Enkel versjon av carbonara vi lager hjemme. Her kan jo også krydderskinken erstattes med annet skinkepålegg, men vi hadde denne i kjøleskapet.
Dagens rett fra de siste 7 dagene
Gresskarsuppe

Dette er skikkelig godt. Vi er ikke vant med det hjemme, men dette er ikke siste gang vi lager dette.
Vi lagde dette om igjen av frosne gresskarbiter fra tidligere og hadde i litt stekt kylling. Og siden vi gjorde dette på vinteren er det jo ikke høstmat lenger.
Oppskriften gir 5 porsjoner.
Pr 100 gram har oppskriften:
29,84 kcal
0,94 gram karbohydrater
2,44 gram fett
Og koster Kr: 1,64 pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++One pot med kalkun

Alt i en gryte! En såkalt one pot er superenkel hverdagsmat. Her en variant med ris, kokosmelk, krydderier og rester av kalkun. En kalkungryte hele familien vil like!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Pr 100 gram har oppskriften:
116,08 kcal
12,8 gram karbohydrater
3,88 gram fett
Og koster Kr: 3,69 pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker

Vi hadde en av disse boksene med confiterte andelår og bakte den med grønnsaker i ovnen.
Disse er jo allerede kokt og legges bare på toppen etter hvert og blir varme med crispy skinn. Her hadde vi oppi 3 stk, men de store boksene har som regel 4-5 lår. De er ganske mektige og mange syns sikkert litt kvalmende.
I denne retten kan det brukes litt forskjellige grønnsaker alt etter hva du har, men samme fremgangsmåte.
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Pr 100 gram har oppskriften:
126,75 kcal
5,56 gram karbohydrater
7,03 gram fett
Og koster Kr: 16,7 pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pizza med purre og chorizo

En pizza som kombinerer ingredienser med mye smak. Bruk en ferdig deig eller følg en annen oppskrift. Vi brukte her en ferdig deigblanding fra Toro, og den var veldig vellykket.
Mye spekepølse ol gir mye smak og er ikke så veldig barnevennlig.
Her brukte vi slik ferdig pizzabunn fra Toro. Skal bare blandes med vann. Vi har gode erfaringer med denne typen bunn og det gjør det litt enklere, men når en som her skal lage bunn for en skypanne eller stekebrett, så er det enkelt å bare lage deigen helt selv.
Den til Toro pleier vi å heve før vi kjevler ut, ca 20-30 min. Da blir den enda mer luftig. Det kan en se på bildet.
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Pr 100 gram har oppskriften:
185,65 kcal
14,81 gram karbohydrater
9,17 gram fett
Og koster Kr: 8,45 pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Inside out Maki med kveite og avokado

En av våre varianter av slike inside out makier. Her med rå kveite og avokado + agurk. Når en bruker wasabi på selve makirullen, vær forsiktig. Det skal bare en mikroskopisk stripe.
Kveite kan byttes ut eller suppleres med laks, reker, crabstick eller noe vi ofte bruker, stekt kylling!
Ren fersk kveite behøver normalt ikke fryses, men vi gjør det i ett par døgn før det brukes.
Oppskriften gir 2 porsjoner.
Pr 100 gram har oppskriften:
157,69 kcal
13,94 gram karbohydrater
8,35 gram fett
Og koster Kr: 9,18 pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Havre-/sjokoladecookies

Noen helt utrolig gode cookies. Vår deig ble litt tørr og vi hadde i ett ekstra egg, som passet fint. Kakene flyter ut og blir ganske store.
Gode til kaffekosen.
Oppskriften gir 1 porsjoner.
Pr 100 gram har oppskriften:
436,3 kcal
60,11 gram karbohydrater
18,2 gram fett
Og koster Kr: 3,76 pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnkål med tomat, hvitløk og stekt torsk

Grønnkål er en sjelden sak på våre bord, men her overrasket det. Dette er skikkelig godt og som tilbehør til pannestekt torsk var den perfekt. Jeg må prøve å få tak i mer av dette før sesongen er over.
Husk bare at grønnkål må kokes og evt stekes. Ikke noe særlig rått.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Pr 100 gram har oppskriften:
72,48 kcal
2,48 gram karbohydrater
3,52 gram fett
Og koster Kr: 7,58 pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++