Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Våre wok favoritter

Oppdatertdato: 2018-01-31 Publisert: Tema: Wok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Wok er en av våre favoritter hjemme og noe vi ofte lager. Det er så enkelt og raskt, og passer med både grønnsaker, kylling, svinekjøtt, fisk osv. Siden det finnes så mye ferdige sauser i butikkene nå, er det og lett å forandre smaken på woken. Men saus lager du og enkelt selv. Og så trenger man ikke store wokpanner og gasskomfyr, hjemme bruker vi en vanlig stekepanne og det fungerer like bra.

Her har jeg samlet noen av favorittene våre fra nettsidene, noen er enkle og andre mer avanserte, men iflg dere er de ihvertfall populære.

Så lykke til og gå hjem å wok:)

Noen raske tips for woking

Siden vi har woket mye hjemme hos oss, har vi gjort både gode og dårlige erfaringer med denne tilberedningsmåten.
  • Vi bruker en vanlig stekepanne med slipp belegg. Vi har en wok panne men den tar mye plass og er litt mer styrete + at den passer best på en gasskomfyr.
  • Vi steker i en blanding av rapsolje og smør. Ikke for mye. Jeg har merket at noen kaldpressede oljer ikke fungerer og vanlig olivenolje heller ikke er noe særlig. Soyaolje kan faktisk brukes.(PS: Jeg skal senere undersøke dette med oljer og lage en fullstendig oversikt over bruken av de)
  • Alle råvarer kuttes opp før steking. Helst i tynne skiver. Kjøtt i tynne skiver.
  • La oljen bli god og varm og stek kjøttet/fisken først, og legg til side når det er ferdig. Skal bare stekes kort tid på hver side. Ikke ha så mye i pannen samtidig. Beveg kjøttet hele tiden.
  • Grønnsaker kuttes og i skiver, og her lønner det seg å ikke ha så mye varme, ellers må en bevege de hele tiden. Svidde grønnsaker er ikke godt. Husk at gulrot, løk og flere rotgrønnsaker tar lenger tid å steke så de legges i først. Sopp, tomat og asparges går fort.
  • Råvarer: Av kjøtt syns vi det er best å bruke kyllingfilet eller svinefilet. Men og storfekjøtt som er strimlet i tynne skiver er godt. I tillegg kan det brukes pølser, skinkerester eller andre rester.
  • Råvarer fisk: Her bruker vi fet og fast fisk. Laks, lange, sei, makrell ol + at reker og kreps er fint.
  • Råvarer: Av grønnsaker bruker vi enten slike ferdige blandinger med wokgrønnsaker, eller strimler av gulrot, hodekål, paprika og purre. Men det meste av grønnsaker kan brukes. Kona bruker tofu i, men det er ikke min favoritt
  • Sauserr: Det må være en saus til. Her er og mange som man kan kjøpe ferdig, men det går og an å lage en enkel saus i full fart. Se under for oppskrifter som har forskjellige sauser. Men følgende bruker vi: Oystersaus, sweet and sour, peanut saus og Szechuan saus. Jeg vil lage en artikkel senere med sauser du kan lage selv.
  • Tilbehør: Vi serverer alltid med ris, men woken kan drøyes med å tilsette kokte nudler.

Her er de av våre wokretter som vi har prøvd og som vi lager med jevne mellomrom. Legg merke til at det er flere vegetar woker.


Wok med kylling og grønnsaker


Prøv også Wok med kylling og grønnsaker.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Anonym
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2/3 gulerøtter
litt brokoli
1 boks minimais
1 boks bambusskudd
1 rød paprika
ett fedd hvitløk
kikoman
wok krydder
olivenolje
nudler
kylling strimler


Litt standard oppskrift på wok med kylling. Kan varieres i det uendelige.


Fremgangsmåte

Kok nudler.
Skjær alle grønnsakene i like store biter (gjerne staver). Wokpannen må stå på ganske sterk varme for å behole vitaminene og fargen i grønnsakene.
Hell i olivenolje + presset hvitløk i pannen. La dette frese en stund. Stek kyllingstrimlene litt og hell så i de grønnsakene som trenger lengst steketid (gulrøtter,minimais og bombusskudd). Hell så i de andre grønnsakene. La dette steke til gulerøttene kjennes myke nok. hell så i nudlene. Husk å krydre med litt wok krydder og hell også litt kikoman over woken. det gir god smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 145,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Blandede grønnsaker i wok


Prøv også Blandede grønnsaker i wok.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.03.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

225 g kinakål
125 g minimais
125 g broccoli
1 stor gulrot
4 ss vegetabilsk olje
1 ts salt
1 ts brunt sukker
hønsebuljong eller vann ved behov
1 ss lys soyasaus
noen dråper sesamolje


Utgangspunktet her er en vegetarwok, men det havnet noen kjøttrester i etter en ryddesjau i kjøleskapet. Men det meste går i woken, og vi byttet ut minimais med gul paprika, og kinakål med hodekål + litt bladsalat. Jeg hadde også i en pose med GoTan woksaus på slutten, den typen som heter Mild Curry.


