Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Avkokt torsk med lever. rogn og Sandefjordsmør




Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør oppskrift.
Fotograf: Melk.no
For mange nordmenn er det torsk som er den typiske julemiddagen. Det er et noe lettere alternativ enn ribbe og pinnekjøtt, og sammen med lever og rogn utgjør det et virkelig herremåltid.

Oppskriften inneholder 130 Kalorier, 0 g Karbo, 15 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 2,25kghel fisk med hode og innmat
til 1 liter vann regnes 3/4 dl salt og 1 ts eddik

Sandefjordsmør:

2sskremfløte
2ssfinhakket persille
200grmeierismør
1stksitron, saften


Annonse



Næringsdeklarasjon for Avkokt torsk med lever. rogn og Sandefjordsmør!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier129.78853.11Kcal
Protein15.40101.23gram
Karbohydrat0.161.05gram
Kostfiber0.020.13gram
Fett7.5049.30gram
Mettet fett4.3328.46gram
Salt0.201.35gram
Pris på oppskriftenKr 10.16Kr 66.79Kroner
Hele oppskriften veier2 629 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kokt lever:

Fjern hinnen rundt leveren og del den i små biter. For å hindre at det blir sterk lukt i kokekaret, kan leveren kokes i sylteglass eller krukke med lokk i vannbad. Til 1 dl vann bruker du 1/2 ts salt, 1 ts eddik, 6 pepperkorn og litt løk. Bland vann og krydder i glasset eller krukken, ha i leveren og sett glasset på rist i kokekaret. Sett på lokk og hell rundt glasset til det står kant i kant med innholdet. Kok opp vannet og la det koke ca 10 minutter.

Kokt rogn:

Til 1 liter vann bruker du 1 ts salt. Vask rognen og pakk den i matpapir eller aluminiumsfolie. Legg den i kokende saltet vann og la den trekke 30-40 minutter, avhengig av størrelsen.

Sandefjordsmør lager du ved å gi fløte og persille et oppkok. Ta kjelen av varmen. Rør det kalde smøret inn til alt får en kremaktig konsistens. Det å ikke koke. Bland i sitronsaft og server til torsken.

Rundrens fisken og la de vaskede stykkene ligge minst 2 timer i rennende kaldt vann. Kok opp vannet og legg i fiskestykkene. La fisken trekke ved 90 C i 6-8 minutter.

Torsk med lever og rogn må serveres på rykende varme tallerkner. La annen omgangs fisk trekke mens den første spises, og ha varme tallerkner klar.
Server smeltet meierismør med masse hakket persille i eller Sandefjordsmør og kokte poteter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14176)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Vest Agder
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt torsk med brokkolikrem og glaserte gulrøtter.Kokt torsk med brokkolikrem og glaserte gulrø.
Denne retten har 43,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell boknafisk.Tradisjonell boknafisk.
Denne retten har 147,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torsk med karrisaus.Torsk med karrisaus.
Denne retten har 38,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk med poteter og grønnsaker.Kokt torsk med poteter og grønnsaker.
Denne retten har 58,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt nytorsk.Avkokt nytorsk.
Denne retten har 81,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boknafisk på toast med gulrotpuré, spekeskinke, vaktelegg og rødbete.Boknafisk på toast med gulrotpuré, spekeskink.
Denne retten har 159,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt juletorsk.Kokt juletorsk.
Denne retten har 75,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk, lever og rogn.Kokt torsk, lever og rogn.
Denne retten har 159,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Prinsefisk.Prinsefisk.
Denne retten har 138,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør.Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmø.
Denne retten har 129,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boknafisk 1.Boknafisk 1.
Denne retten har 82,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk med agurksalat og sandefjordsmør.Kokt torsk med agurksalat og sandefjordsmør.
Denne retten har 121,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt torsk med karrisaus.Kokt torsk med karrisaus.
Denne retten har 37,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt torsk.Avkokt torsk.
Denne retten har 43,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juletorsk 1.Juletorsk 1.
Denne retten har 141,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.