Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Andestek




Oppskriften inneholder 260 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkand på ca. 3 kg
1dashsalt
1dashpepper
5dlvann

Fyll:

Ca 3,5stkmatepler
Ca 14stksvisker uten sten
vann
sukker
sitronsaft


Annonse



Næringsdeklarasjon for Andestek!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier259.571 849.89Kcal
Protein8.4159.94gram
Karbohydrat3.1422.38gram
Kostfiber0.533.78gram
Fett23.59168.12gram
Mettet fett6.7648.18gram
Salt0.151.07gram
Pris på oppskriftenKr 9.86Kr 70.27Kroner
Hele oppskriften veier2 851 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tining i kjøleskap 2-3 døgn (beregn 1 døgn pr. kilo). Beregn likeså 2 timer steketid samt 15 minutter hviletid før servering.

Ta ut innmaten. Skjær av halsen og vingespissene hvis det ikke er gjort.

Gi sviskene et oppkok og la dem renne av i en sikt. Sett ovnen på 250 C.

Skrell eplene, skjær dem i båter og fjern stilker og kjærnehus.

Tørk anden forsiktig med kjøkkenpapir innvendig og spesielt utvendig for at skinnet skal bli sprøtt.

Gni anden innvendig med salt og pepper. Fyll den med en blanding av eplebåter og svisker.

Gni anden utvendig med salt og pepper. Lukk åpningen mellom bena med kjøttnåler. Tekk halsskinnet over på ryggen og fest det med kjøttnåler.

Legg anden på rist over langpannen med BRYSTET NED og brun den i 8 minutter. Snu den og brun den ytterligere 8 minutter.

Hell 5 dl vann i langpannen. Skru ned ovnen på 160 C og stek anden med BRYSTET OPP i ca 1 1/2 time. Drypp stekesjy over anden ca hvert kvarter under stekingen.

Stikk en stekenål i låret. Er saften rosa, er kjøttet rosa. Er saften klar, er anden gjennomstekt.

Skru ovnen på 250 C. Hell stekesjyen i en skål. Hell litt kaldt vann over anden og etterbrun den i 8-10 minutter med ventilen åpen eller ovnsdøren på gløtt. Anden kan også etterbrunes under grillen med ovnsdøren åpen. Hold øye med anden, den kan raskt bli brent.

La anden hvile i 15 minutter før den skjæres opp.

Legg anden med brystet opp og skjær to snitt langs brystbenet (et snitt på hver side). Løsne de to brystkjøttstykkene og skjær dem i små, pene stykker. Legg dem tilbake på deres opprinnelige plass.

Pynt rundt anden med eplebåter eller svisker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7968)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.