Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Aspargesrisotto




Aspargesrisotto oppskrift.
Fotograf: Marte Garmann
Det er like enkelt å spise aspargesrisotto som å lage den. En kjempegod middagsrett eller kveldsrett. Bare husk å rør godt i kjelen så ikke risen fester seg. Server aspargesrisottoen nylaget.

Oppskriften inneholder 80 Kalorier, 10 g Karbo, 2 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
8dlgrønnsakbuljong (utblandet)
2stksjalottløk
2feddhvitløk
2ssolivenolje
500grgrønn frisk asparges
200grarborioris (risottoris)
1dlhvitvin
4ssrevet parmesan
100grfryste grønne erter
20grsmør
1dashsalt og pepper etter smak
0,5sssitronsaft


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Aspargesrisotto med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier79.81371.50Kcal
Protein2.4411.36gram
Karbohydrat9.7145.20gram
Kostfiber1.225.68gram
Fett2.8013.03gram
Alkohol0.51 %2.37gram
Mettet fett1.175.45gram
Salt0.361.68gram
Pris på oppskriftenKr 4.50Kr 20.95Kr .-
Hele oppskriften veier1 862 totalt465 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Kok opp grønnsakbuljongen.
Skjær av den nederste delen av aspargesene. Den er trevlete, men har god smak, så kok den gjerne med i grønnsakbuljongen i noen minutter.
Skjær toppene av aspargesene. Del resten i små biter. La det koke i buljongen i 1/2 minutt. Ta det opp og la det renne av.
Sil kraften.
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Bruk en vid, gjerne tykkbunnet kjele og fres løken blank i olje over middels varme.
Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank.
Hell på vin og varm buljong - litt av gangen.
Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt.
Rør inn aspargesbitene, revet parmesan, tinte erter og smør i siste kokeminutt. Risottoen skal ha en kremet konsistens. Spe med mer væske om den blir for tykk.
Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft.
Pynt med aspargestoppene, og server umiddelbart.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 33985)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Aspargesrisotto.Aspargesrisotto.
Denne retten har 79,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.