Fremgangsmåte

Skjær kinakålen i tykke skiver. Del eventuelt minimaisen på langs. Del broccolien i buketter og skråskjær gulroten.

Varm oljen i en wok, tilsett kinakål, mais, broccoli og gulrot og fres under omrøring i ca 2 minutter.

Tilsett salt og sukker og litt buljong eller vann ved behov, slik at grønnsakene ikke tørker ut, og fortsett å røre et minutt til. Tilsett soyasaus og sesamolje, hvis du bruker det. Bland godt og server omgående.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 87,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Amerikansk wok


Prøv også Amerikansk wok.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Culinario
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 ss stekeolje
700 g hvit fast fisk, tunfisk eller sverdfisk skåret i 5 cm store stykker, eller annen fisk
150 g hele sukkererter skåret på skrått i to
150 g squash skåret i strimler
150 g aspargesbønner hele
1 ss revet sitronskall
1 ss sitronpepper spesial
2 dl fiskekraft
1 dl fløte


Den smakskombinasjonen her er utrolig god, fløte, kraft og sitron. Vi brukte som dere ser laks, men opprinnelig skal det brukes tuna eller marlin. Denne er enkel og må bare prøves.


Fremgangsmåte

Varm opp olje i en stor wokpanne og wokstek fisk og grønnsaker fort i ett par minutter. Bland sitronskall og krydder sammen med kraft og fløte. Hell over fisken og la det surre i noen minutter på litt svakere varme til det er kokt inn litt. Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Steinbit i wok.

Steinbit i wok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.01.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

800 g steinbitfilèt
2 ss olivenolje
150 g brokkolibuketter
1 liten gulrot
150 g kinakål
2 dl purre/vårløk i biter
1 ts finrevet frisk ingefær
1/2-1 rød chili
2 hvitløksbåter
1 løk
1 dl fiskebuljong/kraft
1/2 dl soyasaus
1/2 ts maizena mel
salt og pepper


Å woke er blitt svært populært. Både fisk og kjøtt egner seg til denne måten å tilberede mat på.
Her kan man variere med andre fiskeslag, men bruk de som er faste.


Fremgangsmåte

Gjør klar alle grønnsakene. De skal renses og kuttes i strimler eller skiver. Brokkolien deles i små buketter og stilken skjæres i skiver. Fiskefilèten skjæres i terninger ca 3x3 cm, pass på at alle bein er fjernet.

Varm oljen i en wokpanne til det ryker. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over. Stir-fry (stek raskt) brokkoli, gulrot, kinakål og purre 2-3 minutter og legg dem over fisken på fatet. Stir-fry deretter løk, hvitløk, ingefær og chili i 2 minutter. Tilsett soyasaus og fiskebuljong, jevne med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over fisken og grønnsakene

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 77,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøstekte grønnsaker med tofu.

Sprøstekte grønnsaker med tofu


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 pk røkt tofu (soyabønneost/bønneost) á 225 g, i terninger
3 ss soyasaus
2 ss tørr sherry eller vermut
1 ss sesamolje
3 ss jordnøtt- eller solsikkeolje
2 purrer i tynne skiver
2 gulrøtter i strimler
1 stor squash i tynne skiver
125 g minimais, delt i to
125 g sjampinjong eller shiitakesopp i tynne skiver
1 ss sesamfrø
eggnudler til servering


Tofu, også kjent som soyabønneost eller bare bønneost, er best hvis den marineres lett før tilberedning, slik at den får mer smak. Denne retten blir enda mer smakfull hvis du bruker røkt tofu.
Her kan man og bruke diverse andre grønnsaker i woken. Vi har i sukkererter, paprika og litt ananas.


Fremgangsmåte

Legg tofuterningene i en stor bolle med soyaolje, sherry eller vermut og sesamolje. Bland godt, dekk til og la terningene marinere minst 30 minutter på et kjølig sted. Ta terningene opp av marinaden med hullsleiv og spar marinaden.

Varm jordnøtt- eller solsikkeolje i en wok eller stor stekepanne, ha i tofuterningene og fres dem under omrøring til de er brune på alle sider. Ta dem opp med hullsleiv og sett dem til side.

