Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Øl m/maltekstrakt




Oppskriften inneholder 354 Kalorier, 86 g Karbo, 3 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10literEnerlågIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 30grhumleIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
450grsukker
1Lite glassmaltekstrakt
250grbrunt sukker
Ca 25grGjær


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Øl m/maltekstrakt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier354.184 267.87426.79Kcal
Protein2.5530.733.07gram
Karbohydrat85.821 034.13103.41gram
Kostfiber0.172.050.20gram
Fett0.040.480.05gram
Mettet fett0.000.000.00gram
Salt0.060.780.08gram
Pris på oppskriftenKr 5.72Kr 68.93Kr 6.89.-
Hele oppskriften veier1 205 totalt1 205 pr porsj121 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 liter

Vask og kvist eneren av stilkene. Kok ener, humle og vann i cirka 1 time, brun ¼ av sukkeret til karamell og ha det i den avsilte enerlågen. Kok ut panna med litt av lågen og prøv om lågen er passe brun. Bland så i resten av sukkeret og maltekstrakten. Avkjøl til 25 grader C. Rør ut gjæren i litt av lågen, ha den i og sett ølkaret på et lunt sted 1 døgn, - husk å legge lokk på. Tapp det så om og slå bunnfallet bort. Sett det til gjæring igjen i 2 døgn - det siste halve døgnet settes det på et kaldt sted. Ølet fylles på rene flasker, korkes og settes eller legges i kjellerkaldt rom. Det kan brukes etter en ukes ti. Ølet skal ha lys brun farge, og det skal skumme i glasset.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16560)
Kategori: Ølbrygging
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.