilsett de bløtlagte chiliene og limebladene til en relativ glatt pasta.

Eller en enkel oppskrift som passer både grønn og rød chili

10 stk røde eller grønne chili
2 ts korianderfrø
5 cm galangal finhakket
4 fedd hvitløk
1 stang(stenger) sitrongress, finhakket
1 stk sjalottløk
1 ts limesaft
2 ss peanøttolje

Ha alle ingrediensene i en food processor.
Kjør til det blir en tykk pasta.
Fyll pastaen på glass og sett på lokk.
Oppbevares kjølig. Holdbar i 3 uker.

Videre forskjellige curry oppskrifter

Gaeng Phed Gai


Prøv også Gaeng Phed Gai.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 03.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

600 gr svin indrefilet eller kyllingfilet
4 dl kokosmelk
2 dl buljong
2 ss rød karri paste
2 ss fiskesaus
4 blad kaffirlime
2 ts palmesukker
1 dash salt
2 ss vegetabilsk olje
1 stk aubergine stor strimlet
1 stk rød paprika strimlet
20 stk grønne bønner strimlet
2 håndfuller basilikum blader
3 ss peanøttsmør
Evt limesaft eller lime til å skvise over

3 porsjoner ris


Gaeng Phed Gai er opprinnelig en Thailandsk kyllingkarri med peanøtt. Jeg har også oppskrift på denne med kylling. Men her har vi lagd denne med svinekjøtt og litt variasjon fra originalen. Vi bruker og ferdig karripasta istedenfor å lage den selv. Men dette er varmende, godt og sterkt.
Etter litt detektiv virksomhet så ser jeg at det finnes mange varianter av denne retten. Ofte er det kyllingbryst som brukes som kjøtt her.
Det er og litt varierende navn på den.


Fremgangsmåte

Del opp svinekjøtt i passende biter. Varm opp litt olje i en gryte og la kjøttet brunes.
Ha i karripastaen og la det surre litt ekstra ør du har i halvparten av kokosmelka. Ha så i buljongen og la det koke til kjøttet er mørt.
Ha så i resten av melka + kaffirlime, palmesukker, fiskesaus, peanøttsmør + evt litt salt for smak.
Rør rundt og tilsett så strimlede grønnsaker og bønner. La surre til paprikaen er mør, dvs noen minutter.

Til slutt tilsettes basilikum bladene før servering. Og server med ris eller evt lime som skvises over for litt ekstra smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Gang Khiaovan Gai(Thailandsk kylling med grønn karri.

Gang Khiaovan Gai(Thailandsk kylling med grønn karri


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Netmat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 g kyllingbryst skåret i terninger
4 dl kokosmelk
2 ss olje
100 g eggplante

1-3 ss grønn karripasta
For mild eller sterk smak

2-3 kaffirlimeblader
2 stk. frisk basilikum
2-3 røde chili i strimler
1 ts palmesukker
2 ss fiskesaus


En grønn thai curry. Varier mengde karripasta for styrken. Kokosmelk gjør det mildt og smakfullt.


Fremgangsmåte

Varm oljen i en stekepanne. Steke grønn karripasta i oljen, ca. 1 minutt. Reduser temperaturen og tilsett kokosmelk, litt i gangen.

Fortsett å røre til kokosmelken har et oljesjikt på toppen. Tilsett kyllingen og riv kaffirlimebladene opp i pannen. La det koke noen minutter. Hell over i en kasserolle og tilsett palmesukker og fiskesaus og la det småkoke på lav temperatur. Når det nå begynner å koke tilsettes eggplante. La det fortsette å koke i ca. 5 minutter. Så tilsettes basilikum og rød chili. Ta kasserollen av varmen og hell over i et serveringsfat. Spises med varm ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling i rød karri.

Kylling i rød karri


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 27.03.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 ss rød karri
1 1/2 - 2 kopper kokosmelk
300 g renskåret kyllingkjøtt i biter
5 grønne babayauberginer eller 1 vanlig aubergine, i biter
3 ss fiskesaus
1/2 ts glutamat eller sukker
1/2 glass vann
rikelig med fersk basilikum
1/2 rød chili til pynt, evt. paprika
2 ss soyaolje


Godt og sterkt. Vi hadde i vanlig aubergine. En thairett som vi og har spist i original utførelse.


Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller stekepanne. Tilsett rød karri og la den frese i oljen i 1-2 minutter. Hell i kokosmelken og la den koke opp. Tilsett deretter kyllingkjøttet, auberginer og de andre ingrediensene.