Fres purre, gulrot, squash og minimais under omrøring i ca 2 minutter. Tilsett sopp og stek under omrøring 1 minutt til.

Ta tofuterningene tilbake i woken og hell marinaden i. Varm opp til det bobler og dryss sesamfrøene over. Serveres omgående, rett fra woken, med varme nudler som eventuelt kan vendes i litt sesamolje

Hemmeligheten bak vellykket woksteking er å ha alle ingrediensene klare før du varmer oljen i woken. Ha grønnsakene i separate skåler og mål opp sauser, oljer og krydder.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 118,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Woket Chilli Kylling.

Woket Chilli Kylling


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 19.10.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Tanja Stordahl
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Kyllingfilet,
Brokoli,
Blomkål,
Sukkererter,
Rød løk,
gulrot,
minimais og
Santa maria Sweet chilli saus
Serveres med Yasmin ris


En god regel er å bruke like mye gram med grønnsaker som kyllingfilet
Eks: 400 gram med kylling og 400 gram med forskjellige grønnsaker.
Sausen kan også byttes ut med Terryakisaus men serveres da med villris. Sausen kan og serveres ved siden av.
Svinekjøtt kan også brukes og smaker vel så godt.
Vi pyntet med ett dryss av sesamfrø


Fremgangsmåte

Skjær et par kyllingfileter i passelige biter og wok disse til de er nesten helt gjennomstekt.
Kutt opp grønnsakene i passelige biter, og wok disse. når grønnsakene nesten er ferdig hiver du kyllingene også opp i wokken og tilsetter 2-3 dl chillisaus. la dette stå et par tre minutter.

Serveres så med yasminris.
Kjempedeilig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 93,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wokkede kyllingstrimler og grønnsaker.

Wokkede kyllingstrimler og grønnsaker


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 18.08.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 kyllingfileter i strimler
5-6 dl oppdelte grønnsaker

Sur-søt saus:
2 dl vann
1-2 ss tomatpuré
3 ss sukker
1 1/2 ss eddik
1 ss potetmel


Enkelt og grei wok med kylling. Bruk evt ferdig saus og frosne wokgrønnsaker.


Fremgangsmåte

Stek kyllingstrimlene raskt i olje til de er jevnt hvite. Ha på salt og pepper. Tilsett grønnsakene og fres videre et par minutter til grønnsakene er møre. Rør ut tomatpureen i vann og hell det i pannen. Kok opp og smak til med sukker og eddik til en sur-søt saus. Rør potetmelet med bittelitt vann og jevn sausen. Trekk pannen til side og server straks. Ris, couscous eller bulgur smaker godt til.

Tips:
Grønnsaker som er godt egnet for wokking (steke raskt i stor panne) er gulrot, paprika, purre, brokkoli, blomkål, squash, hodekål, aspargesbønner og bønnespirer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 112,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel biffwok.

Enkel biffwok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g biffkjøtt strimlet
3 ss olje
1 liten kinakål finsnittet
1 stor gulrot grovreven
1 stor boks bambusskudd skjært i strimler
3 ts soyasaus
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
3 dl buljong
2 ts maizena mel


Her er det muligheter for å justere på grønnsakene. I forhold til originalen, så brukte vi og babymais, paprika, løk, hvitløk og ingefær. Mens vi byttet ut kinakål med sukkererter og litt fennikel


Fremgangsmåte

Stek kjøttet i olje på sterk varme sammen med hakket løk, hvitløk og ingefær.
. Legg til side og stek så grønnsakene lett.
Rør sammen maisenna og buljong og ha det i woken med alt det andre.
Rør godt til det koker opp.
Server med ris

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bønnespirer stir fry.

Bønnespirer stir fry


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1,5 dl finsnittet vårløk
1 ss hakket ingefær
1 ss skivet hvitløk
500 gr bønnespirer renset
Salt og sort pepper etter smak

Olje til woken


Svært enkel wok som er rask å lage. Bønnespirer er godt og sprøtt. For en ikke vegetar versjon stek med litt kyllingbiter


Fremgangsmåte

I en varm wok, ha i godt med olje ha i vårløk, kål, gulrot, ingefær og hvitløk. Krydre og rør rundt.
Legg i bønnespirer og stek det raskt.. Smak til med evt mer krydder.
Serveres umiddelbart med persille som pynt. Kan serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 44,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Agurkwok med vinkekylling.

