Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodpudding 2




Oppskriften inneholder 145 Kalorier, 14 g Karbo, 10 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literblod (selges dypfryst)
5dlvann
7dlrugmel
1stkløk
150grmargarin eller ca 100 g ister
0,5dlsirup
1sssalt
0,5tsnellik
1tsallehånde
0,5tspepper
Ca 1,5tsfinstøtt merian eller timian


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Blodpudding 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier144.543 179.371 589.69Kcal
Protein9.76214.69107.34gram
Karbohydrat13.94306.63153.32gram
Kostfiber1.5634.3117.16gram
Fett5.18113.9456.97gram
Mettet fett1.0523.1011.55gram
Salt1.2327.1413.57gram
Pris på oppskriftenKr 3.59Kr 78.97Kr 39.48.-
Hele oppskriften veier2 200 totalt2 200 pr porsj1 100 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 puddinger

(2 former á 1,5 liter)

Denne oppskriften gir ca 2 kg blodpudding med et fettinnhold på ca 8 prosent.

Sil blodet og bland det med vann. Tilsett rugmelet under kraftig visping. Skrell og hakk løken. Fres den i litt av fettet og bland den i røren. Smelt resten av fettet og bland det i. Tilsett sirup, salt og krydder. Stek en prøve av røren i ikke for varm stekepanne og smak til.

Fyll røren i godt smurte og strødde former, for eksempel avlange brødformer. Sett dem i en langpanne, dekk formene med aluminiumsfolie eller matpapir. Sett langpannen på nederste ribbe i ovnen ved 200 C. Hell kokende vann i langpannen og stek blodpuddingen i vannbadet i 60-75 minutter.

Prøv med en strikkepinne eller prøvenål, den skal være tørr hvis puddingen er ferdig. Hvelv puddingen og server den varm. Blodpuddingen kan også oppbevares i kjøleskap noen dager eller dypfryses.

Til nykokt blodpudding anbefales tyttebærsyltetøy, smeltet smør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12586)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.








Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.