Gulrot, kokt



Bilde av Gulrot, kokt.

Kalorier og Næringsinnhold i Gulrot, kokt

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 151 kilojoule
Kcal 36 kalorier
Protein 0.7 gram
Karbo 6.7 gram
Sukker 6.5 gram
Kostfiber 2.7 gram
Fett 0.1 gram
Mettet fett 0 gram


Fakta om Gulrot, kokt.

Gulrot - en toårig vekst i skjermplantefamilien - kommer opprinnelig fra Midt-Østen og Sentral-Asia, hvor den har vært dyrket i minst 2000 år. Araberne tok med gulrot til Spania for ca 1000 år siden og herfra har den spredd seg over resten av Europa. Gulrot trives både i varme og kalde strøk og dyrkes over store deler av verden. Den friske, oransje fargen kommer av betakaroten, som blir til vitamin A i kroppen vår. Det finnes mange forskjellige typer gulrot, og de varierer i størrelse, fasong og farge. I tillegg til den vanlige oransje, finnes det sorte, lilla, gule og hvite gulrøtter. De lilla gulrøttene ble først brukt som fargestoff, og først på 1800-tallet ble det populært å dyrke de oransje gulrøttene vi kjenner best.

Noen gulrøtter blir lange og spisse, andre mer butte i fasongen, og noen nesten helt runde. Gulrot er en av de mest brukte grønnsakene i Norge. Den selges både i bunter med gresset på og pakket i poser eller beger.

Minigulrot er små gulrøtter som er mest brukt i storhusholdningsmarkedet. De er svært tynne og har en lengde på 8-10 cm eller mindre. Minigulrot selges med gresset på. Noe norsk vare om høsten ellers import resten av året.


Bruksområde for Gulrot, kokt.

Gulrot spises enten som råkost eller kokt. Rå gulrot er fint som et mellommåltid, eller tilskudd i matpakken. Rå, revet gulrot passer godt til stekt fisk. Kokt gulrot er passende tilbehør til de fleste kjøtt- og fiskeretter. Gulrot brukes i supper, gryter og stuinger og er velegnet til wok. Den brukes også i pickles og til og med i kaker. Gulrøtter er også fine å bruke i rotmos, og vil sette en ekstra spiss på potetmos både på smak og farge.
Innlagt dato
Oppdatert dato
25.06.2018
Hovedgruppe
Grønnsaker og grønnsaksprodukter
Undergruppe
Grønnsaker kokt
Kilde til Næringsdata
Fotograf
Stein Henningsen
Karakter (Snitt)
4,5 poeng satt av 2 brukere.
Besøk
6264
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6















Noen anbefalte oppskrifter som bruker Gulrot som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Grønnsakssuppe med poteter4.228,620,280,885,141,11
Thailandske vårruller (Porpietord)4.3192,6910,096,6218,138,17
Svinestek til søndag473,342,397,764,743,04
Biff Wellington - Innbakt oksefilet4.8113,725,437,316,98,61
Spaghetti Bolognese4.4154,33,427,0421,455,12
Bidos fra Karasjok4.955,011,554,415,574,26
Hjortesteik på vestlandsk vis4.283,051,3915,811,3816,51
Elggryte4.5110,736,1110,533,0213,23
Hønsefrikasse4.299,815,616,355,13,4
Gulrotpizza4.7146,666,765,2215,393,02
Mormors beste skinkestek3.673,8939,371,793,7
Jødisk kyllingsuppe3.436,710,674,392,72,7
Ertesuppe4.168,972,156,455,341,47
Vegetarlasagne4.4105,694,894,6610,093,39
Gulrotstuing 24.472,093,132,248,011,79







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Gulrot, kokt med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Brokkoli, kokt126300,33,22,1
Persillerot, kokt194460,31,77,3
Paprika, rød, kokt121290,21,14,7
Gresskar kokt uten salt8319,830,070,724,9
Kålrot, kokt1483500,96,4
Blomkål, kokt99230,21,92,3
Rødbeter kokte18443,970,181,687,96
Tomat, kokt74180,20,72,5
Hodekål, kokt135320,11,45,2
Paprika, grønn, kokt82200,20,82,7
Purre, kokt117280,21,63,6
Løk, kokt1333201,15,7

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.