Smak til med fiskesaus. Chili eller paprika skjæres i strimler til pynt. Serveres med ris

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 131,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønn grønnsaks-curry.

Grønn grønnsaks-curry


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.10.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 ss vegetabilsk olje
1 ss Grønn karrypasta
2½ dl kokosmelk
1 finhakket, stor løk
3 tørkete kaffir limeblader
5 cm sitronskall
2 ss fiskesaus
1 mellomstor aubergine
2 gulerøtter
6 strimlede spinatblader
125 g strimlet bok choy


En enkel curry som ikke er sterk. Er vegetar i utgangspunktet men ikke veganer pga fiskesausen. Kan enkelt serveres med fisk eller kjøtt. Vi hadde og litt grønnkål i denne + noen lakseterninger.


Fremgangsmåte

Varm oljen opp i en stor gryte, tilsett karrypasta og sauter i 1 minutt.

Rør kokosmelk, løk, kaffir limeblader, sitronskall og fiskesaus i og kok opp. Skru ned platen og la sausen syde i 2 minutter. Skjær auberginen i munnstore stykker og gulerøtter i strimler. Hell det i gryten, legg lokk på og la syde i 5 minutter, til auberginestykkene begynner å bli møre.

Vend spinatblader og bok choy i og la syde under lokk i ytterligere 2-3 minutter, til spinaten begynner å falle sammen.
Fjern kaffir limeblader og sitronskall før servering.

Server retten med dampkokte, langkornede ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thai rød karripasta.

Thai rød karripasta


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.11.2011
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 sjalottløk
1 stilk frisk sitrongress, hakket
1-2 rød chili
4 fedd hvitløk
En tommelfinger-tykk stykke galangal eller ingefær, skivet
2 ss. tomatketchup eller velsmakende tomatpuré
1 ts. malt cumin
3/4 ts. malt koriander
1/4 ts. malt hvit pepper
2 ss. fiskesaus
1 ts. reke pasta
1 ts. sukker
1 +1/2 til 2 ss. chili pulver, avhengig av hvor krydret du ønsker det
3 ss. tykk kokosmelk
2 ss. frisk-presset lime juice
1/4 ts. Kanel



Fremgangsmåte

Legg alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender og kjør godt for å lage en duftende Thai rød karripasta.
Hvis den blir for tykk, tilsett litt mer kokosmelk. Merk at det vil smake veldig sterk på dette punktet, men vil mildne når du legger i dine curry ingredienser pluss resterende kokosmelk. Dessuten vil det bli 'rødere' når den er kokt, og du får ut den røde chili farge.
Hvis du foretrekker en karrisaus snarere enn en pasta, tilsett resten av kokosmelken og bland.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 111,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Massamam beef curry.

Massamam beef curry


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.11.2011
Denne retten tar ca 2 timer å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 ss vegetabilsk olje
650 g biffkjøtt tilskjært i biter
1 kopp kokos krem
2 ss Massaman karripasta
1 kopp kokosmelk
1 kopp kyllingbuljong
1/2 kopp usaltede ristede peanøtter
2 stk medium poteter, skrelt, skåret i 3 cm biter
1 kanelstang
2 laurbærblad
5 kardemomme kapsler, lett knust
2 ss brunt sukker
1 ss tamarind konsentrat
1 ss fiskesaus
4 porsjoner dampet jasmin ris, til servering



Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele over middels til høy varme. Legg til biff. Stek under omrøring, til jevnt brunet. Overfør til ett fat. Tilsett 2 ss kokos krem i gryten. Stek over middels varme i 20 sekunder eller til det er varmt gjennom. Legg i karripasta. Stek i 1 minutt eller til det lukter godt.

Hell tilbake kjøtt og sausen i gryta. Legg kokosmelk, kraft, peanøtter, poteter, kanelstang, laurbærblad, kardemomme kapsler, sukker, tamarind konsentrat, fiskesaus og gjenværende kokos krem. Rør i sammen.
Reduser varmen til lav. Dekk til og la det putre, rør av og til, for 1,5 til 2 timer eller til biffkjøttet er mørt. Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 190,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panang-karry.

Panang-karry


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g hakket oksekjøtt
2 ts Panang karrypasta
2 ts hvitløk, finhakket
5 kaffir limeblader
1-2 løk i smale båter
1 boks kokosmelk (400 ml) + litt vann
2-3 ss grov peanøttsmør
2-3 ss thai fiskesaus
1 ss sukker
50 g smør, til steking


Her er en annen variant av denne.
Vi brukte oksemørbrad i små stykker og hadde og litt erter i denne.
Når vi lager disse pleier vi noen ganger å lage en versjon med og en uten fiskesaus.
Vi har og forsøkt oss med ørret istedenfor kjøtt, dvs nesten samme saus.
Det var faktisk mye bedre syns undertegnede. Se annen oppskrift med Chu Chi saus.


