Rødvin, uspesifisert



Kalorier og Næringsinnhold i Rødvin, uspesifisert

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 289 kilojoule
Kcal 70 kalorier
Protein 0.1 gram
Karbo 0.5 gram
Sukker 0.5 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 0 gram
Mettet fett 0 gram


Fakta om Rødvin, uspesifisert.

Rødvin lages og over hele verden, og er blitt laget i flere tusen år. Frankrike skiller seg ut som rødvinsland nr 1, men andre land er og store produsenter som: Argentina, Chile, Australia, Italia, Spania, Sør Afrika og USA. Det er mange produsenter og typer. Lages ved kontrollert gjæring av druer, og ofte en lang lagring.

Rødvin typer

Det er mange typer Rødvin og de er ofte basert på sødme, lagring, druetype og produksjonssted. Typer er: Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Burgunder, Rhone, Merlot, Rioja, Sangiovese, Pinot Noir, Syrah mm. Dette er enorme tema som jeg ikke skal komme inn på nå.
På sikt vil jeg komme opp med en vinguide og vinsider, så bare følg med.

Vin til mat

Det er vel kjent at man skal ha Rødvin til kjøttretter. Men rødvin passer utmerket til juletorsken.
Men er du i tvil så sjekk opp denne siden med informasjon om mat til vin: Vinanbefalinger.

Enkle retningslinjer ved servering av vin:

  • Kjøp vinen i god tid før servering. Transport og uro får gjerne bunnfall til å virvles opp.
  • Skal den ligge en stund så lagre den kaldt. Mørkt, liggende og 8-12 grader.
  • Hvis det er bunnfall i flasken så sett flasken opp dagen før og så hell den over i karaffel rett før servering.
  • Hvitvin serveres ved 10-12 grader mens rødvin skal være 17-19 grader eller ett par grader kaldere enn omgivelsene. En kald rødvin smaker ingenting!
  • Yngre og kraftige rødviner kan gjerne luftes før servering. Gjøres med å helle vinen over i karaffel og tilbake igjen. Kan og luftes i glasset med å svinge den rundt.
  • Fyll glassene halvt opp. 1 helflaske rekker til 6-8 glass.
  • Og husk å drikke vinen under måltidet med velbehag og ikke styrte ned når du er ferdig med maten, da er det ingen vits i hele vinen.
  • En riktig tilpasset vin skal utfylle smaken av maten. Hør gjerne på polet om typer til forskjellig mat. Noe mat passer ikke noe særlig til vin, bla grønnsaker, egg, veldig salt mat. Prøv gjerne å kjøpe vin fra det landet maten kommer fra. Feks italiensk til pasta.
  • Se gjerne an gjester og årstid ved valg av vin.
  • Ikke server for mye sterke drinker før maten.
  • Server vin i riktig rekkefølge. Hvit før rød. Tørr før søt. Enkle før store osv.
  • Det skal alltid serveres mineralvann eller vanlig vann ved siden av rødvin.
  • Ha alltid en skikkelig korketrekker for hånden.


Innlagt dato
Oppdatert dato
25.12.2017
Hovedgruppe
Alkoholholdige drikke
Undergruppe
Rødvin
Kilde til Næringsdata
Produsent
Matvaretabellen 2017 Mattilsynet. Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo
Karakter (Snitt)
4 poeng satt av 2 brukere.
Besøk
1484
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6















Noen anbefalte oppskrifter som bruker Rødvin som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Svinestek til søndag478,812,987,94,663,07
Biff Wellington - Innbakt oksefilet4.8130,417,037,277,648,75
Spaghetti Bolognese4.4198,015,258,5826,535,15
Mormors beste skinkestek3.680,853,769,61,623,76
Klassisk lammestek4.699,745,28,174,746,6
Arni Kleftiko5.3131,337,838,055,867,09
Lammelår med rosmarin og hvitløk4.3163,877,7815,786,4214,85
Tiur på jegervis4.6104,714,6211,891,4916,65
Tiur på jegervis4.6104,714,6211,891,4916,65
Mortensgås4.5140,997,113,293,8911,6
Rødvinsaus5.2118,498,340,652,836,53
Stifado5.192,492,2515,381,2113,87
Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu5.3122,89,854,32,566,81
Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu5.3122,89,854,32,566,81
Hjortefilet med glaserte epler5.392,333,985,597,556,87







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Rødvin, uspesifisert med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Vin, rødvin, tørr2666400,10,2
Vin, rødvin, 12 vol-% alkohol3087400,10,7
Claret2886900,10
Rødvin2886900,10

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.