Potet, lagringspotet, kokt med skall



Bilde av Potet, lagringspotet, kokt med skall.

Kalorier og Næringsinnhold i Potet, lagringspotet, kokt med skall

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 338 kilojoule
Kcal 80 kalorier
Protein 1.9 gram
Karbo 17.1 gram
Sukker 1.7 gram
Kostfiber 1.6 gram
Fett 0.1 gram
Mettet fett 0 gram


Fakta om Potet, lagringspotet, kokt med skall.

Er den spiselige knollen på en plante innført fra Sør Amerika. Blir mye brukt i Norge. Det er mange typer. Brukes mest stekt eller kokt. Velg poteter uten groer, faste og uten sår. Egne sorter er russepotet, søtpotet, yams, taro, kassava, jordskokk(se egen artikkel). Disse brukes som potet. Fordi 20 % av poten består av ufordøyelig stivelse må den spises kokt. Mens den koker blir denne stivelsen gjort om til sukker.
Velg faste poteter uten skader, uten tegn til groer eller grønne flekker. Blir poteten utsatt for lys eller sol dannes det grønne flekker som gjør poteten bitter og skadelig.Skrubb poteten godt hvis den skal kokes med skallet på, og fjern øyner og tegn til grønt. Det er ikke nødvendig å skrelle tidlig- eller nypoteter.Poteter som er råskrellet eller oppdelt blir mørke i kontakt med luft. Legg dem umiddelbart i vann til du skal bruke dem. Denne kortvarige bløtleggingen hindrer også poteten i å falle fra hverandre under koking, men husk friskt kokevann.


Innlagt dato
Oppdatert dato
25.12.2017
Hovedgruppe
Poteter og potetprodukter
Undergruppe
Poteter tilberedt
Kilde til Næringsdata
Fotograf
pixabay.com
Karakter (Snitt)
2 poeng satt av 6 brukere.
Besøk
12756
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6















Noen anbefalte oppskrifter som bruker Kokt potet som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Klubb og duppe4.666,362,581,259,20,92
Raspeball4104,360,242,721,71,47
Raspeball, komle3.7190,12136,8710,625,83
Potetball4.393,230,192,3319,491,44
Sildball 45.6109,53,65,1913,312,78
Borecas, tyrkisk brød (børek).4.1329,2719,099,9328,684,99
Snåsaklubb med flesk og duppe5.152,812,511,246,081,24
Potetball med strandamør3.988,293,473,899,742,68
Vegetarfarse4.2123,073,596,4215,813,02
Samosa3.397,730,593,1718,634,28
Kumle fra Jæren4.4144,2858,9715,015,38
Lettsaltet torsk med potetstappe4.788,522,48,697,715,59
Komla med dott3.8160,255,673,4322,651,67
Røstipoteter4.170,850,111,6714,941,55
Saltfiskball4.9129,646,588,848,356,13







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Potet, lagringspotet, kokt med skall med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.