Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Asiatisk hummer med stekt ris




Asiatisk hummer med stekt ris oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer Hensley
Norsk hummer av førsteklasses kvalitet lar seg lett kombinere med asiatiske smaker. Denne oppskriften vil gi en smaksopplevelse man sent vil glemme.

Oppskriften inneholder 166 Kalorier, 24 g Karbo, 7 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Nøtter, Peanøtter, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kghummer, kokt

Glasering

2feddhvitløk
5stkvårløk
0,5dlgressløk, frisk
50gringefær, frisk
4stklime
3sssukker, brunt
3ssketchup
6,5dlKetjap Manis
2dlsoyasaus

Ris

4porsjon(er)ris
1stkgulrot
0,5stkløk
1dlrapsolje
2stkegg
1dashsalt og pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Asiatisk hummer med stekt ris!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier166.461 027.08Kcal
Protein7.0743.62gram
Karbohydrat24.36150.30gram
Kostfiber0.573.52gram
Fett4.4027.15gram
Mettet fett0.482.96gram
Salt2.7617.01gram
Pris på oppskriftenKr 17.22Kr 106.25Kroner
Hele oppskriften veier2 468 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen. Rens hummerkjøttet fra skallet.

Glasering
Finhakk hvitløk, vårløk og gressløk, og riv ingefær.
Riv skallet og press saften av lime.
Ha alle ingrediensene til glaseringen i en kasserolle og la det småkoke i ca. 25 minutter, på lav varme til det tykner.
Bland inn hummerkjøttet rett før servering.

Ris
Kok ris etter anvisning på pakken.
Finhakk gulrot og løk.
Ha rapsolje i en kasserolle, eller en wokpanne hvis du har, og fres gulrot og løk i 2 minutter til dem er gylne.
Ha i risen og la det steke i 5 minutter.
Rør inn egg slik at det blandes godt med risen og grønnsakene, og stek videre i 2 minutter under omrøring.
Server glasert hummer med stekt ris.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32578)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skalldyr til fest.Skalldyr til fest.
Denne retten har 74,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell.Hummer naturell.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell kokt.Hummer naturell kokt.
Denne retten har 129,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk hummer med stekt ris.Asiatisk hummer med stekt ris.
Denne retten har 166,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt hummer.Kokt hummer.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.