Fremgangsmåte

Kutt kjøtt i skiver og sett til side.
Ha kokosmelk, kaffirlimeblader og sitrongress i en dyp stekepanne, varm opp og rør til oljen kommer ut. Ha i karripasta, rør rundt til oljen kommer opp.

Ha i kjøtt og kok til det er mørt. Smak til med fiskesaus, palmesukker og evt ekstra kokosmelk.
Ha i ertene og varm gjennom.

Ha på serveringsfat og pynt med skivet chili + noen limeblad og evt finhakket sitrongress. Server med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 186,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rød karri i kokos med kylling (Gaeng saparot gai).

Rød karri i kokos med kylling (Gaeng saparot gai)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.03.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kulinarisk.no
Bildet er tatt av Kulinarisk.no

Ingredienser

50 g rød karripaste (ferdig krydderblanding)
500 g kyllingbryst, i strimler
2 x 400 ml bokser med kokosmelk
1 hel fersk ananas, i biter
2 ferske røde chili (de store), i lange skiver
5 kaffirlimeblader, i tynne strimler
3 ss fiskesaus
2-3 ts sukker
200 ml vann
1 ss olje

4 porsj med jasminris


En sterk thairett med kylling, kokosmelk og currypaste. Enkel å lage med ingredienser man finner her i Norge. Reduser chili for en svakere variant


Fremgangsmåte

Kok kokosmelken forsiktig opp i en gryte. Kok oljen opp i en annen gryte. Tilsett karripastaen i oljen, og rør rundt til du får en fin og jevn. konsistens. Tilsett kokosmelken i blandingen, og kok videre til du får en fin rød farge.
Tilsett kyllingen og ananasen og kok videre i et par minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med fiskesaus, sukker, salt og ev. vann eller kyllingkraft. Blandingen kokes lett i ca. 5 minutter.
Slå av varmen. Til slutt før servering pynter du med chili og kaffirlime.
Smaken er medium sterk til sterk, med lett syrlig sødme fra ananas og en veldig lett bittersmak fra kaffirlimebladene.

Til retten spises jasminris eller somennudler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksekjøtt med grønn karrypasta.

Oksekjøtt med grønn karrypasta


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.11.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 aubergine, ca. 300 g
2 løk
400 g oppskjært oksekjøtt
2 friske, røde chilli
2 friske, grønne chilli
2 ss olje
2 ss Grønn karrypasta
1 boks kokosmelk
2 ss Nam pla
1 ts farin
3 cm ingefær
4 kaffir limeblader

Pynt:
Basilikumblader



Fremgangsmåte

Skjær auberginen i små terninger. Kok dem i 3 minutter i saltet vann. La dryppe av.
Rens løken. Skjær løk i skiver og kjøttet i tynne strimler. Hakk chilliene fint.
Varm en wok og ha i olje. Surr karrypasta ½ minutt. Tilsett oksekjøtt. Surr det, til det er brunet (evt. av to omganger avhengig av wok-størrelse).

Rør kokosmelk, nam pla og sukker i. Kok opp og tilsett aubergine, løk, chili, ingefær og kaffirblader. Småkok i 5 minutter. Smak til med ekstra nam pla.

Servér retten rykende varm, pyntet med basilikumblader. Spis jasminris og Grønn papayasalat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laks med ananascurry.

Laks med ananascurry


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 14.11.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 gr laksefilet i terninger
1 purre i ringer
1 ss red curry paste
3 ss fishsauce
1 boks kokosmelk
500 gr hermetisk ananas i biter
0,5 potte frisk koriander
3 porsjoner ris


Laks i curry er en interessant versjon av div kjøtt i curry fra Thailand. Oppskriften bruker opprinnelig kylling, men vi måtte prøve med laks. Og dette er godt og man kan justere styrken med mengde curry paste


Fremgangsmåte

Stek laks og purre i olje i woken. Rør Red Curry Paste i. Tilsett Coconut Milk og Fish Saus og la retten småkoke et par minutter. Rør ananas i og dryss gjerne frisk koriander over retten. Server med jasminris.

Tips!
Spis gjerne på thailandsk vis med skje og gaffel.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 154,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2325





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.