Bleu D'Auvergne AOP



Bilde av Bleu D

Kalorier og Næringsinnhold i Bleu D'Auvergne AOP

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1480 kilojoule
Kcal 353.7 kalorier
Protein 22 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 25 gram
Mettet fett 20 gram


Fakta om Bleu D'Auvergne AOP.

Bleu d' Auvergne blir produsert i det sydlige Frankrike i Auvergen, hvor den er blitt fremstilt siden 1845. Bleu d'Auvergne er en blåmuggsost basert på pasteurisert kumelk. Bleu d' Auvergne har en skorpe som har et naturlig skimmelag. Lagringen foregår i fuktige kjellere med utluftning. I løpet av 3 uker utvikler muggsoppen seg og gir osten den blå marmoreringen. Osten fikk AOP-betegnelsen i 1975.

Smak
Ostemassen er halvfast og smidig og har en pen blå marmorering. Skorpen skal være blå og grønn. Den har en fyldig og god smak. Når osten er på topp, blir den litt mer kremete og smørbar i konsistens, og noe kraftigere i smak, og kornete.


Bruksområde for Bleu D'Auvergne AOP.

En vellagret Bleu d'Auvergne spises som en avslutning på et godt måltid, servert med litt stangselleri eller mørkt brød. Den gir en fin smak til souffle`, salat, varm pasta, paier, pannekaker og sauser. Bleu d` Auvergne kan også serveres som kanapee til en drink (skal da smøres inn med litt smør).
Innlagt dato
Oppdatert dato
18.11.2016
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Blåmuggost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf Lorentzen
Fotograf
Oluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
262
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6















Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Bleu D'Auvergne AOP med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Blu di caravaggio1331318,127171,5
Royal Blue, blåmuggost186645244140
Tingvollost vismann1504359,4531200
Tine små blå med rosepepper, chili og paprika1393332,9228210
Mascarpone/Gorgonzola ca 1,3 kg1560372,8436130,4
Kavli blå Edelost blåmugg867207,2117140
Dorblu classic1396333,6429190
Gorgonzola piccante bacco verde DOP1340320,2627190
CBC Shropshire blåmuggost m/whisky PDO1620387,1831,521,30,1
Saint Agur1493356,8233160,5
Le Bleu Le Rustique1415338,1830180
Arla castello Sort1386331,2529170,5
Cambozola light1351322,8828180,5
CBC Stilton krukke PDO1698405,823523,70,1
Bleu d´Auvergne Sancy1389331,9728210,6

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.