Fotograf:
Knut PettersenDenne må i enkelte ovner stekes litt lenger, vi brukte 50 min. Og ett tips: Stikk eplene godt med i kaka og bruk rikelig med epler, da blir den saftigere. Kaka er veldig enkel og god. Oppskriften inneholder
303 Kalorier,
34 g Karbo,
4 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bestemors garantert gode eplekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bestemors garantert gode eplekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 302.95 | 4 256.48 | 354.71 | Kcal |
Protein | 4.41 | 61.96 | 5.16 | gram |
Karbohydrat | 33.91 | 476.44 | 39.70 | gram |
Kostfiber | 1.17 | 16.44 | 1.37 | gram |
Fett | 16.37 | 230.00 | 19.17 | gram |
Mettet fett | 9.83 | 138.11 | 11.51 | gram |
Salt | 0.42 | 5.95 | 0.50 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.07 | Kr 43.13 | Kr 3.59 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 405 totalt | 1 405 pr porsj | 117 pr stk | gram |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett egg og fløte vekselsvis med mel og bakepulver. Ha deigen i en liten langpanne eller en rundform. Ha kanel og sukker over eplebåtene før du stikker dem i deigen. Dryss over med kanel og strøsukker.
Stek kaken på 200 grader i ca 35 min. Sett den i ovnen når ovnen begynner å bli varm, da hever den så fint (bestemors ord) Hvis den begynnner å bli brun og ikke er helt igjennomstekt så legg bakepapir påtoppen. Sjekk med en strikkepinne om kaka er ferdig.
Nydelig med vanilje is til.... egner seg å fryse ned.
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Veronica
(Intern: 2118968751)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Langpannekake
Land:
Norge
Innlagt dato:2013-10-21
Oppdatert dato:2013-10-21
Lesere:
13183 totalt.
Sett din karakter på oppskriften!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift