Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Andegryte




Oppskriften inneholder 293 Kalorier, 2 g Karbo, 9 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkender
1dashsalt
1tsmalt sort pepper
0,5stkgulrot i skiver
0,5stang(stenger)selleri i skiver
2ring(er)løkskiver
Ca 2,5stkhel pepper
vann
2sssmør
0,75dlhvetemel
3,5dlrødvin
1stksjalottløk, hakket
20stk litestekeløk, brunet i smør
40kule(r)gulrotkuler, forvellet i 3 minutter
sitronsaft


Annonse



Næringsdeklarasjon for Andegryte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier293.021 894.55Kcal
Protein9.3960.71gram
Karbohydrat2.0813.45gram
Kostfiber0.603.88gram
Fett26.79173.21gram
Mettet fett7.9651.47gram
Alkohol0.69 %
Salt0.181.14gram
Pris på oppskriftenKr 11.73Kr 75.84Kroner
Hele oppskriften veier5 172 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 C.

Endene rengjøres, tørkes med husholdningspapir og gnis inn med salt og pepper, både innvendig og utvendig.

Legg innmaten (hjerte, krås og hals, men ikke lever, som ikke skal brukes i denne oppskriften) i en kjele sammen med gulrot, selleri, løk og pepper og dekk med vann. Kok opp og skum godt. La småkoke i 60 minutter. Tilsett ekstra vann om nødvendig. Sil. Endene stekes nesten ferdig i ovnen ca 1 time. Under stekingen skal de dryppes med kraft.

Brun smør og mel over svak varme. Spe med stekesjy, kraft, rødvin og sjalottløk.

Skjær endene opp i porsjonsstykker som trekkes ferdig i sausen til de er møre, ca 30 minutter. Stekeløk og gulrotkuler tilsettes og smaken justeres med sitronsaft, salt og pepper.

Til andegryten serveres potetpuré.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7966)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.