Agurkwok med vinkekylling


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 22.07.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 stor agurk
0,5 rød paprika
0,5 gul paprika
0,5 grønn squash
1 liten løk
1 liten boks med ananasterninger
1 pose med søtsur saus fra Blue Dragon
salt og pepper
1-2 ss søt chilisaus
1 ss matolje

12 ferdig stekte kyllingvinger


En rask wok vi lagde mens vi fikk prøvd å bruke agurk i wok. Agurk lager ikke noe smak, og om en ikke steker de for mye fyller de opp tallerkenen. Kyllingvinger varmet vi ved siden av og la de over før servering. Vi har som regel liggende noen av disse i fryseren, de er velig greie til raske småretter.


Fremgangsmåte

Rens og kutt opp løk og paprika. Skrell agurk og squash og kutt de i biter. Åpne ananasboksen og ha den klar, ta vare på sausen.
Varm litt olje i en wok. Stek først løk og paprika i ett minutt. Så har du i squash og agurk. Stek i ett par minutter. Ha i ananas uten saus og den ferdige blue dragon sausen. Rør rundt og varm opp. Smak til med salt og pepper, evt litt chilisaus. Blir det for tykt ha i litt av sausen fra ananasboksen, og blir det så for tynt kan du drysse over litt maisenna mens du rører.

Samtidig har du varmet kyllingvingene i ovnen eller en panne.
Ved servering har du kyllingvingene over wokken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 89,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakwok m/svinekjøtt.

Grønnsakwok m/svinekjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4-5 ss olivenolje
1 hvitløkbåt
1 blomkål
400 g asparges
2 orange eller gul paprika
150 g østerssopp
200 g svinekjøtt
salt og pepper
kjøttbuljong
karri, soyasaus
ev. litt honning


Som mange skjønner er wok favoritten her hjemme, i alle varianter. Denne er enkel og god.


Fremgangsmåte

Oljen varmes i wokpannen og finhakket hvitløk tilsettes. Strimlet svinekjøtt tas i og freses lett. De oppdelte grønnsakene fordeles over og det hele stekes under konstant omrøring. Tilsett buljong etter behov. Smak til med salt, pepper, karri, soyasaus og ev.litt honning.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 66,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spicy wok med chili og tofu.

Spicy wok med chili og tofu


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 13.08.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

100 gr kokt eller røkt skinke
150 gr bitter melon
1 pakke tofu i biter
2 stk grønn chili i skiver
2 fedd hvitløk hakket
0,5 stk løk i skiver
1,5 ss sorte bønner uten væske
1 dash salt og pepper
0,5 pose Blue Dragon Woksaus Oyster & Spring Onion
2 ss gressløk eller vårløk

Tilbehør
3 porsjoner kokt ris



En rask og sterk wok. Om en finner på å fjerne skinke er denne vegetar, men etter protester fra sjefen ble det ikke gjort:)
Om en er litt pyse så reduser chilien.


Fremgangsmåte

Varm litt olje i woken og stek først tofu raskt på begge sider, legg til side.
Så har du i hvitløk og løk som brunes lett. Tilsett så skinke, bitter melon, tofu, chili, bønner og woksausen. La koke 5 minutter. Til slutt smak til med gressløk og salt/pepper.
Server med kokt ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biffkjøtt i wok.

Biffkjøtt i wok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g oksekjøtt
1 ts salt
1 ts worchestersaus
1/2 ts pepper
1/2dl vann
1 ts potetmel
2 ss soyaolje

Saus og grønnasker.
2 ss soyaolje
1/2 ts sort grov pepper
150 g sjampinjonger
150 g løk
1 rød paprika
100 g sukkererter
1 ts salt
1 ss sukker
2 ss worcestersaus
1 ss HP saus
1/2 dl rødvin
4 dl hønsebuljong
2 ss maizena mel


Det er ikke så ofte storfekjøtt er på tilbud, men denne gangen ble det kjøpt inn mørbradbiff på rema 1000.
Vi måtte ta det vi hadde av grønnsaker, som her ble gulrot, broccoli, grønn paprika og løk. Servert med ris


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i store tynne biter.
Vend dem i en blanding av salt, worcestersaus, pepper, vann og potetmel.
La det ligge kaldt en times tid.

Saus og grønnsaker:
Varm oljen i en wok panne eller teflonpanne. Dryss i pepper og la det frese ett par sekunder.
Tilsett sjampinjonger i biter, løk og paprika i store terninger. Ha i sukkererter og la det surre litt.
Tilsett salt, sukker, worcesetersaus, HP saus, rødvin og buljong. La det småkoke i 2 minutter.
Rør maisennamel i litt vann og hell i woken. Kok opp og smak til.

Stek kjøttet i litt olje i en wok eller teflonpanne.. Bland det i grønnsakene og sausen. Server med ris. Pynt med salat og tomat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1803





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.