Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bakt potet med klippfisk




Bakt potet med klippfisk oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Dette er oppskriften på ikke bare én, men tre småretter av klippfisk fulle av smak. Siden de også er så flott å se på, passer de perfekt på et tapasbord.

Oppskriften inneholder 219 Kalorier, 8 g Karbo, 11 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10stkpotet, liten type
500grklippfisk, utvannet og renset
10dlmelk

Aîoli

4stkeggeplomme
5dlolivenolje
0,5stksitron
0,5tskarri
50grtomat, soltørket
3dlcrème fraîche
salt og pepper
vårløk
gressløk
basilikum, frisk


Annonse



Næringsdeklarasjon for Bakt potet med klippfisk!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier218.512 024.63Kcal
Protein11.00101.92gram
Karbohydrat7.6270.60gram
Kostfiber0.787.23gram
Fett15.83146.67gram
Mettet fett3.8035.21gram
Salt2.4823.01gram
Pris på oppskriftenKr 4.67Kr 43.27Kroner
Hele oppskriften veier3 706 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp 10 små poteter. Potetene skal være litt faste når de er ferdige. Lag et kryss i midten slik at du får plass til fyllet.
Legg klippfisken i en kasserolle og hell over melk til fisken er dekket. Kok i melken til klippfisken kan deles opp i flak.
Sil av melken og avkjøl.

Aioli
Visp eggene og spe forsiktig inn olivenolje mens du visper hele tiden. Spe på med litt vann hvis den blir for tykk.
Når aiolien får omtrent samme konsistens som majones, er den ferdig. Del aiolien i to porsjoner.

Klippfisk Karri
Tilsett ½ ss karri i den ene porsjonen aioli.
Tilsett 1 finhakket vårløk og litt finhakket gressløk.
Riv opp klippfisken og bland i.

Klippfisk med Soltørket Tomat
Finhakk de soltørkede tomatene.
Bland sammen med den andre porsjonen aioli og tilsett klippfisk og finhakket basilikum.
Smak til med salt og pepper.

Klippfisk med Gressløk
Bland sammen créme fraiche, finhakket gressløk og klippfisk. Smak til med salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28903)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bolinhos de bacalhau, Tøffe tapas.Bolinhos de bacalhau, Tøffe tapas.
Denne retten har 196,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfiskwrap.Klippfiskwrap.
Denne retten har 185,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè.Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatc.
Denne retten har 160,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt potet med klippfisk.Bakt potet med klippfisk.
Denne retten har 218,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni di stoccafisso.Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni d.
Denne retten har 226,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.