Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2006Oppdatertdato: 2007-11-07 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Himmelsk moselvin

Denne vinen står høyt i kurs hos mange vinskribenter. Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2006 er en kongelig match til både lutefisk, desserter og ost.

Dersom du drikker denne vinen uten mat, kan den fremstå som svært søt. Den inneholder nesten 60 gram sukker per liter, men sødmen holdes på plass av en fantastisk syre. Til krydret mat eller til mat med krydret tilbehør, med syre eller sødme, vil du fort merke at denne vinen sitter godt.

Det er vinhuset S. A Prüm som leverer denne fantastiske vinen. Det kanskje mest typiske for Prüm gode fruktaromaer og at karakteren fra jordsmonnet er bevart. Vinhuset lager vin fra flere områder i Mosel, deriblant Graacher Himmelreich som ligger mellom Bernkastel og Wehlen. Området har mye vann i jorda, og dette reflekteres av høyere syreinnhold sammenliknet med Prüms viner fra Wehlen.

Siden 1156 har Prüm-familien eid vinmarker i Bernkastel, Graach, Wehlen og Zeltingen som er viden kjent for god riesling. Druene vokser i bratte skråninger, i et perfekt klima. I 1911 grunnla Sabastian Alois Prüm vingården som bærer hans navn den gang i dag.

Dagens vinmaker og eier, Raimund Prüm, har fått mye internasjonal anerkjennelse og denne vinen bærer preg av hans kunnskap og erfaring. Han kombinerer tradisjonelle metoder med moderne vinifiseringsteknologi og har gjort S.A Prüm til en av de beste produsentene i regionen.

Smak og behag:

Navn: Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2006
Land/distrikt: Tyskland/Mosel
Produsent: Weingut S. A. Prüm
Pris: 127,90 kroner
Polnummer: 3769 (fullsortiment)
Alkohol: 8,5 %
Druer: 100 % riesling
Karakteristikk: Strågul farge med grønn kant. Eksplosiv aroma med elegant preg av mineraler og frukt som eple og pære. Fyldig og rik vin, men med utrolig balanse mellom sødme og syre. Frisk og lang ettersmak.
Passer til: Takler de fleste utfordringer med krydder, sødme og syre. Den går godt til for eksempel lutefisk, kraftige oster, og ikke minst desserter. Nydelig å drikke uten matfølge. Serveres avkjølt. Best på ca. 10 grader. Tåler lagring i minst ti år.


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1221Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.