Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Aubergin chutney




Aubergin chutney oppskrift.
Fotograf: Nirus Verden
Chutney betyr mos eller puré og det kan lages av forskjellige typer frukt og grønnsaker. De aller fleste kjenner til mango chutney, men jeg har flere spennende smaker i butikk og her. I dag lærer jeg deg en unik og litt avansert chutney, denne brukes som en ren vegetar rett i Punjab (da er den litt annerledes, men prosessen er den samme).
Det er lite olje og ingen sukker i den. Tipset mitt er å lage med to auberginer, fordi den blir så god at den spises fort opp. Jeg har grillet denne på gassblussen min, både grill og stekeovn kan brukes. Når du bruker grillen, blir det en herlig røk smak og det går raskere enn i ovnen. Tipset for å fjerne skallet er å dele auberginen i to og skrape ut kjøttet med en skje. Mos alt med en gaffel.


Oppskriften inneholder 83 Kalorier, 7 g Karbo, 1 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3ssolje
1tssennepsfrø
2feddhvitløk
150grløkterninger
1stkfrisk chili i ringer
1stkstor grillet aubergine
0,75tssalt
1dashchilipulver etter smak
10blad(er)mynteblader
0,5stklime
2ssdaddel chutney


Annonse



Næringsdeklarasjon for Aubergin chutney!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83.24599.03Kcal
Protein1.4910.72gram
Karbohydrat7.3352.75gram
Kostfiber2.2015.83gram
Fett4.8434.83gram
Mettet fett0.352.52gram
Salt0.876.28gram
Pris på oppskriftenKr 5.09Kr 36.63Kroner
Hele oppskriften veier720 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Auberginen grilles på grill eller 30-40 min i stekeovn på 250 grader.
I ovn er det nødvendig med bakepapir slik at væske fra auberginen ikke drypper i ovnen.

Avkjøl, fjern skallet og mos innmaten som beskrevet ovenfor.
Varm olje, ha i sennepsfrø og løk. Stek til løken får farge.
Tilsett chiliringer, grillet aubergine mos, krydder og småhakkede mynteblader. La alt småkoke i 5 minutter. Bland i limejuice og daddelchutney til slutt.

Denne chutneyen står kun i 2-3 dager i kjøleskap og er en real fornøyelse – Prøv da vel!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 32643)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Chutney
Diett/allergi: Veganer
Land: India

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Aubergin chutney.Aubergin chutney.
Denne retten har 83,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.