Rød kepaløk, rødløk



Bilde av Rød kepaløk, rødløk.

Kalorier og Næringsinnhold i Rød kepaløk, rødløk

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 135 kilojoule
Kcal 32 kalorier
Protein 1.1 gram
Karbo 5.7 gram
Sukker 5.7 gram
Kostfiber 2 gram
Fett 0.1 gram
Mettet fett 0 gram

Notat

Fakta om Rød kepaløk, rødløk.

Rød kepaløk kalles vanligvis rødløk og har mildere smak enn gul løk. Rødløk har god holdbarhet og kan brukes rå i salater og andre steder der vi bruker rå løk. Nydelig i silderetter. Løk kommer opprinnelig fra Asia der den har vært dyrket i mer enn 3000 år. Fra Asia ble løken brakt til det gamle Egypt. Romerne førte løken til Europa, og spanjolene tok den med til Amerika. I dag dyrkes løk over store deler av verden. De klimatiske forholdene i Norge er velegnet for dyrking av kepaløk, som tåler vinterkulde i hvileperioden. Det finnes en mengde sorter løk, som er forskjellige i farge og fasong og tilpasset forskjellige vekstforhold. Løken er oppbygd av blader som ligger i tette lag. Ytterst er bladene tynne og tørre, de indre bladene er tykkere og saftigere. Kepaløk selges både som fersk bunteløk og som tørket løk.

Bruksområde for Rød kepaløk, rødløk.

Kepaløk kan brukes i nesten alle retter. Rå er den god på smørbrød, i salater, på hamburgere, finhakket på pølser eller i salsa. Videre kan kepaløk kokes, smørdampes, grilles eller stekes. Lettkokt løk kan serveres som varmt tilbehør eller som grønnsaksrett. Løk kan også syltes, frityrstekes eller wokes. Kepaløk har en sterk lukt og smak, som blir mildere og søtere ved steking. Skal man bruke løken rå, kan man fjerne litt av den sterke smaken ved å legge løken i isvann en stund før bruk.
Innlagt dato
Oppdatert dato
05.09.2017
Hovedgruppe
Grønnsaker og grønnsaksprodukter
Undergruppe
Grønnsaker rå
Kilde til Næringsdata
Fotograf
pixabay.com
Karakter (Snitt)
4,33 poeng satt av 9 brukere.
Besøk
7936
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6















Noen anbefalte oppskrifter som bruker rødløk som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Pasta Carbonara3.822811,929,4420,035,47
Foccacia - Et smakfullt brød til suppen4.7204,095,295,4732,61,53
Canneloni med kyllingkjøttdeig4.6202,3114,5110,247,367,97
Fylte lefser5.1210,5411,1210,8216,0114,19
Lammecarre med ovnsbakte grønnsaker4.393,115,315,165,556,14
Broccolisalat4.4198,4315,655,118,326,69
Tunfisksalat 43.5159,7311,0912,222,693,82
Biff Tartar4.699,463,629,96,2710,84
Gammeldags sursild3.4128,866,867,48,944,73
Meksikanske kyllingfajitas5.2149,237,7110,728,397,6
Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat4.867,491,155,458,144,31
Duebryst i fløte og rødvin4142,529,311,661,7513,99
Rådyrstek med normannasaus4.7112,185,7111,21,7418,16
Husets grønnsakspai4.7181,0511,876,2411,563,32
Pai med kylling, sopp og løk4.5174,5810,949,578,986,51







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Rød kepaløk, rødløk med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Gulrot, knaskegulrot, norsk, rå105250,10,74,2
Crispisalat44110,11,20,7
Isbergsalat, issalat, norsk, rå51120,10,81,5
Kinakål, norsk, rå63150,11,11,8
Løk, norsk, rå135320,11,15,7
Borretaneløk135320,11,15,7
Pastinakk, rå272650,61,711,2
Vårløk98230,21,82,3
Sellerirot, norsk, rå114270,31,62,8
Melbanan/kokebanan558133,360,41,329,6
Romersalat, romanosalat68160,21,41,3
Sukkererter, norsk, rå176420,13,55,3
Artiskokk, rå117280,22,81,3
Tomat, uspesifisert, rå74180,20,72,5
Stilkkål5412,90,21,52,18

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.