Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brandade (med klippfisk)




Oppskriften inneholder 262 Kalorier, 5 g Karbo, 20 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grklippfisk ikke utvannet, uten skinn og ben(eller 600 g utvannet)
Ca 4,5stkmandelpoteter ikke for store
Ca 2,5feddhvitløk
2dlolivenolje
2dlmelk
eller matfløte
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Brandade (med klippfisk)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier261.80686.37Kcal
Protein19.8351.99gram
Karbohydrat4.8312.66gram
Kostfiber0.401.05gram
Fett18.0447.30gram
Mettet fett2.907.60gram
Salt5.1613.52gram
Pris på oppskriftenKr 6.75Kr 17.70Kroner
Hele oppskriften veier1 049 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vann ut klippfisken i 2 døgn. Skift vann 4-5 ganger. Ta bort ev skinn og ben før fisken kokes.

Kok opp usaltet vann, legg i fisken og kok opp på nytt. Trekk kasserollen tilside og la fisken trekke i kokevannet i ca. 30 min. Mens klippfisken trekker, kok poteter og hvitløk i usaltet vann, hell av kokevannet og damp potetene godt.

Tilsett klippfisk i biter i de dampede potetene og mos sammen.
Spe med varm olivenolje og varm melk eller fløte til en passe konsistens. Brandade skal ikke være for løs, den skal være smidig og fast ( som potetmos). Smak til med salt og pepper. Enkelte smaker også til brandade med litt revet muskat.

Brandade kan serveres som en forrett, lunsjrett eller aftens rett med ristet brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24213)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni di stoccafisso.Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni d.
Denne retten har 226,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè.Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatc.
Denne retten har 160,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.