Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Wok deg sunn

Oppdatertdato: 2007-04-24 Publisert: Tema: Wok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Inkognito


Våren er her, og siden kommer sommer og badeliv. Etter en påske med kanskje litt for mye marsipan, sjokolade og eggedosis, er det igjen på tide å tenke litt sunnere. Finn fram wokpannen og la den få en fast plass fremme på kjøkkenet. Her kan man lage så mye godt, fristende og sunt.
Wok deg sunn fram mot sommeren.

Biffwok med sopp og red curry

4 porsjoner

600 g biffkjøtt i strimler
200 g frisk sjampinjong
50 g pak choy
1 stk. gulrot i strimler
1 stk. rød paprika i strimler
1 stk. grønn paprika i strimler
1 boks vannkastanje
4 stk. frisk grønn asparges i biter
100 g blomkål i små buketter
100 g brokkoli i små buketter
150 g frisk babymais - hele
2 ss peanøttolje
2 dl thai red currysaus
4 ss peanøtter
2 ss hakket frisk koriander

Skjær grønnsakene opp i like store biter.
Wok biff og sjampinjong i oljen til det er litt brunt. Tilsett grønnsakene og wok videre i 3 minutter. Dryss over peanøtter og bland inn hakket koriander.
Varm opp sausen og server ved siden av woken, gjerne sammen med ris.

Grønn wok med teriyakisaus

4 porsjoner

150 g pak choy
1 stk. gulrot i strimler
100 g blomkål i små buketter
100 g brokkoli i små buketter
1 stk. grønn paprika i strimler eller staver
1 stk. gul paprika i strimler eller staver
150 g sukkererter - snittet
100 g frisk babymais hele eller i biter
4 stk. frisk grønn asparges i biter
1 stk. snittet rødløk
1 boks salatbønner
2 ss sesamolje
2 båt presset hvitløk
2 dl teriyakisaus
2 ss sesamfrø
100 g bønnespirer
2 ss hakket frisk koriander

Skjær grønnsakene i pene, like store biter.
Varm opp oljen i en wok og tilsett grønnsakene og salatbønnene. Wok i 2-3 minutter.
Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.
Server woken umiddelbart, gjerne med nudler.

Gul karriwok

4 porsjoner

6 stk. kyllingfilet i strimler
4 båt finhakket hvitløk
2 stk. finhakket løk
1 stk. gul paprika i strimler
1 stk. rød paprika i strimler
1 ½ dl frisk ananas i biter
1 boks hermetiske bambusskudd
1 boks vannkastanje
4 ss ananasjuice
1 ts karri (eller etter smak)
2 boks kokosmelk
3 dl matfløte
2 ss søt soyasaus (kecap manis)
2 ss salt soyasaus
1 dl hakket frisk koriander

Stek kyllingstrimlene i woken og legg de til siden.
Vask wokpannen. Fres hvitløk og løk raskt i olje. Tilsett paprika, ananas, bambusskudd og vannkastanjer og stek på sterk varme i et par minutter. Tilsett ananasjuice, karri, kokosmelk og matfløte. Avslutt med søt og salt soyasaus.
Pynt med hakket frisk koriander. Server woken med basmatiris.

Festwok

4 porsjoner

2 ss olje til steking
250 g indrefilet av storfe i tynne skiver
250 g kyllingfilet i tynne skiver
10 stk. scampi
2 ss revet frisk ingefær
1 stk. finhakket rød chili
200 g sopp
2 stk. rødløk i båter
2 stk. rød paprika i strimler
2 stk. gul paprika i strimler
200 g frisk grønn asparges delt i to
150 g sukkererter delt i to

Saus:
1 dl sursøt chilisaus
3 ss søt soyasaus
3 ss østerssaus (oyster sauce)
2 ss vann

Varm olje i en wok og stek indrefiletskiver, kyllingskiver og scampi hver for seg. Ta opp og legg til siden.
Varm olje i woken og stek sopp, rødløk og paprika. Tilsett asparges og sukkererter og stek videre et par minutter.
Bland sammen ingrediensene til sausen og hell den over grønnsakene. Tilsett kjøttet og wok et par minutter til. Server.
Bruk gjerne flere grønnsaker i denne retten, da trenger du ikke å servere ris til.

Grønnsakwok m/svinekjøtt


Prøv også Grønnsakwok m/svinekjøtt.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4-5 ss olivenolje
1 hvitløkbåt
1 blomkål
400 g asparges
2 orange eller gul paprika
150 g østerssopp
200 g svinekjøtt
salt og pepper
kjøttbuljong
karri, soyasaus
ev. litt honning


Som mange skjønner er wok favoritten her hjemme, i alle varianter. Denne er enkel og god.


Fremgangsmåte

Oljen varmes i wokpannen og finhakket hvitløk tilsettes. Strimlet svinekjøtt tas i og freses lett. De oppdelte grønnsakene fordeles over og det hele stekes under konstant omrøring. Tilsett buljong etter behov. Smak til med salt, pepper, karri, soyasaus og ev.litt honning.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 66,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Amerikansk wok


Prøv også Amerikansk wok.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Culinario
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 ss stekeolje
700 g hvit fast fisk, tunfisk eller sverdfisk skåret i 5 cm store stykker, eller annen fisk
150 g hele sukkererter skåret på skrått i to
150 g squash skåret i strimler
150 g aspargesbønner hele
1 ss revet sitronskall
1 ss sitronpepper spesial
2 dl fiskekraft
1 dl fløte


Den smakskombinasjonen her er utrolig god, fløte, kraft og sitron. Vi brukte som dere ser laks, men opprinnelig skal det brukes tuna eller marlin. Denne er enkel og må bare prøves.


Fremgangsmåte

Varm opp olje i en stor wokpanne og wokstek fisk og grønnsaker fort i ett par minutter. Bland sitronskall og krydder sammen med kraft og fløte. Hell over fisken og la det surre i noen minutter på litt svakere varme til det er kokt inn litt. Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kreolsk wokgryte


Prøv også Kreolsk wokgryte.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2011
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 stk løk
1 båt hvitløk
1 ss olje
1 stk rød paprika
1 pk sukkererter
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 ½ stk rød chili
3 ts karri
2 dl matfløte
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
¼ dl ananasjuice (lake fra boksen)
1 ts maisstivelse (maizena)
¼ ts sukker
¼ ts salt
1 stk banan
300 g rensede reker
¼ stk finsnittet kinakål


Spennende wokgryte med kreolske smaker som du kan gjøre så sterk som du ønsker. Banan er en litt uvanlig ingrediens i en slik gryte, men kjempegodt blir det.


Fremgangsmåte

Rens og finhakk løk og hvitløk og la det surre i olje i en wok eller stor stekepanne til løken er blank.
Tilsett paprika og stilkselleri i biter, sukkererter delt i to og finhakket chili uten frø og hinner. La alt surre i ca. 1 minutt.
Tilsett karri, fløte og ananaslake/juice. Smak til med sukker og salt.
Skjær ananas i biter og banan i skiver og tilsett i sausen sammen med finstrimlet kinakål og reker like før servering.
Varm opp og server med godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 75,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1076





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.