Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tid for bringebær

Oppdatertdato: 2016-07-27 Publisert: Tema: Bær Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: mat.no


I år er det igjen mye bringebær. De røde fristelsene er både svært sunne å spise, og vakre å se på. Prøv gjerne disse gode oppskriftene med bringebær!

Is- og bærrulade4 stk. egg
120 g sukker
120 g hvetemel
¼ ts bakepulver

Fyll:

1 l vaniljeis
ca. 250 g rørte bringebær , evt. bringebærsyltetøy

Pynt:

250 g bringebær (kan sløyfes)

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter. Legg matpapir på rist og strø litt sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

Rør sammen is og syltetøy/bær med en håndmikser. Bre isblandingen over rullekaken og rull den sammen. Pakk inn ruladen og legg den med skjøten ned i en fryser.
Skjær vekk den første skiven i hver ende før servering. Server gjerne med friske bær ved siden av.

Bærpai

6 porsjoner

Paibunn:

200 g hvetemel
150 g smør
2 ss vann

Eggekrem:

4 dl melk
1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker
4 stk. eggeplomme
½ dl sukker
1 ss maisennamel

500 g bringebær eller blåbær
evt. blader av sitronmelisse

Smuldre smør og mel, tilsett vann og elt til en fast deig, gjerne i en matprosessor. Avkjøl deigen noe og kjevle den ut mens den fortsatt er litt myk. Du kan også trykke deigen direkte ned i paiformen. Prikk deigen med gaffel for å unngå at den hever seg.

Stek i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter til bunnen er svakt gyllen.
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen "sprekke". Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

Fyll den avkjølte paibunnen med eggekrem og legg tett i tett med bær fra midten og utover til det er igjen et par centimeter til kanten. Pynt med sitronmelisseblader i feltet uten bær.

Bærgrøt med råkrem

4 porsjoner

400 g friske bær ( jordbær, blåbær, rips, bringebær, solbær)
½ dl vann
ca. 100 g sukker (smak til med)
2 ½ ss potetmel
1 dl vann

Råkrem:

3 dl kremfløte
3 stk. eggeplomme
4 ss sukker

Kok opp vann og sukker og tilsett bærene. Kok til bærene er møre og smak til med evt. mer sukker. Rør potetmel ut i kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp. Avkjøl bærgrøten og ha den i serveringsskål. Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på grøten.

Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Bland krem og eggedosis og server råkremen straks. Blir kremen stående, vil den skille seg. Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.

Lett is

1 porsjon

300 g bringebær (evt. annen frukt)
1 stk. egg
1 ½ ss melis (etter smak)

Legg bringebær eller biter av frukt utover på et brett som er dekket med plastfolie og sett brettet i fryseren i minst 1/2 time.

Ha frosne bær eller frukt og melis i en matprosessor og kjør til frukten er knust. Ha i egg mens maskinen går. Kjør til en kremet konsistens på iskremen. Isen må spises med det samme.

Creme Catalan med friske bringebær

4 porsjoner

4 dl helmelk
6 dl kremfløte
250 g sukker
3 stk. hel kanel
revet skall av 1 stk. appelsin
10 stk. eggeplomme
2 ss brunt sukker til karamell
500 g bringebær

Kok opp melk, fløte, sukker og krydder. Tilsett eggeplommene og rør til det hele tykner. Sil av krydderet og hell blandingen over i små porsjonsformer.

Stekes i vannbad på 110 grader i ca. 30 min. Strø litt brunt sukker på toppen og sett formene under grillen i ovnen for å svi sukkeret til karamell.

Serveres med friske bringebær og mynte.


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1163

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.