Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bearnaisesaus 4




Bearnaisesaus 4 oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Bearnaisesaus er en kraftig, smakfull saus som er klassisk til en saftig biff av oksekjøtt, den passer også godt til annet stekt kjøtt, grønnsaker eller laks.

Oppskriften inneholder 335 Kalorier, 2 g Karbo, 3 g Protein og 34 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grusaltet meierismør
0,5dlhvitvinseddik
0,5dlhvitvin
1blad(er)laurbærblad
3stksjalottløk , finhakket
6stkhel hvit pepper
2tsestragon, tørket
3stkeggeplomme
1ssestragon, frisk og finhakket
nykvernet salt og hvit pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Bearnaisesaus 4!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier335.34349.93Kcal
Protein3.243.38gram
Karbohydrat2.362.46gram
Kostfiber0.560.58gram
Fett33.7635.23gram
Mettet fett20.5021.39gram
Alkohol1.14 %
Salt0.040.04gram
Pris på oppskriftenKr 9.47Kr 9.88Kroner
Hele oppskriften veier417 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele ved middels varme og sett det til side. Ha hvitvinseddik, tørr hvitvin, laubærblad, sjalottløk, knuste pepperkorn og estragon i en annen kjele. Kok opp det hele og la væsken koke inn til det er igjen ca 1–2 ss (reduksjon). Dette tar mellom 5–10 minutter. Sil væsken over i en kjele eller ildfast bolle.
Ta frem det smeltede smøret, som nå har skilt seg (det klarnede smøret ligger som et gjennomsiktig lag øverst, mens melken ligger på bunnen i kjelen). Øs forsiktig ut det klarnede smøret. Melkerestene skal ikke benyttes. Sett kjelen/bollen med krydderreduksjonen i vannbad Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen (av stål, glass eller annet ildfast materiale) må tåle varme.

NB! Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet.
Tilsett eggeplommene i væsken og visp til blandingen er luftig som eggedosis og begynner å tykne.
Tilsett det klarnede smøret i en tynn stråle under konstant visping. Dette vil føre til at sausen får en tykk og luftig konsistens.
Ta kjelen/bollen opp fra vannbadet og tilsett finhakket estragon. Smak til med nykvernet salt og hvit pepper. Server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26969)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Smørsaus 2.Smørsaus 2.
Denne retten har 464,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 50,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 2.Bearnaisesaus 2.
Denne retten har 370,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 38,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Choronsaus 2.Choronsaus 2.
Denne retten har 481,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 51,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 4.Bearnaisesaus 4.
Denne retten har 335,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 3.Bearnaisesaus 3.
Denne retten har 505,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 54,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.