Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Topp-kokker klare for kamp

Oppdatertdato: 2013-10-12 Publisert: Tema: Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Tv2


Lang konkurranseerfaring til tross, nervene er til å ta og føle på når ti av Norge beste kokker møtes til dyst.
Tirsdag 15. oktober klokken 20:00 er det duket for premiere på «Kokkenes kamp» på TV 2.
Her konkurrerer elite-kokkene Bent Stiansen, Trond Moi, Kari Innerå, Lars Erik Underthun, Heidi Bjerkan, Gunnar Hvarnes, Tom Victor Gausdal, Karla Siverts, Geir Skeie og Karl Erik Pallesen i klassiske kokkeferdigheter.

Selv om kokkene er vant til å konkurrere, kjente de på presset:
- Konkurransene var tøffere enn jeg trodde, og det er klart det var nerver involvert. Det var tydelig å se at alle var preget før resultat ble avgitt, sier Karl Erik Pallesen som har vært på Kokkelandslaget og som vant Hellstrøms mesterkokk i 2010.

Også Karla Siverts kjente på nervene. Særlig tiden før det ble kjent hva som skulle konkurreres i var nervepirrende:
- Det var veldig spennende før vi fikk vite hva vi skulle konkurrere i. Jeg kjente også på presset i forhold til dette med å konkurrer på tid, sier hun.

Bent Stiansen synes i det store og hele det gikk greit å konkurrere, men fremhever pølsekonkurransen som den største utfordringen. - Der var jeg nok litt på tynn is, innrømmer han.
«Kokkenes kamp» er basert på et svensk konsept og den svenske suksess-serien Last Chef standing/Kockarnas Kamp som gikk i sin andre sesong i Sverige i høst. I vår ble første sesong av programserien vist i Danmark.

Kokkene konkurrerer innenfor ulike grener og testes på presisjon, effektivitet og hvor godt de takler stress.

Hver episode består av 2 individuelle konkurranser samt en æresmiddag og tilslutt en sausduell mellom de to som ligger dårligst an. Duellens dommere er de andre deltakerne i programmet. Disse skal igjennom en blindtest. Avstemningen bestemmer hvem som skal ut av konkurransen og dermed forlate herregården.

I siste episode returnerer alle kokkene for å stemme frem en vinner på samme måte som det er blitt gjort i de foregående dueller. Utover de ovvennevnte konkurranser og æresmiddager, vil det også fokuseres på utflukter med kokkene til lokale matprodusenter samt frokoststemning og generell hverdagsreality.

Programmet blir rost for sin feelgood-stemning, sitt spenningsmoment og sin profesjonalitet. De svenske kokkene har fått mye positive tilbakemeldinger og en økt popularitet etter sin deltakelse i programmet.


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2742

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.