Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Asiatisk ribbe med hot kålsalat




Asiatisk ribbe med hot kålsalat oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Ribbe som imponerer gjestene. Servert med en sterk kålsalat. Tar litt tid og er litt vanskelig
Ribbe er for veldig mange førstevalget på selve juleaften, og da er det som regel tradisjonell ribbemiddag de fleste går for. Før og etter julaften er det derimot mange som vil prøve en ny vri, og da er denne smakfulle asiatiskkrydrede ribben midt i blinken.


Oppskriften inneholder 228 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Peanøtter, Sesam, Soya, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgtynnribbe
1tssalt
2tschilipulver
1sskummin
15grfinhakket ingefær
2stkLime, saften

Kraft

10feddhvitløk
2dlappelsinjuice
1stkhel kanel stang
2dlsoyasaus
5dlhvitvin
1stkhønsebuljongterning

Dressing

1ssriseddik
0,5tssesamolje
1sssoyasaus
2tsfinhakket ingefær
0,5tssalt
0,25tspepper

Kålsalat

0,5stkfinsnittet hodekål
1stkgrovrevet grønt eple
1stkrødløk i tynne skiver
2tsfinhakket frisk koriander
1stkrød chili i tynne skiver
2sspeanøtter


Annonse



Næringsdeklarasjon for Asiatisk ribbe med hot kålsalat!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier227.512 160.92Kcal
Protein8.1177.03gram
Karbohydrat3.2030.39gram
Kostfiber0.817.69gram
Fett19.10181.41gram
Mettet fett7.0366.77gram
Alkohol1.25 %
Salt1.4914.11gram
Pris på oppskriftenKr 7.28Kr 69.15Kroner
Hele oppskriften veier3 799 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Forvarm stekeovn til 230 °C.
2. Sjekk at bena på ribben er sagd helt over. Skjær svoren i ruter. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Dersom du ruter opp parallelt med ribbebena blir det enklere å skjære opp pene ribbestykker etter steking. Gni inn ribben med krydder, finhakket ingefær og limesaft.

Det er lettere å rute svoren når ribben er halvfrossen.
3. Lag kraft. Skrell hvitløk og ha dem i en gryte med appelsinjuice, kanel, soyasaus, hvitvin og hønsebuljongterning. Kok opp.
4. Hell kraften over i en langpanne/stor ildfast form og legg i ribben med svoren opp. Legg gjerne en asjett under ribben, slik at den blir litt høyere på midten og det smeltede fettet renner lett ned. Det er viktig at ribben er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Dekk med aluminiumsfolie.
5. Sett den foliekledde langpanna/formen med ribben midt i stekeovn og stek i ca. 45 minutter. Ribben "blåser" seg litt opp og svoren spriker.
6. Fjern folien (la asjetten ligge) og skru ned temperaturen til 200 °C. La ribben steke videre i ca. 2 timer
7. Lag dressing. Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus og ingefær. Smak til med salt og pepper.
8. Lag kålsalat. Bland hodekål, eple, løk, koriander og chili sammen i en bolle. Hell dressingen over og vend godt. Legg salaten i en skål og dryss over peanøtter.
9. Ofte får ribben sprø svor av seg selv. Hvis ikke, kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett langpanna/formen høyere i stekeovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk grillen. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribben har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at den ikke blir brent.
10. La ribben hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp i serveringsstykker.

Kraften fra stekingen kan du sile i en liten gryte og koke ned til halvparten. Tilsett hakket frisk koriander og det blir til en deilig saus som du kan servere sammen med ribben.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 31826)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hel ytrefilet i barbequemarinade med ovnsstekte grønnsaker.Hel ytrefilet i barbequemarinade med ovnsstek.
Denne retten har 90,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin.Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og ros.
Denne retten har 126,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karinas potetpanne.Karinas potetpanne.
Denne retten har 119,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinerte ovnsbakte koteletter.Marinerte ovnsbakte koteletter.
Denne retten har 280,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter med urte- og hvitløksgrønnsaker.Koteletter med urte- og hvitløksgrønnsaker.
Denne retten har 139,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Middagen i form.Middagen i form.
Denne retten har 112,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff bakt i aluminiumsfolie.Skinkebiff bakt i aluminiumsfolie.
Denne retten har 148,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dansk ribbenstek.Dansk ribbenstek.
Denne retten har 130,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker.Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker.
Denne retten har 132,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinefilet oelek.Svinefilet oelek.
Denne retten har 114,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinesteik med surkål og poteter.Svinesteik med surkål og poteter.
Denne retten har 129,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pinjekjerner, salat og kokt ris.Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pi.
Denne retten har 127,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe med sprø svor.Juleribbe med sprø svor.
Denne retten har 246,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med epler, svisker og rødkål.Ribbe med epler, svisker og rødkål.
Denne retten har 178,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Braisert ribbe med eplekompott og portvinssaus.Braisert ribbe med eplekompott og portvinssau.
Denne retten har 180,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.