Vacherin Mont d'or AOP



Bilde av Vacherin Mont d

Kalorier og Næringsinnhold i Vacherin Mont d'or AOP

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1295 kilojoule
Kcal 309.5 kalorier
Protein 22 gram
Karbo 4 gram
Sukker 0.4 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 26 gram
Mettet fett 17 gram


Fakta om Vacherin Mont d'or AOP.

Vacherin Mont D'Or er en kittmodnet bløt ost, produsert i Jurafjellene syd for byen Pontarlier, ca. 1300 m.o.h., nær grensen til Sveits. Den er produsert av upasteurisert kumelk. Det anbefales at den spises med skje. Osten lagres/ modnes på meieriet i former av gran (fra 3 uker–2 mnd) i en temperatur på 10–12 °C med meget høy luftfuktighet. VacherinMont D’Or produseres kun av ”vintermelken” i perioden august til mars. Dette gjør den tilgjengelig fra slutten av september til begynnelsen av april. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1981.

Smak
Osten har en naturlig gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er meget bløt og kremete. Den har en unik kraftig smak, noe fruktig og svært aromatisk. Osten er sylindrisk og tilbys i forskjellige størrelser, fra 13–30 cm i diameter. Ostemassen er bundet med et bånd, som ikke må fjernes, heller ikke ved servering. VacherinMont D'Or blir fort bløt og bør serveres fra esken.


Bruksområde for Vacherin Mont d'or AOP.

Vacherin Mont D'Or er en av våre meget spesielle oster, som absolutt er å anbefale når man skal presentere et utvalg utenom det vanlige. Den bør være en del av en osteanretning etter en kraftig hovedrett.
Innlagt dato
Oppdatert dato
29.11.2016
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Kittmodningsost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf Lorentzen
Fotograf
Oluf Lorentsen
Kun storkjøkken
Ja
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
243
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6















Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Vacherin Mont d'or AOP med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Pont-l_Eveque1180282,0222210,5
Grüyere170441133,427,20,4
Danbo1342320,732523,70,8
Saint_paulin147835628260
Taleggio DOP1292308,7826190,4
Chablis ost1103263,6122160,7
Vacherol1322315,9527190,5
Epoisses de Bourgogne AOP1191284,6424170,8
Taleggio grottelagret1292308,7826190,4
Raclette ca 1,5 kg1496357,542825,51
Raclette Riches Monts1417338,6628231
Port Salut, ost133332125240
Tilsiter1422339,8525,9824,411,88
Limburger1368326,9527,2520,050,49
Chaumes1282306,3925210,5

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.